Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

21

aug

Socialemedia zwangerschap en medicijngebruik kloppen niet

Veel zwangere vrouwen gebruiken fora, blogs en sociale media als informatiebron over veilig medicijngebruik. Dat is onverstandig, want 4 op de 10 berichten kloppen niet, zo blijkt uit onderzoek van het Radboudumc. (Vokkskrant)

20

aug

Basispakket uitgebreid met nieuwe medicatie tegen kanker

Vanaf 1 september worden de geneesmiddelen durvalumab en abemaciclib vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) heeft de afgelopen maanden met succes onderhandeld over de prijs van beide middelen. Durvalumab kan worden ingezet bij de behandeling van een specifieke vorm van longkanker; abemaciclib is goedgekeurd voor de behandeling van bepaalde vormen van borstkanker. Details over de prijsafspraken worden op verzoek van de fabrikanten niet bekendgemaakt.

20

aug

Beantwoording Kamervragen betalingen industrie aan zorg

Minister Bruins beantwoordt vragen over het artikel 'Medische industrie betaalde vorig jaar 80 miljoen euro aan sponsorgeld'.

20

aug

Bruins baalt van schimmige prijsafspraken medicijnen

Tandenknarsend voert Minister Bruins de onderhandelingen over twee nieuwe geneesmiddelen. "Goed voor de patient, maar van de ondoorzichtinge prijsbepaling moeten we af" (Telegraaf)

20

aug

Beantwoording Kamervragen over plaspillentekort

Minister Bruins beantwoordt vragen over het tekort aan plaspillen.

15

aug

246 miljoen verpakkingen ingekocht door apotheken

Nederlandse apotheken verstrekten in 2018 gezamenlijk 232 miljoen keer een receptplichtig geneesmiddel. Daarvoor waren 246 miljoen handelsverpakkingen nodig. Dat komt per verstrekking gemiddeld uit op 1,06 verpakkingen. Zonder de verstrekkingen in weekmedicatierollen bestaat de gemiddelde verstrekking uit 1,67 verpakkingen. (SFK)

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.