Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

19

jul

Interesse Canada rond samenwerking geneesmiddelen

Canada staat ervoor open om samen met Nederland op te trekken bij het aanpakken van problemen rond dure geneesmiddelen. Belangrijk punt hierbij is een eerlijke prijs voor medicijnen. Mogelijk treedt Canada ook toe tot het door Nederland geïnitieerde ‘International Horizon Scanning Initiative’: een nieuw samenwerkingsverband waarin deelnemende landen kennis delen over nieuwe, veelbelovende ontwikkelingen op het gebied van innovatieve geneesmiddelen.

16

jul

Waarom bestaan er 150 soorten puffers?

Voor astma- en COPD-patiënten zijn er zeker 150 puffers in omloop. Lang niet altijd spelen medische redenen een rol bij de keuze. (NRC)

18

jul

Tariefinkomsten blijven ver achter bij loonkosten zorg

De gemiddelde openbare apotheek zag in 2018 de omzet aan farmaceutische zorg uit het basispakket met 0,8% stijgen naar bijna € 2,23 miljoen. Het deel bedoeld voor vergoeding van zorgactiviteiten nam weliswaar toe met 0,9%, maar dat is maar een derde van de loonkosten-compensatie elders in de zorg. (SFK)

15

jul

Galapagos nog 10 jaar op eigen benen dankzij deal met Gilead

Biotechnologiebedrijf Galapagos heeft een megadeal gesloten met samenwerkingspartner Gilead Sciences. Het Amerikaanse farmaconcern zal de komende tien jaar geen overnamebod doen op Galapagos, in ruil daarvoor wordt de samenwerking verstevigd en is Gileads aandelenbelang in Galapagos vergroot.(RTLz)

17

jul

‘Ik werd geil, dat is heel irritant als je doodziek ben’

Joris Krouwels (30) heeft lymfeklierkanker gehad. Naast chemotherapie kreeg hij prednison. Op een van de bijwerkingen was hij niet voorbereid. „Aanrakingen, seks, aandacht: het leek wel alsof ik het meer nodig had.” (NRC)

14

jul

Nieuw antidepressivum Johnson & Johnson onder vuur in de VS

Het zijn geen makkelijke tijden voor het Amerikaanse farmaconcern Johnson & Johnson. De verkoop van medicijnen heeft last van toenemende concurrentie, en het concern wordt aangeklaagd in de Amerikaanse opiatencrisis. Een nieuw antidepressivum moet wat glans terugbrengen, maar ligt in de Verenigde Staten nu al onder vuur. (FD)

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.