Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

17

jan

PrEP-pil krijgt voet aan de grond in Nederland

Nederlandse openbare apotheken verstrekten in 2018 aan bijna drieduizend mensen minimaal één keer de PrEP-pil, blijkt uit gegevens van de SFK. PrEP staat voor Pre-Expositie Profylaxe. Door voorafgaand aan risicovol contact PrEP toe te passen, kan een hiv-infectie worden voor­komen.(SFK)

16

jan

Vera Deneer benoemd als vicevoorzitter van het CBG

Collegelid dr. V.H.M. (Vera) Deneer is vanaf 1 december benoemd als vicevoorzitter van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Ze is sinds juni 2015 lid van het College. Vera Deneer is ziekenhuisapotheker en klinisch farmacoloog in het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht).

17

jan

Máxima Medisch Centrum koploper in medicatieveiligheid

Máxima Medisch Centrum (MMC) is het eerste ziekenhuis in Nederland dat binnen het Versnellingsprogramma voor Informatie-uitwisseling tussen Patiënt en Professional (VIPP) alle doelstellingen op het gebied van medicatie heeft behaald. Een onafhankelijke auditor heeft dit bevestigd.

16

jan

Apotheken verstrekken 7% minder medicinale cannabis

Nederlandse apotheken verstrekten in het afgelopen jaar 49.500 keer medicinale cannabis. Dat is ongeveer 7% minder dan het aantal van 53.300 in 2017. Het aantal keer dat cannabis in gedroogde vorm door apotheken werd afgeleverd nam sterk af. Het gebruik van medicinale cannabisolie nam nog wel toe. (SFK)

16

jan

CBG brengt kritische medicijnen uit VK in kaart

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) bereidt zich zo goed als mogelijk voor op de gevolgen van een ‘no-deal Brexit’. Wij brengen daarom op dit moment in kaart voor welke in Nederland gebruikte medicijnen de levering afhankelijk is van het Verenigd Koninkrijk.

16

jan

Bruins opent nieuw lab apotheker voor dure medicijnen

De Haagse apotheker Paul Lebbink opent vandaag een nieuwe, ultramoderne bereidingsruimte boven zijn apotheek. In het lab gaat hij dure geneesmiddelen maken waarvoor de farmaceutische industrie heel hoge prijzen vraagt. (NOS)

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.