Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

24

mrt

Bart van den Bemt in Wie is de baas over mijn medicijnen?

In de eerste aflevering van De Publieke Tribune buigen we ons over de vraag: Wie is de baas over mijn medicijnen? De wereld van de geneesmiddelen lijkt onder hoogspanning te staan: schaarste, onrust, geldhonger, vervalsingen en spelers die constant naar elkaar wijzen. Wie is wie en wie is waarvoor verantwoordelijk? Waar heb ik recht op en tegen welke prijs? Wie bepaalt hoeveel mijn leven waard is?

21

mrt

Pillen ontwikkelen met belastinggeld?

‘Medicijnen maken kan goedkoper’, kopte NRC hoopvol op 18 maart. Farmaceuten geven kapitalen uit voor nieuwe medicijnen en dat hoeft helemaal niet. Althans volgens onderzoeksbureau Gupta. Emeritus hoogleraar en politicoloog Joost Smiers vindt de farmaceutische industrie zelfs overbodig (Medisch Contact)

23

mrt

XTANDI stelt ziekteprogressie prostaatkanker uit

Fase 3 ARCHES-studie toont aan dat XTANDITM (enzalutamide) plus androgeendeprivatie therapie (ADT) de radiologische progressievrije overleving aanzienlijk verbetert ten opzichte van placebo plus ADT bij mannen met gemetastaseerde hormoongevoelige prostaatkanker

21

mrt

Wat vinden we nou van onze apotheken?

Opvallend is dat bijna 90% van alle beoordelingen een voldoende is (5,5 of hoger). Hiervan beoordeelt de ruime meerderheid hun apotheek met een cijfer tussen de 5,5 en 7,5. Slechts 46 ervaringen komen uit op een 8 of hoger. Hieronder staan de drie best beoordeelde apotheken vermeld.

21

mrt

De opkomst en ondergang van ‘middel X’

In het najaar van 2017 kwam de Coöperatie Laatste Wil met groot nieuws: er bestaat een goedkoop, legaal middel dat gemakkelijk te verkrijgen is en tot een menswaardige dood leidt. In maart 2018 greep het Openbaar Ministerie in. Een reconstructie van de opkomst en ondergang van ‘middel X’. (NTvG)

20

mrt

Beantwoording Kamervragen overmatig gebruik cafeinepillen

Minister Bruins (Medische Zorg en Sport) beantwoordt de vragen van het Kamerlid Kuik (CDA) over het overmatig gebruik van cafeïnepillen.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.