Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

18

sep

NTvG: Amsterdam UMC maakt zelf een ‘gekaapt’ medicijn

Met een juridische trukendoos kon de farmaceutische industrie een dierlijk galzuur omtoveren tot een medicijn dat tonnen per jaar kost. Door gebrekkige regelgeving raakte het onderzoek naar het middel jaren achterop en bleven patiënten met een zeldzame stofwisselingsziekte berooid achter. Amsterdam UMC heeft de productie van het middel inmiddels zelf in de hand genomen. The Investigative Desk reconstrueert.

17

sep

Chemotherapie kan ook thuis

Het Bravis Oncologie Centrum startte samen met thuiszorg­organisatie Allerzorg-Care for Cancer een pilotproject om patiënten thuis chemotherapie te geven in plaats van in het ziekenhuis.

17

sep

Farmaceut herstelt maar langzaam van corona

Deze rubriek belicht iedere maandag beursfondsen die in de belangstelling staan. Deze week: Fagron.

16

sep

Medicijngroothandel OneMed neemt Nederlandse concurrent over

    De Zweedse medicijnendistributeur OneMed neemt het Maastrichtse MediReva over.     Het is de vijfde overname van OneMed in Nederland.     Ook in de rest van Europa is het bedrijf druk bezig: dit jaar werden er al drie andere bedrijven ingelijfd.  

17

sep

Aantal jeugdige gebruikers antidepressiva 4% hoger

Openbare apotheken verstrekten in 2020 aan 51.000 jongeren tussen de 6 en 24 jaar minstens een keer een antidepressivum. Hiermee ligt hetaantal gebruikers 4% hoger dan in 2019. Deze toename is sterker dan in eerdere jaren en zit bij de jongvolwassenen. (SFK)

16

sep

Groot tekort aan anti-wormpillen voor kinderen

 Er is in Nederland een groot tekort aan mebendazol: de pilletjes die vooral bij kleine kinderen worden gebruikt die wormpjes in hun ontlasting hebben. Drogisterijen en soms ook apotheken moeten hun klanten met lege handen weer naar huis sturen.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.