Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


31 mrt

Teva doneert hydroxychloroquine aan ziekenhuizen via RIVM

Teva werkt samen met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) om hydroxychloroquine beschikbaar te stellen op verzoek van ziekenhuizen.

In de komende weken zullen circa 600.000 tabletten worden ingezet om ziekenhuizen te helpen in de strijd tegen het Coronavirus. Ook worden deze donaties gebruikt om meer onderzoek naar de behandeling van Covid-19 mogelijk te maken, om de werking bij COVID-19 te analyseren. Teva wil hiermee bijdragen aan het bevorderen van de zorg en het wetenschappelijk onderzoek tijdens de Corona-pandemie.

Het geneesmiddel hydroxychloroquine is goedgekeurd bij de behandeling van reuma, malaria en lupus erythematodes. Teva benadrukt dat het gebruik bij COVID-19 experimenteel is.

Ziekenhuizen kunnen een verzoek richten tot het RIVM om gebruik te maken van deze nieuwe regeling, via dvpcentraal.logistiek@rivm.nl. Het in behandeling nemen van alle verzoeken en het uitleveren van de Teva-donaties gebeurt door het RIVM.

Zie voor meer informatie https://www.rivm.nl/dvp-dienst-vaccinvoorziening-en-preventieprogramma-s/dvp-centraal-verkoop-en-logistiek

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.