Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


29 dec

Kleine zorgverzekeraars scoren goed bij zorgverleners

Zorgverleners beoordeelden de zorgverzekeraars op andere onderwerpen dan de consumenten namelijk, vergoedingstarief, keuzevrijheid, restitutie, administratieve eisen, contractvoorwaarden en klantenservice. Volgens de zorgverleners presteert zorgverzekeraar ONVZ momenteel het beste.

Hoe worden de zorgverzekeraars beoordeeld door zorgverleners?

Ruim 998 consumenten en 1346 zorgverleners brachten in de afgelopen periode hun stem uit en beoordeelden de zorgverzekeraars op diverse aspecten. De winnaar in de categorie consumenten is zorgverzekeraar DSW maar zorgverleners beoordeelden verzekeraar ONVZ als beste.

Vanaf de maand mei brachten zowel consumenten als zorgverleners massaal hun stem uit. In totaal zijn er ruim 2344 stemmen uitgebracht waarvan 998 door consumenten en 1346 door zorgverleners. In beide categorieën zijn zorgverzekeraars op verschillende onderwerpen beoordeeld. Voor ieder onderdeel ontving de zorgverzekeraar een rapportcijfer van minimaal 1 tot maximaal 10. Dit resulteerde uiteindelijk in een gemiddeld rapportcijfer. Op basis van deze gemiddelde rapportcijfers zijn in iedere categorie de top drie beste zorgverzekeraars naar voren gekomen.

Beste zorgverzekeraar gekozen door de zorgverlener

Zorgverleners beoordeelden de zorgverzekeraars op andere onderwerpen dan de consumenten namelijk, vergoedingstarief, keuzevrijheid, restitutie, administratieve eisen, contractvoorwaarden en klantenservice. Volgens de zorgverleners presteert zorgverzekeraar ONVZ momenteel het beste. Met een gemiddeld rapportcijfer van 7,6 behaalde de verzekeraar de eerste plaats in de categorie zorgverleners. Vooral de onderwerpen keuzevrijheid (8,5) en klantenservice (8,1) werden hoog beoordeeld. Op de tweede plaats is DSW geëindigd met een gemiddeld cijfer van 7,3. De top drie wordt tot slot afgesloten met een groot verschil in score door zorgverzekeraar VGZ, die een cijfer van 4,6 behaalde.

Grote zorgverzekeraars hebben een lage score

Het verschil tussen de top twee en de derde plaats heeft een verschil van 2,8 punt. De laagste score is voor zorgverzekeraar Avero Achemea met een gemiddelde van 2,6. Met als laagste score een 1,6 voor de contractonderhandelingen. Het is duidelijk dat de zorgverleners allerminst tevreden zijn met de huidige houding van de zorgverzekeraars.

Voor een compleet overzicht van de beoordelingen: compleet overzicht zorgverzekering award 2014

henricop 31-12-2014 17:23
Zorgverzekeringsmarkt is geen markt, nieuwe toetreders hebben geen kans en daarmee
zou de ACM moeten ingrijpen en de grote 4 een kopje kleiner maken en alle kolderlabels laten afschaffen. Voorbeeldje is Promovendum wat gewoon VGZ is. HEMA is Menzis en ga zo maar door.
die veelheid aan polissen maakt de markt een aanbiedersmarkt, verzekerden kiezen een nieuwe naam maar blijven verzekerd waar ze zaten....
Je kunt maar 1 ding doen en day is laagste prijs en zo min mogelijk aan ze geven
ANH JANSEN 31-12-2014 13:59
http://www.telegraaf.nl/dft/geld/gezin-zorg/23508242/__Nieuwe_zorgverzekeraar_haakt_af__.html

Anno12 heeft het niet gehaald. Geen nieuwe toetreder tot de zorgverzekeraarsmarkt. Een warm welkom was Anno12 dan ook niet gegund. De grote 4 hebben het goed zo en willen dat zo houden en met hen de Minister.
schuiringa 29-12-2014 21:25
Kontant afrekenen is de beste verzekeraar.

Geen enkele band met deze uitzuigers en dwingelanden.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.