Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

18

okt

Half miljoen mensen krijgt medicatie in weeksysteem

Nederlandse apotheken verstrekten in 2017 aan ongeveer een half miljoen mensen medicatie via weekdoseersystemen. Zij ontvingen hun medicatie gemiddeld een keer per elf dagen. Twee derde van de medicatierolgebruikers ontving daarin een maagbeschermer en bijna de helft een cholesterolverlager. (SFK)

17

okt

Kamervragen niet mogen produceren CDCA door UMC Amsterdam

Minister Bruins (Medische Zorg en Sport) informeert de Tweede Kamer dat het UMC Amsterdam het middel CDCA voor de zeldzame stofwisselingsziekte CTX niet mag produceren. Daarbij een poging dat fabrikant Leadiant over de rug van patiënten en de Nederlandse premiebetaler een miljoenenwinst probeert te realiseren.

17

okt

Zorgakkoorden tonen eerste barsten

Wat merkt de patiënt van de vier zorgakkoorden? Enkele afspraken staan al onder druk. Hoofdlijnen prima. Maar hoe moet het precies?

17

okt

Kamervragen "Reddend kankermiddel niet vergoed"

Antwoorden van minister Bruins (Medische Zorg en Sport) op de vragen van het Kamerlid Van der Staaij (SGP) over het bericht ‘Reddend kankermiddel niet vergoed, patiënten in paniek’.

17

okt

Kamervragen kankermedicijn nivolumab wordt niet vergoed

Antwoorden van minister Bruins (VWS) op de vragen van het Kamerlid Agema (PVV) over het bericht dat kankermedicijn nivolumab niet meer vergoed wordt.

17

okt

Meerderheid verpleegkundigen maakt wel eens medicatiefout

Van vergaderingen, het wassen van patiënten tot het toedienen van (risicovolle) medicatie. Het werk van een verpleegkundige is zwaar. Acht van de tien verpleegkundigen geeft dan ook aan weleens fouten te maken tijdens het toedienen van medicatie.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.