Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

20

sep

Farmaceut begint campagne tegen eigen medicijn Ozempic

Aan diabetesmedicijn Ozempic ontstond een tekort, nadat het ook effectief bleek om af te vallen. Fabrikant Novo Nordisk probeert de vraag nu te beteugelen. „Misschien naïef, maar zó veel vraag hadden we niet voorzien.”

08

sep

Rage in de VS: kilo's kwijt dankzij een wekelijkse prik

 Gewicht verliezen was nog nooit zo makkelijk in de VS, zo lijkt het: Amerikanen zijn in de ban van dieetinjecties. Farmaceutische bedrijven verwachten gouden bergen. Maar ondertussen waarschuwt de Nederlandse geneesmiddelenwaakhond voor het gebruiken van het diabetesmedicijn Ozempic. ,,Ik wil benadrukken dat Ozempic hiervoor niet is goedgekeurd en het is zeer onverstandig dit medicijn te gebruiken zonder toezicht van een arts”, zegt voorzitter Ton de Boer.

12

sep

Column Carlo: Het was weer schrikken

Terwijl u de vorige maand mijn meest recente hersenspinsels tot zich nam werd de columnist gestrekt per ambulance afgevoerd. (Apotheekkennisbank)

30

aug

Friese apothekers zijn de stapels onzinnige formulieren zat

 Friese apothekers hebben een lijst opgesteld met ‘onnodige regels, administratieve rompslomp en onzinnige zorg’. Ze roepen politiek Den Haag op om de frustrerende regelingen nu eens goed tegen het licht te houden. ,,Hiervoor ben ik geen apotheker geworden.” (Friesch Dagblad)

11

sep

Nieuwe behandelmethode voor uitgezaaide darmkanker

 Patiënten met uitgezaaide darmkanker staan niet langer met de rug tegen de muur. Een nieuwe behandelmethode biedt hen de kans langer te leven en mogelijk zelfs te genezen.

30

aug

Arbeidsinspectie helpt niet tegen agressie aan de balie

 De Arbeidsinspectie gaat vanaf september aangekondigde inspecties uitvoeren bij apothekers, meldt de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP). Wees vooral welkom, zeggen Friese apothekers – ,,maar hier hebben we helemaal niks aan.” (Friesch Dagblad)

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.