Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


15 mei

Doxycycline weer leverbaar

Het antibioticum doxycycline is vanaf begin volgende week weer verkrijgbaar. Dat laat leverancier Accord weten. Volgens koepelorganisatie van apohekers, de KNMP, zou het nog weken duren voordat het middel weer leverbaar zou zijn. „We hebben het vandaag binnengekregen. De medicijnen moeten nog worden vrijgegeven en daarna kunnen we ze naar de groothandels brengen”, aldus een zegsman van Accord.

Het antibioticum doxycycline is vanaf begin volgende week weer verkrijgbaar. Dat laat leverancier Accord weten. Volgens koepelorganisatie van apohekers, de KNMP, zou het nog weken duren voordat het middel weer leverbaar zou zijn. „We hebben het vandaag binnengekregen. De medicijnen moeten nog worden vrijgegeven en daarna kunnen we ze naar de groothandels brengen”, aldus een zegsman van Accord.

ANH JANSEN 16-05-2013 19:36
http://files.smart.pr/65/a8c3c5c4ce47e331b64aae007c9cbc/Alliance-Boots-Annual-Results-2012-13---Press-Release.pdf

In The Netherlands, revenue decreased by 7.8% on a constant currency and like for like basis, reflecting intense
competition and lower market value following government actions to reduce healthcare expenditure. Profitability
was lower due to the reduced revenue, the impact of which was partially offset by effective margin management
and lower operating costs. In the latter part of the year, the business won a select number of contracts with
pharmaceutical manufacturers to supply certain of their products to all Dutch hospitals on an exclusive basis. As
a result, revenue in the final quarter increased by over 13% in constant currency when compared to the
comparable quarter in the prior year.

En Alliance Boots zet zwaar in op cross selling. Number 7 is het geheime wapen.

Financial
• Revenue: £22.4 billion - down 2.6% (up 0.6% in constant currency)
• Trading profit: £1,265 million - up 6.1% (up 7.4% in constant currency)
– Health & Beauty: £865 million - up 6.8% (up 7.0% in constant currency)
– UK: £813 million - up 8.8%
– Pharmaceutical Wholesale: £435 million - up 5.1% (up 8.2% in constant currency)

Continuing operations:
Health & Beauty 7,482 -2.5% -2.1%
Pharmaceutical Wholesale 16,378 -2.7% +1.5%
Trading profit1
Health & Beauty 865 +6.8% +7.0%
Pharmaceutical Wholesale 435 +5.1% +8.2%
Contract Manufacturing & Corporate Costs (35)
Group 1,265 +6.1% +7.4%

Totale winst 1.265 miljard pond. Daarvan is 865 afkomstig van de OTC. Totale omzet OTC is 7.48 miljard.

Omzet Farmacie is 16,4 miljard. Winst 435 miljoen.

Daarom zet Walgreens/Alliance Boots hun kaarten op Cross selling, in store en via internet.

Number 7. Ligt naast de fish en chips.
ANH JANSEN 16-05-2013 19:08
De KNMP beseft nog steeds niet hoe het spel moet worden gespeeld; doxycycline is een van de 600 preferente middelen. Aangewezen en ingekocht door verzekeraars. Apothekers moeten dat inkopen voor prijs X en krijgen prijs Y ervoor terug. Van de gekke 1.

Fabrikanten kunnen blijkbaar niet leveren en de inkopende verzekeraars sluiten blijkbaar contracten die geen 100% dekking bieden. Gevolg is niet kunnen leveren door fabrikanten en door de zorg inkopende verzekeraars. Die hebben als enigen de zorgplicht. Van de zotte 1.

Wat doen de apothekers/KNMP? die gaan kosten maken om doxycline toch te kunnen leveren; rechtsstreeks inkopen in het buitenland en zelf importeren via de open grenzen; de polder constructie. Gedogen wat er te gedogen valt. Van de gekke 2.

En de Minister is blij met deze apothekers. Staat er wat tegenover? Neen. Het THS tarief is blijkbaar nog steeds te hoog en er zit nog steeds lucht in het systeem. Apothekers hebben blijkbaar tijd en geld om de problemen van de verzekeraars en fabrikanten op te lossen. Verkenners komen dan ook met advies om THS op te splitsen in tarief zorg en in tarief distributie waarbij de som van beide tarieven lager moet zijn dan het huidige THS tarief. De KNMP is daar voorstander van. Van de gekke 3.

Dit komt weer eens als een boomerang terug.

Spel moet volgens de regels worden gespeeld: kopen verzekeraars zorg in, dan kopen verzekeraars zorg in. Is er een preferent middel niet, dan moet de verzekeraar dat oplossen en zullen de verzekerden van die verzekeraar het aan den lijve ondervinden wat het betekent bij die verzekeraar aangesloten te zijn.

De inspanningen van de apothekers/KNMP verhullen het falen van het systeemmodel en de verzekeraars lopen ermee weg: 1.4 miljard euro netto winst. En verzekerden zien geen reden om te wisselen van verzekeraar: alles is toch leverbaar?

Aai over de bol van de KNMP door de Minister wordt gevolgd door een uppercut door ZN/ZN-leden. Zo gaat dat met 1 - 2 tjes.
henricop 15-05-2013 19:43
Walgreens doet het echt anders: forse stofkam door alle prutapotheken van Alliance van 70 naar 35 goede apotheken.
Dat gaan ook BENU en Mediq doen en als dat niets helpt, dan is het over en sluiten en zoeken ze een koper.

KNMP is eveneens over en sluiten. Die denken alleen nog in termen van meer contributie.
ANH JANSEN 15-05-2013 17:52
Onder druk toch een vrachtje overgevlogen? 2 weken? Wat een armoe. Apothekers voeren het nu zelf maar in uit Belgie en Duitsland. Allemaal gedoogd blijkbaar door de IGZ.

Voor de prijs die Accord met de verzekeraars heeft afgesproken is het met spoed invliegen van doxycyline e.a. niet langer meer mogelijk; af india prijs. Gaat allemaal per schip en dat schip gaat niet harder varen als de KNMP daarom vraagt. Focus verwijst naar de KNMP Z-index AIP voor haar prijs. AIP is bij Focus niet de Apotheek Inkoop Prijs.

Daar moet de KNMP wat aan doen en daar kan de KNMP ook wat aan doen; schrappen van de prijsinformatie in de eigen taxe. Maak daar een medicatie taxe van.

Focus zal de prijs moeten waarmaken en Focus zal tevens de levering moeten garanderen. En verzekeraars moeten de afgesproken prijs vergoeden; preferentie en bevriezing van prijzen gaan immers niet samen; gaat Focus de prijs uit 2011/2012 betalen aan de apothekers? Nou dan.

In plaats van te jammeren zal de KNMP zelf moeten handelen; AIP moet weer de AIP worden, centrale prijslijst van tafel en de KNMP zelf zal zich moeten aanpassen aan de sinds 2006 gewijzigde 'markt' omstandigheden.

Zolang de KNMP blijft spreken over haar eigen 'verdienmodel" zit verandering er niet in.

Wellicht dat Walgreens daar verandering in kan brengen zodra zij Alliance Boots voor 100% hebben overgenomen.

LOL met LOA.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.