Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

10 jan

Roche Dialogue: personalised healthcare

E-health kan helpen de regie op de eigen gezondheid te verbeteren, maar kan iedereen daar wel mee uit de voeten? Vergroten we hiermee niet juist de verschillen die er toch al bestaan in gezondheidsvaardigheden bij mensen? Over deze en andere vragen gaat de Roche Dialogues die in vier steden worden georganiseerd.

Ontwikkelingen op het gebied van Big Data en Artificial Intelligence brengen het ideaal van de juiste behandeling voor de juiste patiënt steeds dichterbij. Tegelijk roepen deze ontwikkelingen nieuwe vragen op, bijvoorbeeld rond de privacy. E-health kan helpen de regie op de eigen gezondheid te verbeteren, maar kan iedereen daar wel mee uit de voeten? Vergroten we hiermee niet juist de verschillen die er toch al bestaan in gezondheidsvaardigheden bij mensen? Over deze en andere vragen gaat de Roche Dialogues die in vier steden worden georganiseerd.

 

De eerste Roche Dialogue is op 7 maart 2019 in B. Amsterdam van 13.30 tot 18.00 uur. Vijf sprekers gaan vanuit verschillende perspectieven in op het thema. Daarna gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over de uitdagingen en kansen van personalised healthcare 2.0.

 

De Roche Dialogue wordt georganiseerd voor artsen, verpleegkundigen, ziekenhuisbestuurders, vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties, betrokken burgers, zorgverzekeraars, healthtech bedrijven, overheden en iedereen met interesse in het onderwerp. Doel van de Roche Dialogue is om mensen bij elkaar te brengen om samen oplossingen te bedenken voor de huidige hobbels in het systeem en de kansen te verzilveren die liggen in de nieuwe technologische ontwikkelingen. “Geweldige zaken worden nooit door één persoon gedaan. Ze worden gedaan door een team van mensen”, zei Steve Jobs ooit. Met de Roche Dialogues willen we mensen inspireren om samen te werken op het gebied van personalised healthcare in het belang van patiënten.

 

De sprekers op 7 maart zijn:

 

Annemarie Becker, longarts Amsterdam UMC

Martijn van Oijen, klinisch epidemioloog/Universitair hoofddocent Amsterdam UMC

Martijn Kriens, director business development Amsterdam Health & Technology center

Hanneke Molema, senior onderzoeker TNO

Thomas Timmers, ondernemer en promovendus personalised healthcare.

 

Kijk voor meer informatie over de sprekers en voor aanmelding op roche.nl/rochedialogues

 

De volgende Roche Dialogues zijn op 27 maart (Eindhoven), 8 april (Utrecht) en 9 mei (Zwolle). 

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.