Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

21

feb

Distributierobot Amphia Ziekenhuis live

Met ingang van 18 feb vindt de bevoorrading van de afdelingsvoorraden in het Amphia plaats met onze robot. Een mooie mijlpaal in de verbetering van een veilige medicatievoorziening! Een topprestatie van ons team.

20

feb

Bijwerkingen bij gebruik melatonine

Bijwerkingencentrum Lareb ontving 181 meldingen van bijwerkingen bij gebruik van melatonine. De bijwerkingen komen voor bij de melatonine dat een geregistreerd geneesmiddel is, bereid is door de apotheek en als warenproduct te koop is. In de meeste producten die als warenproduct te koop zijn is informatie over bijwerkingen niet compleet of ontbreekt.

21

feb

Toename aantal volwassen methylfenidaatgebruikers

Openbare apotheken verstrekten in 2019 ruim 1,3 miljoen keer methylfenidaat aan 210.000 verschillende personen. Dat is een stijging van 2% ten opzichte van 2018. De stijging geldt niet voor alle leeftijden, want bij de groep jongeren neemt het aantal gebruikers – zoals in de afgelopen jaren – verder af. (SFK)

20

feb

LUMC en CHDR testen samen nieuw antimalariamiddel

Voor het onderzoek, dat uitgevoerd wordt in opdracht van farmaceutisch bedrijf Merck, zullen gezonde vrijwilligers het nieuwe antimalaria-middel toegediend krijgen in het Centre for Human Drug Research (CHDR). Vervolgens wordt middels gecontroleerde infectie in het LUMC gekeken of ze beschermd zijn tegen malaria.

21

feb

Het middel tegen het coronavirus bestaat misschien al

Wordt het een cocktail van anti-hiv-middelen, een Russische griepremmer, of misschien toch babaodan, een traditioneel Chinees poeder van onder meer gemalen antiloophoorn en slangengal? Nu het aantal mensen dat is besmet met het nieuwe coronavirus de honderdduizend begint te naderen, komt ook de jacht op middelen die ertegen werken op stoom. (Volkskrant)

20

feb

Discussie over medicijnen bij de supermarkt

Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) en de Consumentenbond hebben minister Bruins in een open brief gevraagd voor uitsluitend apotheek en drogisterij(UAD)-middelen de definitie van verantwoorde zorg aan te scherpen. Aanleiding is de verkoop van UAD-geneesmiddelen door Albert Heijn, waarbij potentiële kopers via een tablet en telefoonlijn een (assistent)drogist kunnen raadplegen. (NTvG)

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.