Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

23

mei

Ruim 1,6 milj patiënten geraakt door geneesmiddelentekort

Bijna een op de zeven Nederlandse patiënten is aangewezen op geïmporteerde medicijnen, omdat er in Nederland een tekort aan is. Experts maken zich ernstig zorgen, vooral om laatste redmiddelen. (NRC)

14

mei

Column Carlo: Time flies

Tijd gaat snel. Overmorgen ben ik hier 35 jaar aan de bak. Veel, zo niet alles, is veranderd maar in de kern is het werk hetzelfde gebleven. (Apotheekkennisbank)

21

mei

Aangepaste uitzending Ozempic hier terug te zien

PowNed gaat de documentaire van Filemon Wesselink over het omstreden diabetesmedicijn Ozempic alsnog uitzenden. De omroep kreeg eerder een waarschuwing van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en hangt (nog steeds) een boete boven het hoofd. ,,Wij hebben wat aanpassingen gedaan en durven het nu aan’’, aldus PowNed-baas Dominique Weesie. Het programma is hier nog terug te kijken

12

mei

De medicijnrobot van het AMC, een video

Ontdek de innovatieve vernieuwingen in de Poliklinische Apotheek, zoals de medicijnrobot. Apotheker Bita Vahdatzade legt uit hoe deze robot werkt en welke voordelen het biedt. Maar dat is nog niet alles! Ontdek ook de gloednieuwe medicijnkluizen, waarmee patiënten medicatie kunt ophalen, zelfs buiten de openingstijden van de apotheek.

17

mei

Catharina Ziekenhuis brengt ‘eigen’ medicijn op de markt

Het Eindhovense Catharina Ziekenhuis heeft voor het eerst een aanvraag ingediend om een ‘eigen’ medicijn te registreren. Zijn apothekers binden samen met het bedrijf Focus Care de strijd aan met commerciële partijen die medicijnen ‘kapen’ en de prijzen opdrijven.

09

mei

Het AstraZeneca-vaccin (2021-2024) was redder in coronanood

Fabrikant AstraZeneca heeft bekendgemaakt zijn coronavaccin ‘Vaxzevria’ wereldwijd in te trekken. Gaandeweg raakte het vaccin overschaduwd door een zeldzame bijwerking. Maar de 2,1 miljoen Nederlanders die ermee zijn ingeënt, lopen allang geen gevaar meer. (Volkskrant

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.