Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


11 mei

'Welke naald moest ik ook alweer pakken?'

Er zijn van die mensen die heel goed zijn in priegelen. Die kunnen ook altijd heel goed knutselen, met heel veel geduld. Ik ben niet één van deze mensen. Laten we het erop houden dat ik geen timmermansoog heb, en een niet al te lange aandachtsspanne. Dat maakt mijn dagelijkse 'medicijn-meng-uurtje' behoorlijk lastig.(Vrouw)

Er zijn van die mensen die heel goed zijn in priegelen. Die kunnen ook altijd heel goed knutselen, met heel veel geduld. Ik ben niet één van deze mensen. Laten we het erop houden dat ik geen timmermansoog heb, en een niet al te lange aandachtsspanne. Dat maakt mijn dagelijkse 'medicijn-meng-uurtje' behoorlijk lastig.(Vrouw)

Carlo 12-05-2017 09:06
Als stadsapotheker van deze dame had ik ook graag mijn diensten aangeboden. Maar ja, de medicatie gaat via een deskundig ziekenhuis omdat het daar goedkoper kan. Inderdaad.
henricop 11-05-2017 20:13
Het is simpel.
ziekenhuis heeft de recombinant IVF ingeruild voor de urinaire variant. Zelf oplossen, opzuigen en injecteren. Goedkoper, meer korting? We zullen het niet weten. Verhaal dat Suus verteld is is lullekoek.
Suus had daarna gewoon naar een dienstapotheek kunnen gaan, die hadden toch ook kunnen helpen. Factuur naar dienstapotheek of ?
Veel poliklinische apotheken zijn dienstapotheek trouwens.
Johan Kortekaas 11-05-2017 17:44
Herzien advies:

SUUS: Drie dingen goed begrijpen.

1. Dien een klacht in bij het Medisch Tuchtcollege tegen de apotheker die geen waterdichte uitleg gaf bij deze 'levenverwekkende' medicijnen en onbereikbaar was toen je hem nodig had.

2. Dien een klacht in bij de klachtencommissie van de apotheek.

3. Dien een klacht in bij je ZN-kloon wegens minderwaardig gecontracteerde zorg.



Johan Kortekaas | 11-05-2017 | 8:35
ANH JANSEN 11-05-2017 16:30
Proefproces is in dit geval zinloos; klaagster gaat verliezen.

Als apothekers de Overheid aanklagen is de eerste vraag van de Rechter; waar is uw Koepel?

Als de verplicht verzekerde gaat klagen, wie dan ook, is de eerste vraag van de Rechter: waar is uw partner?

eHealth, eigen verantwoordelijkheid, eigen regie, zelfmanagement, voorzienbaar e.d.

Eerst bij onmiskenbaar onrechtmatig handelen komt de NL Rechter zijn bed uit. Uitspraak raakt immers de verzekeraars en daarbij de Overheid!
ANH JANSEN 11-05-2017 16:26
Zorgplicht ligt uitsluitend bij de verzekeraars. Niet bij de zorgaanbieders.

Bij de huidige ANZ regeling zijn het de verzekeraars die alles bepalen, vastleggen hoe en wat en waar en binnen welke reistijd. Assortiment, locatie e.d. worden allemaal door de verzekeraars bepaald.

En toch stellen zij de apothekers verantwoordelijk en aansprakelijk voor de gevolgen van dit beleid!

Juridisch en financieel een monstrum. Maar de KNMP en de Collectieven geven niet thuis hiertegen in te gaan.

ANZ moet of weer 100% door apothekers worden geregeld, inclusief een dekkende vergoeding, of door de verzekeraars, maar dan wel een geheel eigen organisatie; de ANZ apotheek is dan aansprakelijk!
ANH JANSEN 11-05-2017 16:22
Correct. ANZ is geregeld door de verzekeraars, maar de apothekers zijn nog steeds verantwoordelijk en aansprakelijk voor de gevolgen daarvan.

Nu net 4 uur met vertegenwoordiger van een Collectief gesproken en ook die was het niet duidelijk wat er mis was met deze regeling, tot ik hem wees op de juridische gevolgen!

De man is ook KNMP bestuurder. Stond aan de wieg van het model en vindt het prima zo; kosten dalen en dat was de bedoeling.

LOA/KNMP gaat nu Zorgvuldig Advies vragen voor uitleg van het model. Voormalig NZa. Adviseur van verzekeraars en overheden. Dan heb je het echt niet begrepen door juist dit bedrijf in te huren.

Suus moet inderdaad een proefproces aanspannen!
Johan Kortekaas 11-05-2017 15:10
"Maar er nam niemand op; ze waren dicht, het was Bevrijdingsdag"

Van 1976 tot en met 2007 Medicinale zuurstofdienst gehad via Davo apotheek. Dag en nacht bereikbaar. De dertig jaar daarvoor AS Jousma, idem dito. Slechts 200 patienten, toch dag en nacht bereikbaar.

ZORGPLICHT.

Vandaar mijn advies: Dien TWEE klachten in.

'Better call Johan'
ANH JANSEN 11-05-2017 12:05
En natuurlijk de hamvraag; waar was de nieuwe vriend van deze SUUS? Mantelzorg is een andere pilaar waarop de toekomst van de Zorg in dit land is gebouwd.

IVF? 42 jaar. 2 jaar bezig?

Laat daar de specialist openbaar apotheker op los.

Complexe materie toch?

Honorarium? Zit niet in de risico verevening en dus zal de verzekeraar zoeken naar wegen om deze 'zorg' niet te hoeven betalen als aparte prestatie. Dat zegt de speltheorie. Een andere pilaar waarop het model is gebouwd.

Prem ipv Prom? De nul vinden verzekeraars een mooi getal.

ANH JANSEN 11-05-2017 11:56
De toekomstvisies van alle verzekeraars gaan uit van zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid van de verplicht verzekerden. Ehealth wordt ingezet om personeelskosten te drukken. Ook vastgoed wordt zo tot een minimum teruggebracht. Ehealth is immers global. Uit India? China? Waarom niet zeggen Achmea e.a. in koor. FAQ?

En de Minister is het daar mee eens. Zo ook de KNMP en Collectieven: het specialisme openbaar apotheker is immers bescherming tegen wanbeleid van dezelfde Minister.

Verdienmodel is veiliggesteld.

Even wetgeving nalezen? De Minister kan het allemaal herroepen! De KNMP heeft weer eens wat gemist.
Johan Kortekaas 11-05-2017 08:35
SUUS: Twee dingen goed begrijpen.

1. Dien een klacht in bij het Medisch Tuchtcollege tegen de apotheker die geen uitleg gaf bij deze 'levenverwekkende' medicijnen.

2. Dien een klacht in bij de klachtencommissie van de apotheek.
Johan Kortekaas 11-05-2017 08:28
'In het kader van de bezuinigingen heeft het ministerie voor Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) besloten om de medicatie nodig voor vruchtbaarheidsbehandelingen onder het budget van het ziekenhuis te brengen met ingang van 1 januari 2014 om op die manier meer grip te krijgen op het voorschrijven van deze relatief dure geneesmiddelen.'

https://www.vumc.nl/afdelingen/IVF-centrum/4043956/7943860/

Het systeem is fout want volgens Calvijn geldt in het Noordelijk Koninkrijk:

'De mens is onbekwaam tot enig goed en geneigd tot alle kwaad.'

Het gaat om meer grip op de voorschrijver SUUS, niet om begrip voor de spuitster.

De openbare apotheek: 'Die schaffen we af'

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.