Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

21

jan

Aris Prins in Radar: Geneesmiddelentekort verdubbeld

Aris Prins in Radra vertelt dat het geneesmiddelentekort in 1 jaar tijd bijna is verdubbeld. Het item begint na 27:20 minuten

20

jan

Geneesmiddelentekorten in 2019 verdubbeld

Het aantal geneesmiddelentekorten in Nederland is in 2019 nagenoeg verdubbeld. De tekorten liepen vorig jaar op naar 1492, tegenover 769 in 2018. Dit blijkt uit een inventarisatie door KNMP Farmanco. ‘Het zijn duidelijke cijfers’, stelt voorzitter Aris Prins van de apothekersorganisatie KNMP vast. ‘Patiënten, apothekers en andere zorgverleners hebben hier dagelijks enorme hinder van.’

21

jan

Waarom is er nog steeds geen mannenpil?

De pil wordt steeds minder populair bij vrouwen, die kritischer zijn over bijwerkingen. Waar blijft de man in deze kwestie, luidt de vraag bij een debat in De Balie.(Volkskrant)

20

jan

Niet toelaten geneesmiddel voor vrouwen met hartklachten

Minister Bruins beantwoordt vragen over het niet toelaten van een geneesmiddel dat vooral effectief is voor vrouwen met hartklachten.

21

jan

Amsterdam UMC hervat eigen productie duur medicijn

Het grote ziekenhuis heeft de productie hervat van een duur medicijn tegen zeldzame stofwisselingsziekte CTX. Productie een eigen variant van het geneesmiddel van grote symbolische betekenis. Amsterdam UMC riskeert nu een juridisch conflict met producent Leadiant.

20

jan

VGZ handhaaft vergoeding afbouwmedicatie antidepressiva

De rechterlijke uitspraak over afbouwmedicatie van antidepressiva is voor VGZ geen reden om het vergoedingsbeleid aan te passen. VGZ wil met de Vereniging Afbouwmedicatie in gesprek over de interpretatie van de uitspraak.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.