Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

22

okt

Prijsdalingen oktober goed voor € 12 miljoen per jaar

De prijzen van receptplichtige geneesmiddelen binnen het basispakket namen per 1 oktober met gemiddeld 0,4% af in vergelijking met de maand ervoor. Dat is in 2019 tot dusver de sterkste daling in een maand. De prijsdaling van het antikankermiddel pegfilgrastim – die onder druk van de WGP tot stand kwam – draagt het meeste bij aan de besparing.

13

okt

Webcast Inkoop Dure Geneesmiddelen 2019

Hier vindt u de webcasts van sprekers tijdens het FarmaActueel symposium Inkoop van Dure Geneesmiddelen van 9 oktober 2019

22

okt

Kamerbrief over beleidskader voorwaardelijke toelating gene

Minister Bruins beschrijft hoe hij invulling geeft aan de voorwaardelijke toelating van geneesmiddelen tot het basispakket.

12

okt

Nieuwe maatregelen tegen zware pijnstillers zijn goede stap

De minister wil het gebruik van zware pijnstillers terugdringen. Het is een stap in de goede richting, zeggen experts (Trouw)

22

okt

Minister Bruins: verbetering toegang nieuwe geneesmiddelen

De toegang voor patiënten tot nieuwe geneesmiddelen voor ernstige en vaak zeldzame aandoeningen, zoals weesgeneesmiddelen wordt verbeterd. Dat heeft minister Bruno Bruins (Medische Zorg) besloten. Op dit moment worden bijna alle nieuwe geneesmiddelen vergoed uit het basispakket.

10

okt

Hoeveel verdienen... een apotheker

Over geld praat je niet. Ons salarisstrookje is een taboeonderwerp. Terwijl we maar al te graag zouden weten: waar moeten zij het maandelijks van doen? Daarom vraagt NU.nl het voor je. Met deze week: de beherend apotheker en de directiesecretaresse.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.