Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

05

aug

Apotheker Omid is het plezier kwijt door medicijnentekort

Omid Mehrani is al veertien jaar apotheker. Hij bezit tien apotheken in Amsterdam, maar door het enorme medicijnentekort is hij het plezier in zijn werk soms even kwijt. Omid is meer bezig met patiënten teleurstellen dan met zorg verlenen. "Ik heb me wel eens afgevraagd waarom ik het nog doe."

29

jul

Agressie aan de balie leidt tot uitstroom apotheekpersoneel

Gefrustreerde en agressieve patiënten aan de balie vormen de belangrijkste reden voor apothekersassistenten om te stoppen, blijkt uit een peiling die apothekersorganisatie KNMP op verzoek van de NOS heeft gehouden onder bijna 850 van de 2000 apothekers. Het tekort aan apothekersassistenten is al langer een probleem, ook door een hoge uitstroom van jonge werknemers.

05

aug

Bezuinigingsplan Ernst Kuipers is recept voor echec

Om de kosten van medicijngebruik te verlagen, wil minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS) herzien en lagere vergoedingen voor medicijnen vaststellen. Oud-topambtenaar Harry Suykerbuyk voorspelt in een opiniebijdrage dat de winst van deze ingreep beperkt zal zijn en niet opweegt tegen de grote frustraties en administratieve rompslomp die het oplevert.(FD)

27

jul

Prijzenstrijd medicijnen roept weerstand op

Een relatief bescheiden bezuiniging op de geneesmiddelenkosten roept massaal verzet op. Dat voorspelt weinig goeds voor de kabinetsplannen om de zorg betaalbaar te houden voor de lange termijn.(FD)

02

aug

Apotheken moeten tientallen keren per dag ‘nee’ verkopen

Tientallen keren per dag moeten apotheken ‘nee’ verkopen aan patiënten. Dan blijkt een voorgeschreven medicijn niet leverbaar. Het gaat in de Rotterdamse regio ondertussen om honderden verschillende pillen, poeders en zalfjes. En een alternatief medicijn pakt lang niet altijd goed uit. ,,Mijn vrouw belandde bijna in het ziekenhuis.”

27

jul

Apotheken onder druk door vergrijzing en personeelstekort

Multidisciplinaire samenwerking in eerste lijn wint aan belang door tekort aan personeel Geneesmiddelentekorten zorgen voor groeiende werkdruk in apotheken Productie geneesmiddelen dichtbij huis maakt Nederland minder kwetsbaar voor schaarste

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.