Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


21 sep

De nalatenschap van VWS-minister Schippers

Edith Schippers zwaait binnenkort af na zeven jaar zorgminister te zijn geweest. Hoe heeft ze het gedaan? We legden elf toonaangevende personen uit de medische wereld twee vragen voor: ‘Wat is er beter geworden onder Schippers? En wat heeft ze als minister laten liggen?’

Edith Schippers zwaait binnenkort af na zeven jaar zorgminister te zijn geweest. Hoe heeft ze het gedaan? We legden elf toonaangevende personen uit de medische wereld twee vragen voor: ‘Wat is er beter geworden onder Schippers? En wat heeft ze als minister laten liggen?’

ANH JANSEN 22-09-2017 10:18
Nota van inlichtingen Achmea aanbesteding laat zien hoever de apothekers achterlopen op een verzekeraar. Wat een vraagstelling en wat een antwoorden. Geven exact het probleem weer in de extra en intramurale farmacie.

Neem die 42 pagina's vraag en antwoord door. Dan snap je waarom wij 3 miljard euro hebben weggegeven en de komende jaren nog meer zullen verliezen.

Dit is een wedstrijd tussen Real Madrid en IJsselmeervogels.

Wat is een U Bocht constructie? Vraag is nu wel wat de verzekeraars gaan doen om de staande praktijk bij ziekenhuizen en poli-klinische apotheken te blokkeren en de 5 jaar dubbel betaalde tarieven terug te vorderen.

ANH JANSEN 22-09-2017 10:11
En ja, dergelijke Ministers zoeken vervolgens naar nog zwakkere schapen en pakken dan door om de zwakste schaap geheel uit te kleden; Nederland Polderland. Welke Koepel snapt het spel niet en hoe kunnen wij, Overheid, daarvan het meest profiteren?

De KNMP! Sinds 2006 een kleine 3 miljard euro ingeleverd op het door de Overheid toegestane budget. 3 miljard.

Zie hoe de LHV dit doet: Kalsbeek claimt en eist gewoon het budget op. Verzekeraars stribbelen tegen op klassieke wijze. Kalsbeek blijft echter eisen en krijgt het ook.

Neen, dan de KNMP. Is trots op die 3 miljard.

ZN en ZN-leden pakken door. Zie Achmea. substitutie bij single source en aanbesteding per groep!
ANH JANSEN 22-09-2017 09:59
De Minister van Financi�n had een zeer sterke greep op deze Minister van VWS en dan krijg je dit. Dominante Dijsselbloem. Onderdanige Schippers.

Kosten beheerst, maar de inhoudelijke gang van zaken onveranderd. Het is zoals W vd Meeren van CZ het al veel eerder zei: sinds 2006 is er niets veranderd. Alleen de publieke ziekenfondsen zijn private verzekeraars geworden. Nog immer aanbod gestuurd. Nog immer het Capaciteitsorgaan. Nog immer per jaar en per 4 jaar planning. Met alle gevolgen van dien. Kwaliteit? Wachtlijsten? Naleven eigen richtlijnen en standaarden?

Een verzekering is in Nederland een voorziening. Op=Op.

Dat is de nalatenschap van E Schippers.
Haagsche Bluf.
schuiringa 21-09-2017 23:04
De vraagstelling moeten we iets aanscherpen.

Wat heeft Schippers voor de openbare farmacie gedaan.

Haar nalatenschap is 2000 noodlijdende gedemotiveerde openbare apothekers.

50.000 ziekenhuisopnames door verkeerd geneesmiddelengebruik.

Internationaal niets gedaan tegen verkeerd antibioticamisbruik.

Geen beleid om fabrikanten nieuwe antibiotica te laten ontwikkelen.

Europese registratie van nieuwe geneesmiddelen gesteund. Gevolg: we hebben totaal geen grip op de registratie. Kostenexplosie tot gevolg.

De macht van de verzekeraars maximaal gemaakt. Er is geen level playing field meer in de zorg. Gevolg : demotivatie.

Explosie van regels en administratie in de zorg.
henricop 21-09-2017 19:06
Wel even nadenken! GKN is de uitvinder van zoveel mogelijk handverkoop wegzetten in de apotheek. Als homeopathie marge oplevert, dan verhandelen!
Denk trouwens dat er erg weinig apothekers zijn die weigeren om heztij alcoholische oplossing hetzij melksuiker bolletjes te verkopen.
ANH JANSEN 21-09-2017 18:58
https://www.knmp.nl/nieuws/nieuws-2017/knmp-verzoekt-vereniging-tegen-de-kwakzalverij-om-rectificatie

KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent schrijft: Uw verwijt aan de KNMP betreft: �een van de eisen van de periodieke herregistratie is dat een apotheker alternatieve geneesmiddelen als homeopathie en kruidengeneesmiddelen moet kunnen bereiden�.

Wat u hier echter citeert betreft een citaat van het huidige beoordelingskader Wet BIG, bijlage 2a voor apothekers. Dit betreft een document van het CIBG en dus NIET van de KNMP.

-Wat heeft de KNMP tegen deze wet gedaan? Tegen de homeopathie? Nou dan, pak die prijs! En kom op voor de bereidende apotheek. Evidence Based Ad Hoc receptuur FNA.
ANH JANSEN 21-09-2017 18:48
Wat er ook niet op vooruit is gegaan is de houding van de KNMP; de KNMP is genomineerd voor de Meester Kackadoris prijs omdat het CIBG in kader van herregistratie tot openbaar apotheker BIG vereist de lege artis bereiding door apothekers van homeopathische middelen.

De KNMP heeft daar nimmer tegen geprotesteerd. Heeft nimmer actie ondernomen om homeopathische middelen uit de wereld te krijgen. Evidence Based is bij de KNMP Kassa Based: heeft de handel een toegevoegde waarde voor de kassa?

Maar de KNMP krijgt ook in 2018 enige miljoenen voor StipCo e.d. De Minister houdt van korte lijntjes; strak aantrekken.
Johan Kortekaas 21-09-2017 17:49
Edith predikte als een sluwe feeks transparantie van de zorgkosten maar sloot geheime deals met de medicijnproducenten. Daartoe schonk ze Huib Kooijman het leven.

https://www.demedischspecialist.nl/jaar-van-de-transparantie

https://nl.linkedin.com/in/huib-kooijman-9797b67

De premiebetaler kan nog steeds de kosten van de behandeling en nu zelfs ook de medicijnen niet achterhalen.

De prijs op het etiket is door Edith,Huib en de ZN-klonen om zeep geholpen.

Stiekeme triootjes.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.