Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

09

aug

Apothekers in actie voor betaalbaarheid van PrEP

Voor het gebruik van PrEP telde Nederland elk jaar duizend nieuwe hiv-besmettingen. Door PrEP is dat gedaald tot driehonderd. Apothekers komen nu in actie om PrEP voor veel meer mensen betaalbaar te maken, met als doel: nul nieuwe hiv-besmettingen in ons land.

08

aug

Blog Peter de Jong: Alle 11 goed!

 De volgende crisis is een feit: De GVS crisis! Na alle reeds lopende crises die maar blijven doorsijpelen is de volgende al weer een feit. Ik vermoed dat we deze crisis volgend jaar ook de GVS-affaire of zelfs het GVS schandaal gaan noemen.

09

aug

St. Antonius Ziekenhuis bezorgt medicijnen op de fiets

Het St. Antonius Ziekenhuis start met het bezorgen van specialistische medicijnen thuis. In de stad Utrecht gebeurt dat ook met de fiets. Vanaf vandaag gaan fietskoeriers daar op pad om specialistische geneesmiddelen bij patiënten thuis te bezorgen. Later is de bedoeling dat ook in een grotere regio met de fiets bezorgd wordt.

05

aug

Apotheker Omid is het plezier kwijt door medicijnentekort

Omid Mehrani is al veertien jaar apotheker. Hij bezit tien apotheken in Amsterdam, maar door het enorme medicijnentekort is hij het plezier in zijn werk soms even kwijt. Omid is meer bezig met patiënten teleurstellen dan met zorg verlenen. "Ik heb me wel eens afgevraagd waarom ik het nog doe."

09

aug

Column Carlo: Het ligt altijd aan de apotheek

Word je daar ook zo moe van? Als apotheekmedewerker ben je telkens de gebeten hond. Het ligt nooit aan een ander maar altijd aan jou.(Apotheekkennisbank)

05

aug

Bezuinigingsplan Ernst Kuipers is recept voor echec

Om de kosten van medicijngebruik te verlagen, wil minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS) herzien en lagere vergoedingen voor medicijnen vaststellen. Oud-topambtenaar Harry Suykerbuyk voorspelt in een opiniebijdrage dat de winst van deze ingreep beperkt zal zijn en niet opweegt tegen de grote frustraties en administratieve rompslomp die het oplevert.(FD)

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.