Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

24

jun

Column Frank van Wijck: Weinig werkzame stof

Ernst Kuipers is zeker niet de eerste minister van VWS die wil sturen op de uitgaven aan geneesmiddelen. Maar hij is wel de eerste die grootschalig internationaal onderzoek heeft laten uitvoeren naar hoe de financiering van geneesmiddelenonderzoek werkt.

20

jun

Webcasts PostEULAR (reumatologie) en PostASCO (Oncologie)

Het door FarmaActueel jaarlijkse congres PostEULAR/PostASCO is nu als webcast beschikbaar. een service van FarmaActueel. Klik op de titel en klik vervolgens op de video. De navigatie bevindt zich rechts in de video.

23

jun

'Modernisering' veroordeelt patiënt tot oude pillen

 Met een nieuw systeem voor vergoeding van medicijnen gaan we terug in de tijd, vrezen Mark Nuijten en Koos Brouwers. Patiënten zullen verouderde medicijnen krijgen, fabrikanten gaan niet meer investeren in nieuwe en betere geneesmiddelen.  (DvhN)

19

jun

Thomas Aarts neemt apotheek Mercator over in Amsterdam

Thomas is een geboren Brabander en heeft zijn studie gevolgd in Utrecht. Nadat hij zijn studie heeft afgerond is hij naar Amsterdam verhuisd. Hier kreeg Thomas een mooie baan aangeboden, waar hij een aantal jaren heeft gewerkt. Twaalf jaar later neemt Thomas, met hulp van NFA fondsen, een mooie, drukke apotheek in het hartje van Amsterdam over.

23

jun

Leidraad voor verantwoorde medicijnwisseling

Sinds maart 2022 bestaat er een leidraad voor het verantwoord wisselen van medicijnen. Hierin hebben de verschillende betrokken partijen samen vastgelegd onder welke voorwaarden medicijnen met dezelfde werkzame stof gewisseld kunnen worden. (NTvG)

14

jun

Column Carlo: Actie Actie

Help de dokter verzuipt! De huisartsen gaan staken op 1 juli. Het S-woord komt niet in ons vocabulaire voor. Zo zielug voor de patiënt. De huisartsen zien dat anders. (Apotheekkennisbank)

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.