Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

13 apr

Internationale prijs voor Nederlandse apotheker UMCG

Job van Boven, universitair hoofddocent “doelmatig geneesmiddelgebruik” en apotheker bij de afdeling Klinische Farmacie & Farmacologie van het UMCG, heeft de International Award van de Belgian Society of Pharmaceutical Sciences gewonnen.

Job van Boven, universitair hoofddocent “doelmatig geneesmiddelgebruik” en apotheker bij de afdeling Klinische Farmacie & Farmacologie van het UMCG, heeft de International Award van de Belgian Society of Pharmaceutical Sciences gewonnen. Deze prijs (€2000) bestaat sinds 1995 en wordt om de 2 jaar uitgereikt aan een niet-Belgische internationale wetenschapper onder de 45 jaar op een deelgebied van de farmaceutische wetenschappen. De jury bestond uit hoogleraren van alle Belgische universiteiten met een farmacie faculteit die elk tot 3 kandidaten per persoon mochten nomineren waaruit de winnaar werd verkozen. Van Boven ontving deze prijs voor zijn onderzoek en maatschappelijke impact op het gebied van de “Pharmaceutical Care”, waarbij zijn multidisciplinaire onderzoek rondom therapietrouw en persoonsgerichte interventies met innovaties zoals digitale inhalatoren en pilpotjes hoog gewaardeerd werden. Eerdere Nederlandse winnaars zijn prof. Daan Crommelin en prof. Marcel Bouvy.

Zie voor de volledige lijst van laureaten van deze prijs: https://www.bsps.be/int-award/

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.