Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


27 jun

SmartMed neemt apotheeksoftwareleverancier CareSoft over

Apotheeksoftwareleverancier CareSoft is overgenomen door SmartMed. Met ingang van 14 juni 2019 worden alle activiteiten op het gebied van het ontwikkelen en onderhouden van softwaretoepassingen voor de apothekersmarkt in Nederland uitgevoerd als onderdeel van SmartMed. De overname is een logische vervolgstap binnen de strategie van SmartMed om een modern en innovatief softwareplatform te realiseren dat zich geheel specialiseert in oplossingen voor het complexe domein van medicatiemanagement.

CareSoft is met haar AIS (Apotheek Informatie Systeem) een gevestigde naam als softwareleverancier voor de openbare apothekersmarkt en verwacht met de overname door SmartMed haar gebruikers een succesvolle toekomst te bieden. “We zijn heel blij met deze overname omdat SmartMed ervoor zorgt dat het product en team van CareSoft een toekomst behouden in de Nederlandse apothekersmarkt” zegt Rianne Wubs, CEO CareSoft. “Door de overname wordt de gebruikers van CareSoft niet alleen continuïteit geboden, maar ook een strategie en ontwikkelplan. Met SmartMed hebben we een partij gevonden die past bij onze pragmatische cultuur, gericht op de wensen van onze klanten.” Vooralsnog blijft CareSoft onder haar eigen naam opereren en alle medewerkers blijven voor de organisatie behouden.

Ontwikkeling nieuw AIS
Ywe ten Kate, apotheker bij SmartMed: “Apothekers vertellen ons dat zij een groeiende behoefte hebben aan efficiënte bedrijfsvoering en logistiek. Tegelijkertijd zoeken zij naar manieren om de ontwikkeling van farmacotherapeutische zorg rond patiënten te verbeteren. Thema’s als de samenwerking tussen verschillende zorgverleners en medicatieveiligheid in de regio spelen hierbij een rol.” De komende periode wordt verder gewerkt aan de ontwikkeling van een modern, toekomstgericht softwareplatform dat hier invulling aan geeft. De overname van CareSoft, inclusief de wensen en ervaringen van de CareSoft-gebruikers, levert een belangrijke bijdrage aan het realiseren van dit doel.

Over SmartMed
SmartMed, opgericht in 2016, richt zich op de ontwikkeling van een gespecialiseerd softwareplatform voor medicatiemanagement in Nederland voor ziekenhuizen, instellingen en apotheken. Onlangs lanceerde en implementeerde het bedrijf haar oplossing SmartMed Hospital bij Gelre ziekenhuizen te Apeldoorn en Zutphen. Alfred Godeke, CEO SmartMed: “Wij begonnen SmartMed met de ambitie een gebruiksvriendelijke, op de toekomst gerichte oplossing te bieden voor zorgverleners en patiënten in zowel de tweede als de eerste lijn in Nederland. Door de overname van CareSoft versnellen wij onze strategie en versterken wij onze positie in de markt. Gestimuleerd door het succes van onze ziekenhuisoplossing zijn wij overtuigd van de mogelijkheden voor openbare apotheken.” Door de overname groeit SmartMed naar ruim 40 medewerkers.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.