Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

23

jul

Financiering voor ontwikkeling innovatief kankermedicijn

Wetenschappers van het Maastricht UMC+ hebben financiering van €160.000,- van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) ontvangen. Dit geld gaat naar vervolgonderzoek naar een veelbelovende stof die een specifiek ontwikkelproces van een tumor remt. Het vervolgonderzoek richt zich specifiek op een agressieve vorm van borstkanker, die tot op heden moeilijk te behandelen is.

21

jul

Menzis wint rechtszaak over onnodig dure vitamine D-pillen

Menzis hoeft niet alle peperdure vitamine D-pillen te vergoeden. De Hoge Raad gaf de zorgverzekeraar gelijk in een conflict met farmaceutisch bedrijf Goodlife (AD)

23

jul

Variatie medicatie-effect tussen individuen beter verklaard

Hoe snel of langzaam jouw lichaam een medicijn verwerkt is genetisch bepaald. Daarom kan met jouw genetische informatie voorspeld worden hoe jij op een medicijn reageert, en aan de hand daarvan de dosis aangepast worden. LUMC-onderzoekers hebben in een studie die gepubliceerd is in Science Translational Medicine laten zien dat deze voorspelling veel nauwkeuriger kan door sequencing te combineren met kunstmatige intelligentie. Dit kan in de toekomst leiden tot betere dosisadviezen per patiënt, en daarmee mogelijk tot minder bijwerkingen.

19

jul

Antonius en Patyna kiezen voor optimale medicatieveiligheid

De Antonius Zorggroep en Patyna werken samen op het gebied van medicatie voor de bewoners en cliënten van Patyna. Deze medicatie wordt al langer door de apotheek van de Antonius Zorggroep geleverd aan Patyna. Door een slimme koppeling tussen de systemen HiX (elektronisch patiëntendossier waar de artsen van Patyna in voorschrijven en die de ziekenhuisapotheek gebruikt voor de controle en levering) en nCare (digitaal systeem voor registratie van medicatietoediening) ontvangt Patyna de toedienschema’s sinds kort op een aantal locaties digitaal van de Antonius Zorggroep.

23

jul

Opiatencrisis kostte al honderdduizenden Amerikaanse levens

Verslavende pijnstillers eisten de afgelopen twintig jaar honderdduizenden Amerikaanse levens. Farmaceut Johnson & Johnson en drie andere Amerikaanse bedrijven, die een hoofdrol zouden spelen in de opiatencrisis, willen nu voor 26 miljard dollar rechtsvervolging afkopen. (Volkskrant)

19

jul

Miljoenenboete farmaceut Leadiant wegens veel te hoge prijs

 De Italiaanse geneesmiddelenfabrikant Leadiant krijgt een boete van bijna 20 miljoen euro van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Volgens de toezichthouder heeft het bedrijf een veel te hoge prijs gerekend voor het medicijn CDCA, dat wordt gebruikt door patiënten met een zeldzame stofwisselingsziekte. (AD)

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.