Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

19

okt

Ikazia Rotterdam opent poliklinische apotheek

 Rotterdam is een apotheek rijker! Onze algemeen directeur knipte vandaag het lintje door en opende daarmee officieel onze splinternieuwe poliklinische apotheek!

18

okt

Video werkbezoek 2e Kamer aan NVZA in UMCU

Op 21 september brachten kamerleden van SP, CDA en Groenlinks een bezoek aan het UMCU, waar NVZA diverse presentaties hield. Een videoverslag

19

okt

"Wat apothekers doen is niet meer van deze tijd"

Apotheker Mustafa Yildirim van Apotheek Kaaikhof in Assendelft is ondernemer in hart en nieren. “Ik vind het leuk om risico’s te nemen en ik houd ervan om gaten in de markt te ontdekken.” Recent deelde hij via social media een oproep voor een apotheker met ondernemersambitie. Yildirim heeft namelijk een betaalde opleidingsplaats te bieden aan een apotheker die de fijne kneepjes van het zelfstandig ondernemen wil leren. 

16

okt

‘Corona-medicijnen’ blijken niet effectief voor patienten

Vier belangrijke Covid-geneesmiddelen doen weinig voor ernstig zieke coronapatiënten. Geen van de middelen vermindert de sterfte of ziektebeloop, blijkt uit de eerste resultaten van internationaal onderzoek.(NRC)

19

okt

Webinar ziektemodellen bij inkoop van medicijnen

Gesprekken over de meerwaarde van behandelingen ten opzichte van de prijs Thursday October 22, 2020 15:00 - 16:30 Met o.a. Ernst Kuipers, Hedwig Blommestein, Saskia de Groot, Peter Dohmen, Sonja Zweegman, Joost Smolders, Beatrijs Wokke, Vincent Suttorp (om 15 uur, inkoop geneesmiddelen), Simone Huygens.

16

okt

Nog steeds geen steun voor broodnodige taperingstrips

 Taperingstrips kunnen helpen bij het afbouwen van medicatie. Peter Groot en Jim van Os vinden het slecht verteerbaar dat veel verzekeraars de strips niet vergoeden en VWS eerst onderzoek en richtlijnen wil afwachten. (Medisch Contact)

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.