Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


12 okt

Toedienapp BENU Apotheek in Eibergen wint KNMP-zorginnovatieprijs

Met een toedienapp is BENU Apotheek in Eibergen winnaar van de KNMP-zorginnovatieprijs 2017. Het project 'Medicatie Controle App met elektronische toedienregistratie' kreeg de meeste stemmen van de leden van de apothekersorganisatie KNMP, die voor het eerst zelf mochten meebeslissen. De app maakt papieren toedieningslijsten overbodig, biedt apothekers en patiënten meer gemak, verbetert de medicatieveiligheid en maakt tijd vrij voor zorg.


BENU-apotheker Mathijn Brummelhuis uit Eibergen was 12 oktober 2017 tijdens het Najaarscongres van de KNMP een van de vijf personen die bij de prijsuitreiking door KNMP-bestuurder Sijtze Blaauw in de bloemen werd gezet. Het project van BENU, onderdeel van de Brocacef Groep, kwam tot stand door samenwerking met Boomerweb en thuiszorgorganisatie Sensire. De winnende partij kreeg een cheque van 10.000 euro overhandigd.

Een jury onder voorzitterschap van Sijtze Blaauw had uit de inzendingen drie kandidaten voor de finaleronde geselecteerd. Naast BENU Apotheek Eibergen waren de Apothekers Combinatie Veendam met ‘Apotheek in de nieuwe media’ en het OLVG, locatie West afdeling: ziekenhuisapotheek en BovenIJ ziekenhuis met ‘Een transmurale samenwerking bij ontslag uit het ziekenhuis' genomineerd.
 
De KNMP-zorginnovatieprijs is een stimulans voor innovatieve apothekers om hun idee te delen en verder te brengen. Voortdurende vernieuwing is nodig om de zorg op de steeds veranderende behoeften van de patiënt en maatschappij te laten aansluiten. De uitreiking van de KNMP-zorginnovatieprijs is éénmaal per jaar tijdens het KNMP Najaarscongres.

apor 12-10-2017 15:00
Zo'n app is er toch al lang? Wij werken al sinds 2014 met digitale toedienlijsten via een App oa..

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.