Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

21

jan

Gebruik H2-antagonisten in 2021 nog altijd laag

 Na de ranitidine-recall in oktober 2019 is het gebruik van H2-antagonisten sterk afgenomen: van 16,5 miljoen standaarddagdoseringen (DDD’s) in 2019 naar 3 miljoen in 2020. Hoewel het gebruik in 2021 toenam, was het aantal DDD’s met 4,7 miljoen nog altijd veel lager dan in 2019. (SFK)

17

jan

Wisten Sacklers van verwoestende gevolgen van hun medicijn

Een serie zo woest makend en verdrietig stemmend dat je regelmatig op de pauzeknop moet drukken om bij te komen. Maar ook een serie die knap in elkaar zit en ondanks de complexe materie met een razende vaart voorbij trekt. Dopesick is het ongelofelijke verhaal van Oxycontin, de pijnstiller die de Amerikaanse familie Sackler steenrijk maakte, doordat die een extreem verslavend middel – tien keer sterker dan morfine – op de markt wist te krijgen als lichte pijnstiller.

21

jan

Twee bestaande antivirale middelen werken ook tegen omikron

De antivirale middelen molnupiravir en nirmatrelvir remmen een omikron-infectie. Dat blijkt uit laboratoriumonderzoek van het Erasmus MC. Zeker een combinatie van beide middelen lijkt een omikron-infectie goed te bestrijden.

16

jan

Medicijnen bezorgen voor apotheken door fietskoeriers

Voor apotheken die medicijnen bezorgen bij klanten thuis is Velomedi de bezorgspecialist in Nederland. Een Youtube film

19

jan

Gek van Geneesmiddelen: Jeugdreuma

Weer een nieuwe Gek van Geneesmiddelen! Dit keer geeft kinderreumatoloog Ellen Schatorjé Bart van den Bemt praktische tips rondom het geneesmiddelengebruik bij jeugdreuma.

15

jan

Pharma Bro moet miljoenen terugbetalen en krijgt farmaverbod

De omstreden Amerikaanse zakenman en farmaciemagnaat Martin Shkreli - beter bekend als ‘Pharma Bro’ - moet de miljoenen winst terugbetalen die hij maakte door een cruciaal aidsmedicijn plotseling 55 keer duurder te maken. Het gaat om omgerekend ruim 50 miljoen euro.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.