Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

09

dec

Eenvoudiger ondersteuning van samenwerking in regio

 De inrichting van de zorg spitst zich in toenemende mate toe op de behoeften en mogelijkheden binnen een regio. Het belang van de regio als bestuurlijke en organisatorische eenheid neemt daardoor toe. De SFK wil regio’s graag steunen met inzichten in regionale ontwikkelingen. (SFK)

30

nov

Medicijn vertraagt achteruitgang bij alzheimerpatiënten

Een nieuw geneesmiddel tegen alzheimer kan de cognitieve achteruitgang bij patiënten vertragen. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek onder 1800 patiënten waarvan de volledige resultaten vandaag zijn gepresenteerd.(AD)

09

dec

Apothekers en verzekeraars kruisen degens over vergoeding

Na jaren van prijsdruk worden apothekers komend jaar driedubbel getroffen. Dat dreigt ten koste te gaan van de kwaliteit van zorg, zeggen ze. 'Apothekers zullen niet snel op de barricaden springen. Als ze toch tot actie overgaan, is dat een teken.'Na jaren van prijsdruk worden apothekers komend jaar driedubbel getroffen. Dat dreigt ten koste te gaan van de kwaliteit van zorg, zeggen ze. 'Apothekers zullen niet snel op de barricaden springen. Als ze toch tot actie overgaan, is dat een teken.'(FD)

28

nov

Webcasts Symposium van het Noorden 2022

Het jaarlijkse door Pfizer ondersteunde symposium van het Noorden voor openbare apothekers. Dit keer met o.a. hoe apothekers in Friesland vaccineren. Een gratis service van FarmaActueel.

06

dec

Huisarts mag abortuspil verstrekken, Eerste Kamer stemt voor

Huisartsen mogen binnenkort de abortuspil verstrekken. Na de Tweede Kamer stemde vandaag ook de Eerste Kamer in met de initiatiefwet van GroenLinks, PvdA, D66 en VVD.

24

nov

Geneesmiddelverspilling in het ziekenhuis

  Een aanzienlijk deel van de geneesmiddelen die de ziekenhuisapotheek verstrekt, komt ongebruikt retour en wordt vervolgens weggegooid. Dat is zonde: vanwege de kosten, maar vooral ook vanwege de impact op het milieu. Hoe kunnen we deze verspilling tegengaan?(NTvG)

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.