Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

26

jul

500 ‘kinderwens’-brieven van apotheek zijn onverwacht succes

 Heeft u een kinderwens? Apotheek Pillen en Praten wil dit graag weten van vrouwen én mannen die er klant zijn. Ze bespreken dit vervolgens in een zogenoemd preconceptie-spreekuur. En met succes: de eerste baby’s zijn geboren. Apotheekeigenaar Esmaa Amer verwondert zich over het succes: ,,Blijkbaar stellen andere zorgverleners deze vraag niet.”

19

jul

Medicijnverspilling in tijden van regeltjesfetisj

 Woest liep ik de apotheek uit. ‘Nee, mevrouw, we zullen deze medicijnen gewoon moeten vernietigen. Ze zijn bij u thuis geweest.’ Ik had alle argumenten uit de kast gehaald. ‘Er is een tekort, zeker aan deze antibiotica. We kunnen andere patiënten helpen in deze barre tijden. Kijkt u eens, helemaal dichte verpakking. Kijk, de driedubbele verpakking (…) is onaangetast.

26

jul

Hoopvol medicijn tegen alzheimer niet op Europese markt

 Het hoopvolle medicijn Lecanemab voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer wordt niet toegelaten op de Europese markt. De negatieve risico's zijn groter dan een mogelijk positief effect, zegt het Europees geneesmiddelenbureau (EMA). Alzheimer Nederland is teleurgesteld.

19

jul

Overhevelingsmedicatie St. Jansdal Ziekenhuis

Ziekenhuis St Jansdal heeft samen met zorgpartners Alliance Healthcare en Alcura apotheek een succesvol project afgerond om de zorg voor patiënten te verbeteren. Het initiatief is gestart om alle patiënten die overhevelingsmiddelen gebruiken van de poli-apotheek Lelystad over te zetten naar de poli-apotheek St Jansdal Harderwijk.

26

jul

Welke medicijntekorten zijn er in Spaanse apotheken?

Een studie van LUDA Partners uit de zomer van 2023 onthulde de ernst van het medicijntekort in Spanje. De studie analyseerde de beschikbaarheid van medicijnen in apotheken en toonde aan dat 14% van de medicijnen die LUDA Partners met hun technologie kon lokaliseren, behoorde tot de categorie antidiabetica.

16

jul

Dieetmedicijn Wegovy: niet in basispakket vanwege budget

 Het populaire dieetmedicijn Wegovy voor mensen met obesitas wordt voorlopig niet vergoed. Het Zorginstituut Nederland vreest voor een stormloop op het middel, waar een prijskaartje van meer dan 1 miljard euro aan kan hangen. Eerst moet duidelijk worden wat de medicatie op lange termijn oplevert.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.