Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

23

jun

Online bijeenkomst Academische geneesmiddel-ontwikkeling

Online bijeenkomst Academische geneesmiddel-ontwikkeling Dinsdagmiddag 29 juni 2021 (13:30 – 17:00 uur) Het programma van de eerste online bijeenkomst van het Nationaal Farmaceutisch Kenniscentrum is bekend. Zie in de bijlage het programma.

17

jun

Behandeling tegen clusterhoofdpijn blijkt effectief

Een behandeling met stroomstootjes tegen clusterhoofdpijn blijkt succesvol. Dat concludeert een internationale studiegroep na tien jaar onderzoek onder leiding van neuroloog Michel Ferrari van het LUMC in Leiden. De behandeling wordt daarom definitief opgenomen in de basisverzekering.(NOS)

23

jun

Polyfarmacie bij ouderen

In dit leerartikel bespreken we aan de hand van 7 vragen een aantal belangrijke aspecten die een rol spelen bij de aanpak van polyfarmacie. Ook geven we concrete handvatten om die aanpak invulling te geven (NTvG)

17

jun

Slimmere medicatiebewaking ziekenhuisapothekers Eindhoven

Software van Gaston Medical helpt ziekenhuisapothekers met slimmere medicatiebewaking. Na het Catharina Ziekenhuis gaan zeven andere ziekenhuizen de software van het Eindhovense bedrijf gebruiken.(Eindhovens Dagblad)

18

jun

Leukemiemedicijn effectief bij corona: 7 dagen minder op IC

Coronapatiënten met ernstige complicaties herstellen sneller als zij het bestaande leukemiegeneesmiddel imatinib krijgen. Gemiddeld liggen ze zeven dagen korter op de intensive care.

17

jun

Alzheimer-’medicijn’ geeft mensen alleen maar valse hoop

Alle wetenschappelijke seinen stonden op donkerrood, toch gaf de Amerikaanse autoriteit haar goedkeuring aan aducanumab als alzheimer-therapie. Onbegrijpelijk, vinden de hoogleraren neurologie Edo Richard en Pim van Gool, verbonden aan respectievelijk Radboudumc en Amsterdamumc. (Trouw)

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.