Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


09 feb

Maasziekenhuis Pantein zet Medeye in

Maasziekenhuis Pantein gaat het medicatieveiligheidssysteem MedEye inzetten voor het dubbelchecken van de medicatie voor patiënten. Het systeem verifieert de medicatie vlak voor toediening aan de patiënt.

Maasziekenhuis Pantein gaat het medicatieveiligheidssysteem MedEye inzetten voor het dubbelchecken van de medicatie voor patiënten. Het systeem verifieert de medicatie vlak voor toediening aan de patiënt. Het ondersteunt verpleegkundigen in het medicatieproces en stelt hen in staat medicatie digitaal te verifiëren aan het bed van de patiënt en verhoogt daarmee de veiligheid bij het toedienen van de medicatie. Hiermee past het systeem goed in de strategie van het ziekenhuis om veilige zorg te bieden en ontlast het verpleegkundigen. 

 

Dubbele controle geneesmiddelen

De introductie van een digitaal, closed-loop medicatieproces maakt het toedienen van geneesmiddelen veiliger. Naast de laatste digitale check van standaard medicatie wordt MedEye ook ingezet om bij parenteralia (geneesmiddelen die geïnjecteerd worden) de vereiste visuele dubbelcheck door een tweede verpleegkundige over te nemen. MedEye zorgt ervoor dat eventuele fouten tijdig worden herkend zodat deze de patiënt niet bereiken. Hierdoor wordt de toediening van tabletten maar ook van parenteralia aantoonbaar veiliger en makkelijker. Een innovatieve manier om de medicatieveiligheid in het ziekenhuis te vergroten en verpleegkundigen te ontlasten.

 

Bestuursvoorzitter Pauline Terwijn is enthousiast over de ontwikkeling: “MedEye ondersteunt de goede kwaliteit van zorg waar we als Maasziekenhuis Pantein voor staan. De kans op medicatiefouten vermindert. Bovendien vervangt MedEye grotendeels het vier-ogen principe en dat zorgt voor een vermindering van registratielast en werkdruk bij verpleegkundigen. Zij kunnen zich daardoor beter focussen op de directe patiëntenzorg.“

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.