Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


31 jan

Wouter Bos nieuwe bestuursvoorzitter Menzis

De Raad van Commissarissen heeft Wouter Bos (1963) per 1 mei 2022 benoemd als nieuwe bestuursvoorzitter van Coöperatie Menzis. Hij neemt daarmee het voorzitterschap over van Ruben Wenselaar, die sinds 2015 Menzis heeft geleid.

 

Coöperatie Menzis gaat voorop in de beweging naar een leefkrachtiger Nederland door het verzekeren van duurzaam toegankelijke zorg, met meer inzet op preventie en het bieden van een scherpe premie voor onze leden.

 

Peter van Lieshout, voorzitter Raad van Commissarissen: ‘Wij zijn ervan overtuigd dat wij met Wouter een bestuursvoorzitter hebben gevonden die op een enthousiaste en inspirerende wijze leiding gaat geven aan Coöperatie Menzis. Hij neemt veel ervaring en expertise mee om de strategie van Menzis te realiseren. Wij willen Ruben bedanken voor zijn belangrijke bijdrage de afgelopen bijna 20 jaar aan Menzis. Hij heeft dit gedaan vanuit een grote maatschappelijke betrokkenheid en met veel inzet voor onderwerpen als preventie, solidariteit en toegankelijkheid van zorg.’

 

Wouter Bos is momenteel CEO van Invest-NL; een organisatie die een belangrijke rol speelt bij het financieren van de transitie naar een carbon neutrale en circulaire economie. Wouter: ‘Ik kijk uit naar mijn overstap naar Menzis. Voordat ik Invest-NL ging leiden, was ik ruim acht jaar werkzaam in de gezondheidszorg. Dit is een prachtkans om terug te keren naar een wereld die mij toen heel dierbaar is geworden. De visie van Menzis op de toekomst van de zorg en de rol van zorgverzekeraars daarbij, past bij mij en ik zie er erg naar uit om daar samen met mijn nieuwe collega’s aan te gaan werken'.

 

Loopbaan Wouter Bos

Wouter Bos studeerde economie en politicologie aan de VU in Amsterdam. Hij was voorzitter van de Raad van Bestuur van het VUmc en leidde de fusie met het AMC waaruit het huidige Amsterdam UMC ontstond. Hij was ook partner bij en voorzitter van KMPG gezondheidszorg. Daarvoor heeft hij namens de PvdA in de Tweede Kamer gezeten en is hij van 2007 tot 2010 minister van Financiën geweest. 

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.