Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

28

mei

Handreiking anderhalvemeterapotheek beschikbaar

De KNMP stelt de ‘Handreiking anderhalvemeterapotheek’ beschikbaar. Deze KNMP-handreiking biedt handvatten aan apothekers en hun apotheekteams hoe zij hun praktijk op een professionele wijze kunnen inrichten, rekening houdend met de anderhalvemetersamenleving.

27

mei

ACM: ruimte samenwerking verdelen essentiële geneesmiddelen

Ziekenhuizen, ziekenhuisapotheken en farmaceutische groothandels mogen tijdens de coronacrisis intensief samenwerken om mogelijke tekorten aan essentiële geneesmiddelen te voorkomen of te verminderen. Het hiervoor opgerichte Landelijk Coördinatiecentrum Geneesmiddelen (LCG) heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) gevraagd of de samenwerking een risico geeft op overtreding van de concurrentieregels. De ACM verwacht geen risico’s bij deze samenwerking. De samenwerking is tijdelijk en noodzakelijk om landelijke en lokale tekorten van een aantal geneesmiddelen zoveel mogelijk te voorkomen.

27

mei

Piepklein MedQ wint merkenrechtzaak van gigant Mediq

Het was een beetje David tegen Goliath. Zorggigant Mediq sleepte het piepkleine adviesbureau MedQ uit Heerlen voor de rechter wegens merkinbreuk. Oprichter René Roncken kan na vier jaar opgelucht ademhalen: de rechter geeft MedQ gelijk.

27

mei

Paul Lebrun benoemd tot Associate professor in Leiden

Blij dat ik – sinds 1 mei jl – als Associate Professor GMP verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) ook vanuit academisch perspectief mijn bijdrage kan blijven leveren aan de ontwikkeling van apotheekbereidingen en GMP.

27

mei

Organon keert zeker terug in Oss

De oer-Osse naam Organon keert binnen een jaar terug op de blauwe wand aan de Molenstraat. Nog voor de zomer van 2021 zijn de vertrouwde letters in een nieuwe uitvoering te zien. Tegen die tijd moet het bedrijf ook genoteerd zijn op de beurs.  (bd)

26

mei

En de winnaar is ... de farmaceutische industrie

De beurzen zijn roodgekleurd door de coronacrisis, maar er is één sector die zijn koersen heeft zien stijgen. Beleggers vluchten naar bedrijven die geneesmiddelen maken.(FD)

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.