Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

24

jun

Verjonging op recept is nog niet in zicht

Durfinvesteerders steken geld in onderzoek naar de bestrijding van veroudering. Een pil heeft dat nog niet opgeleverd, al knappen muizen op van de verwijdering van sluimerende cellen.  (NRC Handelsblad)

22

jun

Gebruik luchtwegantibiotica markeert griepseizoenen

De griepepidemie 2017-2018 duurde volgens het NIVEL achttien weken. Het was daarmee samen met seizoen 2012-2013 de op één na langstdurende griepepidemie sinds de start van de metingen van het NIVEL in 1992. De epidemie 2014-2015 duurde met eenentwintig weken het langst. Uit cijfers van de SFK blijkt dat het gebruik van luchtwegantibiotica de epidemie markeert.

23

jun

Webcasts PostEULAR/PostASCO 2018

FarmaActueel organiseerde het Post-ASCO en het Post EULAR symposium 2018. U kunt hier de webcasts bekijken. Navigatieknoppen vindt u rechts in de video.

22

jun

De bereidingslobby in beeld

Het is een vergeten ambacht: apothekers die hun eigen geneesmiddelen maken. Maar een coalitie van zorgverzekeraars, artsen en beleidsmakers lobbyt achter de schermen voor een heropleving van de bereidend apotheker. Het NTvG zocht uit hoe. Een reconstructie. (NTvG)

23

jun

Algemeen Overleg Geneesmiddelen webcast

Op donderdag 21 juni was de Commissievergadering Geneesmiddelen. U kunt het debat online volgen als webcast. Het duurt 3 uur, maar u kunt kiezen voor een gedeelte. Als de video niet start, dient u Flash te installeren.

22

jun

Apothekers van SGE krijgen meer tijd voor de patiënt

Geen tijdrovende klussen meer zoals het verzamelen en klaarzetten van medicijnen. Apothekers van SGE krijgen meer tijd voor de patiënt.  (Eindhovens Dagblad)

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.