Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

26

mei

Medicatie management systeem in Gelre Ziekenhuizen

Gelre ziekenhuizen (met locaties in Apeldoorn en Zutphen) is op 2 mei 2019 succesvol live gegaan met het nieuwe medicatiemanagement systeem SmartMed. Deze nieuwe applicatie, ontwikkeld voor en door eindgebruikers, biedt een toekomstgerichte totaaloplossing voor het managen van medicatie door artsen, verpleging en de apotheek in het ziekenhuis. 

25

mei

Hoogste uitgaven in 2018 aan middel taaislijmziekte

Het combinatiemiddel ivacaftor met lumacaftor (Orkambi) dat bij taaislijmziekte (cystic fibrose) wordt toegepast, is per 1 november 2017 toegelaten tot het verzekerde pakket. De uitgaven aan dit middel bedroegen in de laatste twee maanden van dat jaar bijna € 6 miljoen. In geheel 2018 ging het om € 72 miljoen. Daarmee is dit middel het geneesmiddel met de hoogste uitgaven binnen het basispakket in 2018. (SFK)

26

mei

Duurste medicijn ter wereld goedgekeurd: $2.1 mln per dosis

Het Zwitserse farmaconcern Novartis mag het duurste medicijn ter wereld op de markt gaan brengen. Dat middel is een eenmalige gentherapie genaamd Zolgensma en gaat ruim $2.1 mln kosten. Novartis is ook voornemens het medicijn naar Europa te brengen, maar heeft hier nog geen officiële goedkeuring voor gekregen. (FD)

25

mei

Apotheek Van Maarseveen Hilversum voor langere tijd dicht

Apotheek Van Maarseveen in Hilversum is tot nader order gesloten. Patiënten worden door huisartsen verwezen naar andere apothekers in Hilversum.

25

mei

Welke medicijnen gebruiken Nederlanders het meest?

Nederlanders hebben veel vertrouwen in hun medicijnen, berichtte geneesmiddelenautoriteit CBG deze week. Wij vroegen ons af: welk type medicijnen gebruiken ze het meest? En voor welke aandoeningen?(Volkskrant)

25

mei

Medsen sluit apotheek Helftheuvel in Den Bosch nu al

Veel eerder dan gepland heeft de keten van apotheken Medsen  het apotheelfiliaal in de Helftheuvelpassage al gesloten. ,,Het gedeeltelijk open houden van twee apotheken in het stadsdeel gaf veel te veel onduidelijkheid”, zegt directeur Jan Pieter Galema nu.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.