Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

13

apr

Column Carlo: Kent u mij nog?

Ben je als apotheker zichtbaar of onzichtbaar? Word je door de patiënten gemist als ze je niet zien of heb je zelf last van een onzichtbaarheidscomplexgevoel? (Apotheekkennisbank)

11

apr

Hoe AstraZeneca zich vertilde aan zijn coronavaccin

Het is modderen met AstraZeneca en zijn coronavaccin. Zeldzame bijwerkingen hebben de inentingscampagnes in Nederland en tal van andere landen ontregeld. AstraZeneca levert ook veel minder vaccins aan de Europese Unie dan was afgesproken. Hoe kon het zo misgaan? (FD)

12

apr

Vanavond Radar TV: Schilderkliermedicijnen

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft de lijst 'Wisselen ongewenst' opgesteld waarop medicijnen staan die niet gewisseld mogen worden, omdat zo'n medicijnwissel grote gevolgen heeft voor patiënten. Levothyroxine, de werkzame stof in schildkliermedicijnen, ontbreekt op deze lijst. Vanavond NPO 1 20.30

10

apr

Waarom mogen 60-minners niet zelf beslissen over AstraZeneca

Zouden zestigminners niet zelf de keus moeten hebben of ze wel of niet AstraZeneca nemen? Ja, vinden ziekenhuisapotheker Hanneke Luttikhuis en hoogleraar medische ethiek Dick Willems. (Trouw)

12

apr

Al meer dan 200.000 zelftests verkocht in apotheken

Apothekers verkochten in Nederland al zeker 200.000 coronazelftests, maar deskundigen twijfelen over de betrouwbaarheid van deze tests. (RTL Nieuws) Het item begint na 2 minuut 21

10

apr

Stop de vaccinatiestop

Gisteren heeft uw redacteur het AstraZeneca vaccin gekregen en was er heel gelukkig mee! Doe mee met de petitie "Stop de Vaccinatiestop".

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.