Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

18

mei

Industrie moet aan de bak

Nu ziekenhuizen zelf medicijnen gaan maken en dure medicijnen niet zomaar meer vergoed worden door de basisverzekering, moet de farmaceutische industrie aan de bak.

17

mei

Kamerbrief vergoeding eculizumab, ribociclib, atezolizumab

Minister Bruins (Medische Zorg en Sport) informeert de Tweede Kamer over de geneesmiddelen

18

mei

25 miljoen voor Nijmeegs medicijn dat kankerpatiënten helpt

Het biofarmaceutische bedrijf Xenikos in Nijmegen werkt aan een medicijn dat afstoting na een stamceltransplantatie tegengaat. Twee investeerders schenken ruim 25 miljoen euro voor de verdere ontwikkeling. Het middel wordt klinisch getest bij patiënten met bloedkanker (leukemie, lymfklierkanker) die een stamceltransplantatie hebben ondergaan.

17

mei

Kamervragen Fabrikant buit werknemers uit en vervuilt milieu

Minister Bruins voor Medische Zorg en Sport geeft zijn antwoorden op vragen van de Kamerleden Dijksma en Van den Hul (beiden PvdA) over het bericht ‘Fabrikant van Nederlandse medicijnen buit werknemers uit en vervuilt milieu’.

18

mei

Het nieuwe Erasmus MC is klaar voor 525 duizend patiënten

Na een operatie van 16 jaar is het nieuwe Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam af. Kosten: ruim 1 miljard euro. Wat kunnen patiënten vanaf vandaag verwachten?

17

mei

Kankerbehandeling thuis? 'Thuis kan ik doorwerken

Kankerpatiënten zien soms het ziekenhuis meer dan hun eigen huis. Meerder keren per maand moeten ze naar het ziekenhuis voor een behandeling. Dat kan anders. Steeds meer ziekenhuizen bieden thuisbehandelingen aan. En dat maakt voor sommige patiënten hét verschil.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.