Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

23

mei

Animatie poliklinische apotheek erasmus MC

Wat gebeurt er allemaal met je recept voordat je je medicijnen meekrijgt naar huis? In deze animatie zie je welke stappen we allemaal doorlopen in de apotheek, zodat je je medicijnen veilig kunt gebruiken.

18

mei

CDA wil apotheekhoudende huisarts behouden

 De apotheekhoudende huisarts dreigt te verdwijnen. CDA Drenthe vindt dit erg en houdt hierover woensdag een debat in Provinciale Staten. Apothekersvereniging KNMP denkt er anders over.

20

mei

Apeldoorner wacht straks minder lang op medicijn

 Patiënten in Apeldoorn hoeven voortaan minder lang te wachten op een medicijn als de apotheek door de voorraad daarvan heen is. Via een nieuw digitaal platform, ApoAfspraak, ontwikkeld door de Apeldoornse apotheker Jeroen de Booij, kunnen huisartsen en andere zorgverleners zien welk alternatief wél op voorraad is.

17

mei

Tijdelijk tekort aan tabletten methotrexaat (MTX) van 2,5 mg

Sinds enkele weken is er een leveringsprobleem met methotrexaat (MTX). Het gaat om tabletten van 2,5 mg. Bij de Nederlandse groothandels zijn deze tabletten momenteel niet of slecht verkrijgbaar. Apotheken kunnen het hierdoor niet voor hun patiënten bestellen. Om mensen toch van hun medicijnen te kunnen blijven voorzien moeten apothekers uitwijken naar andere oplossingen.

20

mei

Kosten parallelimport dalen naar € 315 miljoen

De kosten van parallel-geïmporteerde geneesmiddelen zijn in 2021 gedaald met 18,4% tot € 315 miljoen. Het aandeel van deze groep in de totale kosten daalde naar 9,4%. Insuline aspart is, door preferentiebeleid, de grootste daler binnen deze groep. (SFK)

17

mei

Zware pijnstillers in supermarkt of tankstation?

Als het aan het ministerie van VWS ligt, kunnen we straks meer medicijnen kopen bij supermarkten en tankstations dan nu. Wie advies wil, kan digitaal een vraag stellen via een tablet bij het schap. Niet iedereen is blij met deze ontwikkeling. Vanavond bij EenVandaag.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.