Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


23 jan

Jean Hermans nieuwe Bogin voorzitter

Op 1 april 2019 wordt drs. Jean M. Hermans de nieuwe voorzitter van Bogin (Biosimilars en generieke geneesmiddelenindustrie Nederland). Hermans neemt dan de voorzittershamer over van drs. Martin L.A. Favié die de functie nu zes jaar vervult en het tijd vindt om zich op andere interesses te focussen.


Beschikbaarheid geneesmiddelen in Nederland is uitdaging

Op 1 april 2019 wordt drs. Jean M. Hermans de nieuwe voorzitter van Bogin (Biosimilars en generieke geneesmiddelenindustrie Nederland). Hermans neemt dan de voorzittershamer over van drs. Martin L.A. Favié die de functie nu zes jaar vervult en het tijd vindt om zich op andere interesses te focussen. Hermans wordt de vijfde voorzitter van de Bogin, die in 1987 werd opgericht om de belangen van patentloze geneesmiddelen te behartigen. 

KNMP, VWS & NMVO
Martin Favié:De afgelopen jaren was Hermans manager beleid en ontwikkeling bij apothekersorganisatie Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie. Voor die tijd werkte hij voor het Ministerie van Financiën en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hermans is ook politiek actief. Na zijn raadslidmaatschap in Leiden is hij nu lid van het algemeen bestuur van Hoogheemraadschap van Rijnland. Ook als voorzitter van de stichting Nationale Medicijnen Verificatie Organisatie (NMVO) is Hermans geen onbekende in de farma.”
Jean Hermans: “Bogin staat de komende tijd voor grote uitdagingen, waaronder: hoe houden we een groot assortiment geneesmiddelen van uitstekende kwaliteit beschikbaar voor patiënten? Daar wil ik mij graag voor inzetten.”

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.