Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

15

jan

Waarom is grapefruit soms gevaarlijk bij medicijnen?

Een Canadese wetenschapper ontdekte het grapefruiteffect bij toeval, in 1989.(NRC)

15

jan

Londen start met vaccinaties in apotheken

In het Verenigd Koninkrijk gaan nu ook apotheken coronavaccins aanbieden. Londen hoopt op die manier het vaccinatietempo een pak te verhogen. Tegen midden februari moeten maar liefst 15 miljoen Britten uit de belangrijkste risicogroepen ingeënt zijn (HLN)

15

jan

Apotheker Mustafa verkoopt alleen halal medicijnen

In de reisbranche, gezondheidssector, detailhandel en horeca poppen sinds 2014 meer bedrijven op die volgens de islamitische voorwaarden werken, meldt de KvK. Zo ook bij apotheker Mustafa Yildirim.  (Trouw)

14

jan

’Medicijn spierziekte te duur, farmaceut misbruikt regels

De farmaceut Lupin vraagt veel te veel geld voor het middel Namuscla, een medicijn voor een zeldzame spierziekte. Het bedrijf maakt misbruik van de regels, vindt het Zorginstituut Nederland, dat adviseert om Namuscla dan ook niet in het basispakket voor zorgverzekeringen op te nemen. Het middel is sinds 2000 honderd keer zo duur geworden.

15

jan

Terneuzen heeft weer een derde apotheek

Terneuzen heeft weer een derde apotheek binnen de grenzen. Christel Duerinckx van apotheken Reynaert en Nobel in Hulst waagt de stap, met Lienke Oostvogels als beherend apotheker. ,,In Terneuzen is behoefte aan een extra apotheek.”(PZC)

13

jan

7 Doses uit Pfizer vaccin flacon? Inspectie is tegen

In EenVandaag een reportage over 7 doses vaccin uit een Pfizer vaccin met een speciale spuit van de Schootstra familie. Aan het woord Ziekenhuisapotheker Hong Sang Lau, Marc Kaptein (Pfizer) en de IGJ. Daarnaast de uitleg van de bijzondere spuit

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.