Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

28

nov

Eén-pil-per-dag bij 37% van hiv-verstrekkingen

Openbare apotheken verstrekten in 2020 ruim 215.000 keer een hiv-remmend geneesmiddel dat extramuraal werd toegepast. Ruim 80.000 van die verstrekkingen betrof een single tablet regimen (STR): één pil per dag met daarin drie of vier werkzame stoffen. (SFK)

23

nov

Voortgangsbrief Voorraadbeleid geneesmiddelen VWS

Per 1 juli 2022 gaat een minimum voorraadverplichting voor UR-geneesmiddelen gelden van 2,5 maand (10 weken: 6 weken handelsregistratiehouders en 4 weken groothandel).

26

nov

Apotheker in Oosterwolde zet zelf coronaprikken

In apotheek De Drie Stellingen in Oosterwolde worden vanaf maandag 22 november coronavaccinaties gezet door medewerkers van de apotheek. Het gaat in eerste instantie om een proef van een week.

23

nov

SFK brengt voorschrijven van huisartsen in beeld

 De nieuwe rapportage Monitor Voorschrijven Huisartsen (MVH) geeft apothekers inzicht in het voorschrijfgedrag van hun huisartsen op de gebieden opioïden en diabetes. Naast actuele voorschrijfcijfers geeft de MVH ook de ontwikkeling door de tijd weer.

24

nov

Rijnstate komt er niet uit met de zorgverzekeraars

Terwijl het zorgpersoneel op zijn tandvlees loopt, dwingen zorgverzekeraars het Arnhemse ziekenhuis Rijnstate na te denken over bezuinigen. Dat zegt bestuursvoorzitter Wim van Harten. Hij vindt het ‘onbegrijpelijk’. 

23

nov

Verslag webinar "Medicatieverificatie".

Medicatieverificatie. Een thema dat leeft binnen de beroepsgroep, getuige het feit dat het Webinar zich mocht verheugen in de warme belangstelling van 104 unieke kijkers, waarvan 92% het Webinar - dat 1,5 uur duurde - tot het eind volgde. Voor iedereen die zich heeft aangemeld is er inmiddels een linkje verstuurd om het webinar terug te kijken.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.