Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

06

apr

Interview met apotheker Slingeland Ziekenhuis

Ook praat hij met Dieuwke van Gijssel, ziekenhuisapotheker in het Slingeland Ziekenhuis

03

apr

Radboud UMC schenkt AHZ een etiketteermachine

Collega's, zeer hartelijk dank voor deze gift!! Zo doende worden wij weer instaat gesteld medicatie ten behoeve van Corona-IC-Patiënten eerder beschikbaar te stellen.

06

apr

Propofol voor dieren tijdelijk ook toegestaan op IC

Ziekenhuizen mogen op de afdelingen intensive care een sedatiemiddel (slaapmiddel) voor dieren gebruiken dat dezelfde werkzame stof heeft als in vergelijkbare sedatiemiddelen voor mensen. Veiligheid en kwaliteit zijn gegarandeerd. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft daarvoor tijdelijk toestemming gegeven.

03

apr

De Beste apotheek in 2019 is Apotheek Stevenshof Leiden

Apotheek Stevenshof heeft in 2019 de hoogste score behaald in het Onderzoekprogramma Kwaliteit Apotheken (OKA) van onderzoeksbureau AMP te Vught en mag zich daarom een jaar lang 'Beste Apotheek van Nederland' noemen.

04

apr

Hoe China de apotheek van de wereld werd

De Amerikaanse gezondheidszorgexpert Rosemary Gibson zegt erover: “Als je de medicijnen controleert, controleer je de wereld”. (Trouw)

03

apr

6% minder gebruikers van sterkwerkende opioïden

Openbare apotheken verstrekten in 2019 aan 585.000 verschillende mensen minimaal één keer een sterkwerkende opioïde pijnstiller. In 2018 waren dat er nog 620.000. Na jaren met een forse toename van het aantal gebruikers liet 2019 voor het eerst een daling zien.(SFK)

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.