Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

11

mei

Column Carlo: Eindigheid

Eigenlijk heb ik er nu ff geen zin een column te schrijven. Wordt een erg persoonlijk stukje dus kijk maar of je verder wil lezen. (Apotheekkennisbank)

08

mei

Marieke Stellinga De koevoet en de farmaceuten

Het zat er aan te komen dat een westerse regering een keer de koevoet zou pakken om de farmaceutische markt open te breken. Ergernis is er al jaren. (NRC)

11

mei

Van EMA-toelating tot vergoeding

Wanneer het Europese Medicijnagentschap (EMA) twijfels heeft over de werking van een nieuwe behandeling bij het afgeven van markttoestemming, is het waarschijnlijker dat de landelijke commissies een verzoek tot vergoeding afkeuren. Een onderzoeksgroep van de Universiteit Utrecht stelt dat dit leidt tot onzekerheid en vertraging bij het beschikbaar maken van nieuwe behandelmethoden (NTvG)

07

mei

Opnieuw minder opioïdgebruikers

10

mei

Meer therapietrouw door financiële beloning?

Een financiële beloning vergroot de therapietrouw van patiënten die antidepressiva gebruiken.

07

mei

Op welk nieuw covid-medicijn moeten we onze hoop vestigen?

Nog dit jaar moeten er in Europa vijf nieuwe covid-medicijnen op de markt komen. Welke middelen maken de meeste kans en hoe effectief zijn ze? En welke medicijnen gebruiken artsen nu al? Vijf vragen. (Volkskrant)

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.