Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


08 apr

Nieuwe investeerders in Verpakapotheek

Verpakapotheek vindt in Schultenhof Holding en Saem twee nieuwe aandeelhouders. Het geïnvesteerde kapitaal stelt Verpakapotheek in staat om naast verzorgingstehuizen en ziekenhuizen ook de particuliere markt te bedienen.

Verpakapotheek vindt in Schultenhof Holding en Saem twee nieuwe aandeelhouders. Het geïnvesteerde kapitaal stelt Verpakapotheek in staat om naast verzorgingstehuizen en ziekenhuizen ook de particuliere markt te bedienen. Met de recent ontwikkelde ‘Pill to Patient’ werkwijze levert Verpakapotheek de medicatiehoeveelheid op maat, op een door de patiënt gewenste locatie en datum. Dit resulteert in hogere medicatieveiligheid, minder verspilling van geneesmiddelen en dus betere beschikbaarheid van medicatie.

 

Beide investeerders hebben een succesvol trackrecord in health start-ups en scale-ups. Zij stellen, naast de financiering, ook hun expertise beschikbaar. De nieuwe aandeelhouders verkregen een minderheidsbelang in Verpakapotheek.

 

Directeur en oprichter Jent Zijlstra: “Wij zijn zeer verheugd om deze deal aan te kondigen, die tot stand kwam ondanks de Coronacrisis. Dit is een grote blijk van vertrouwen in onze visie, die zich richt op kwaliteitswaarborging en minder medicijnverspilling. Het belang van onze werkwijze wordt benadrukt door de huidige situatie, met naderende medicatietekorten door de gevolgen van de pandemie.”

 

Investeerder Koos Koops, Schultenhof:

eHealth in optima forma: gemak dient de patiënt en maatschappelijk relevant. In volle overtuiging van deze visie help ik graag mee dit te verwezenlijken ”

 

Over Verpakapotheek.

Verpakapotheek levert farmaceutische dienstverlening en medicatie op maat aan Nederlandse zorginstellingen en ziekenhuizen, en in toenemende mate aan patiënten die vallen onder de Zorgverzekeringswet. De gehele farmaceutische keten -van productie van medicatieverpakkingen tot de transportdienst- is in eigen beheer. Dat verhoogt medicatieveiligheid, waarborgt kwaliteit en leidt tenslotte tot verlaging van de integrale medicatiekosten. Het distributiesysteem is goedgekeurd door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Bij Verpakapotheek werken 125 zorgprofessionals in de vestigingen in Warmond en Ede. De Verpakapotheek is eigendom van de directie en investeerders.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.