Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

14

dec

Bezoek aan dienstapotheek vooral met antibioticumrecept

Ongeveer 900.000 mensen deden in de afgelopen twaalf maanden een beroep op farmaceutische zorg buiten de reguliere openingstijden van apotheken. Voor een deel gaan ze daarvoor naar specifieke dienst¬apotheken. Op meer dan de helft van hun recepten staan antibiotica en pijnbestrijders. (SFK)

13

dec

Afzwaaiende apotheker: 'Als ik hier straks voorbij loop...'

Apotheker Jaap Uithof stopt per januari. Na dertig jaar in het vak te hebben gezeten, waarvan 27 jaar als zelfstandige in Hasselt, vindt hij het tijd voor een nieuw avontuur. Apotheek Hasselt laat hij achter (Karyn Feenstra neemt in januari de dagelijkse leiding over) in de wetenschap dat die in goede handen is. Een geruststellende gedachte. Lachend: “De volgende keer dat ik hier binnenstap is dat omdat ik zelf medicijnen nodig heb. En ook als ik voorbij loop zal dat wel even wennen zijn.”

14

dec

Minister Bruins wil grotere medicijnvoorraad verplichten

Minister Bruins steunt het idee om groothandels en fabrikanten van geneesmiddelen te dwingen een voorraad van minimaal vier maanden aan te houden. Zo kan het grootste deel van de tekorten, zoals die van de anticonceptiepil, worden voorkomen.(Trouw)

12

dec

Kamerbrief met reactie op onderzoek medicijnverspilling

Minister Bruins (Medische Zorg en Sport) stuurt de Tweede Kamer zijn reactie op het onderzoek dat is gedaan naar medicijnverspilling.

13

dec

‘Medisch specialisten zijn verknoopt met de industrie’

Artsen bij universitaire medische centra zijn nauw verknoopt met fabrikanten van medische hulpmiddelen, schrijft journalistiek onderzoekplatform Follow the Money (FTM) op basis van vijftig adviescontracten die het heeft opgevraagd. (Trouw)

12

dec

Kamervragen over zware pijnstillers met een vervalst recept

Minister Bruins (Medische Zorg en Sport) beantwoordt de vragen van het Kamerlid Dijkstra (D66) over het bericht dat zware pijnstillers nog steeds met een vervalst recept te verkrijgen zijn.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.