Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

22

okt

1 op de 7 minderjarigen ontving apotheekbereiding

Openbare apotheken verstrekten in 2020 aan 2,1 miljoen mensen in totaal 6,2 miljoen keer een apotheekbereiding. Van deze verstrekkingen was 15% bestemd voor minderjarigen, waarbij vooral de jongste kinderen een beroep deden op een apotheekbereiding.(SFK)

16

okt

Webinar: 60 minute update Immuno-oncologie

In deze nascholing van 60 minuten belichten Matthijs van de Poll en Roelof van Leeuwen voorbeelden van innovaties en procesoptimalisaties bij de behandeling met immuuntherapie. Hoe kan de zorg rond patiënten met immuuntherapie efficiënter en duurzamer worden georganiseerd?

21

okt

Biotechbedrijf Treeway is stap dichterbij medicijn tegen ALS

    Het Spaanse farmabedrijf Ferrer neemt vervolgonderzoek naar ALS-medicijn van Treeway op zich.     Treeway ontwikkelde een poedervorm van een medicijn dat in Japan en de VS al is goedgekeurd.     Het vervolgonderzoek onder honderden patiënten zal tientallen miljoenen euro's kosten.  

15

okt

Deze Duitse apotheker grijpt NL vaccinatievervalsers

In De Limburger zei een woordvoerder van de Duitse politie dat in deze streek de afgelopen weken 33 Nederlanders zijn aangehouden toen hun vaccinatiebewijs in dat gele boekje vals bleek te zijn. Ook in een apotheek in Übach-Pelenberg, vlakbij Heerlen. En in Gangelt, bij Brunssum. Maar Stephan Wagner ving tot dusver de meeste oplichters. (Volkskrant)

18

okt

Niets is erger dan dure pillen op de plank te laten liggen

Besparen op pillen (Telegraaf)

14

okt

Oct. 2: National Check Your Meds Day

Why You Need a Medication Checkup. Een komisch filmpje

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.