Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

17

mrt

CBG waarschuwt voor aanhoudend tekort diabetesmed Ozempic

Het wereldwijde tekort aan diabetesmedicijn Ozempic blijft nog het hele jaar aanhouden. Dat verwacht de fabrikant. Het tekort is ontstaan door een snel gestegen vraag naar het medicijn. Ozempic is de laatste maanden veel in de media omdat het (off-label) gebruikt wordt als afslankmiddel. Medicijnautoriteit CBG waarschuwt om dit medicijn niet zonder toezicht van een arts te gebruiken.

15

mrt

Hoe stem je medicatie beter af op kinderpatiënten?

Over de werkzaamheid van medicijnen bij kinderen is veel onbekend. Kennis over het kinderlichaam kan helpen bij het vinden van de juiste dosering.(NRC)

17

mrt

Ruim € 96 miljoen aan GVS-bijdragen in 2022

Voor GVS-geneesmiddelen met een prijs boven de vergoedingslimiet werd in 2022 in totaal ruim € 96 miljoen aan eigen bijdragen betaald, € 16 miljoen meer dan in 2021. De maximeringsregeling, waarbij de bijbetaling maximaal € 250 per persoon per jaar mag bedragen, hielp 71.000 mensen. (SFK).

14

mrt

Column Carlo: Mindfullness

Ons hele apotheekteam is gezwicht voor mindfullnes. Hierdoor zijn de dames de hele dag gefocust en kunnen ze op een kalme, wijze en bewuste manier met problemen omgaan. (Apotheekkennisbank)

17

mrt

Zeven vuilniszakken afval per dag voor iedere ic-patiënt

Nicole Hunfeld: Door Rotterdamse ziekenhuizen verspreidt zich een ‘groen virus’. Verpleegkundigen willen veel minder materiaal gebruiken om zo het medisch afval drastisch te verminderen. (Trouw)

11

mrt

Gijzeling in apotheek in Duitsland beëindigd

Een speciaal politieteam heeft vrijdagavond een einde gemaakt aan een gijzeling van ruim 4,5 uur in een apotheek in Karlsruhe in het zuidwesten van Duitsland. De 20-jarige gijzelnemer is gearresteerd. Hij is een bekende van de politie.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.