Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


25 mrt

VJA congres 21 april Man/vrouw verschil in farmacotherapie

VJA organiseert op woensdag 21 april een congres over man/vrouw verschillen in de farmacotherapie Wist je dat vrouwen drie keer zo vaak last hebben van migraine dan mannen? En wist je dat vrouwen ook substantieel meer bijwerkingen van triptanen rapporteren dan mannen? Dit is eigenlijk heel logisch, want door biologische verschillen wordt een vrouw blootgesteld aan een hogere dosering dan een man. Zou er voor vrouwen dan niet een ander doseeradvies moeten worden opgesteld?

VJA organiseert op woensdag 21 april een congres over man/vrouw verschillen in de farmacotherapie

Wist je dat vrouwen drie keer zo vaak last hebben van migraine dan mannen? En wist je dat vrouwen ook substantieel meer bijwerkingen van triptanen rapporteren dan mannen? Dit is eigenlijk heel logisch, want door biologische verschillen wordt een vrouw blootgesteld aan een hogere dosering dan een man. Zou er voor vrouwen dan niet een ander doseeradvies moeten worden opgesteld?

 

Geïnteresseerd in verschillen op het gebied van farmacotherapie tussen mannen en vrouwen? Dan is de Voorjaarsdag van de Vereniging van Jonge Apothekers (VJA) echt iets voor jou! Deze dag zal plaatsvinden op woensdag 21 april en zal volledig in het teken staan van farmacotherapeutische verschillen tussen mannen en vrouwen. Onder leiding van dagvoorzitter Loes Visser, ziekenhuisapotheker en farmaco-epidemioloog, zullen verschillende experts dieper ingaan op dit onderwerp en zullen zij praktische handvatten geven ter toepassing in de dagelijkse praktijk. 

 

De voorjaarsdag zal een hybride event worden. Het is mogelijk om het in webinarvorm te volgen vanaf je bank (met de mogelijkheid om ‘live’ vragen te stellen) of fysiek aanwezig te zijn in het Van der Valk Hotel te Breukelen. De op dat moment geldende maatregelen bepalen hoeveel deelnemers fysiek aanwezig kunnen zijn. Dus meld je snel aan als je daar zeker van wil zijn! De dag is geaccrediteerd voor 6 punten voor openbaar apothekers, voor ziekenhuis apothekers is de accreditatie ook aangevraagd.

 

Aanmelden kan via de volgende link: https://vja.nu/activiteit/vja-voorjaarsdag-2021-women/.  

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.