Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

14

dec

Ziekenhuizen hebben genoeg van het gestrekte been van VGZ

De recent ontplofte onderhandelingen tussen zorgverzekeraar VGZ en ggz-instelling Parnassia staan niet op zichzelf. Meer ziekenhuizen en huisartsen hebben moeite met de scherpe onderhandelingsstijl van VGZ. (NRC)

11

dec

Topman farmareus: ’Engelse tekst op medicijndoosjes’

Medicijndoosjes in het Engels en een bijsluiter op je mobieltje. Teksten op pakjes in de apotheek moeten allemaal in dezelfde taal, betoogt ceo Kåre Schultz van farmaceut Teva in een Telegraaf-interview.

12

dec

50.000 gebruikers van biologicals bij afweerziekte

Het aantal mensen dat een biological gebruikt ter behandeling van chronische ontstekingsziekten neemt in 2019 verder toe. Naar verwachting zullen poliklinische apotheken dit jaar aan zo’n 50.000 patiënten een biological verstrekken, ongeveer 10% meer dan in 2018. TNF-alfaremmers hebben de meeste gebruikers. (SFK)

11

dec

Academisch ziekenhuis in actie tegen verspilling medicatie

Het Radboudumc is een proef gestart om verspilling van medicijnen tegen te gaan. Het academische ziekenhuis in Nijmegen hoopt dat zo jaarlijks duizenden pillen minder worden weggegooid.

11

dec

Aris Prins nieuwe voorzitter KNMP

Aris Prins (42) is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de KNMP. Dit is bekendgemaakt tijdens de Algemene Vergadering (AV) op woensdag 11 december 2019. Prins is de opvolger van Gerben Klein Nulent, die vijf jaar voorzitter is geweest van de KNMP. ‘Mensen vertrouwen erop dat wij antwoorden hebben op maatschappelijke vraagstukken zoals betaalbaarheid van de zorg, toegankelijkheid, vergrijzing en tekorten. Dit vraagt niet alleen om samenwerking tussen apothekers, maar ook om een duidelijke visie op de rol van apothekers.’

10

dec

Hoge winstmarge is noodzakelijk voor de ontwikkeling

Novartis zal niet toegeven aan druk om de prijzen van zijn medicijnen radicaal te verlagen. Ceo Vas Narasimhan van het Zwitserse farmaconcern vindt de prijzen van zijn medicijnen 'redelijk'. Productie van nieuwe medicijnen vraagt volgens hem om een hoog rendement, omdat het gaat om een riskante bedrijfstak.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.