Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

21 jun

Brocacef en Ceban nemen activiteiten van elkaar over

Ceban Compounding, onderdeel van Ceban Pharmaceuticals, neemt de bereidingsactiviteiten van Brocacef Ziekenhuisfarmacie, onderdeel van Brocacef Groep, over. BENU, onderdeel van Brocacef Groep, neemt 19 van de 43 Medsen apotheken, onderdeel van Ceban Pharmaceuticals, over.

Ceban Pharmaceuticals en Brocacef Groep zijn overeengekomen om - onder voorwaarde van de gebruikelijke goedkeuringen van de NZa en ACM - activiteiten van elkaar over te nemen. De overeenkomst is op 14 juni getekend. Ceban Compounding, onderdeel van Ceban Pharmaceuticals, neemt de bereidingsactiviteiten van Brocacef Ziekenhuisfarmacie, onderdeel van Brocacef Groep, over. BENU, onderdeel van Brocacef Groep, neemt 19 van de 43 Medsen apotheken, onderdeel van Ceban Pharmaceuticals, over.

 

Peter de Jong, voorzitter groepsdirectie Brocacef Groep: "Met de overname van 19 Medsen apotheken kunnen we ons landelijke netwerk van BENU apotheken uitbreiden. Wij zijn blij dat er nu in een aantal gebieden voor het eerst een BENU apotheek komt. Mensen uit die regio’s kunnen nu naast onze online dienstverlening daar ook gebruik maken van onze fysieke dienstverlening in de apotheek."

 

Jeroen van der Hamsvoort, CEO van Ceban Pharmaceuticals: "Met de overname van de bereidingsactiviteiten van Brocacef Ziekenhuisfarmacie versterkt Ceban Compounding haar positie op de Nederlandse markt voor geneesmiddelenbereiding, zowel extramuraal als intramuraal. De overname draagt bij aan de groei van Ceban Pharmaceuticals en aan haar ambitie om een leider in Europa op het gebied van compounding te worden."

 

De 19 Medsen apotheken hebben in totaal 160 medewerkers. Zij komen in dienst bij BENU apotheken. De 19 Medsen apotheken gaan op termijn BENU heten. Op dit moment omvat de BENU keten 327 eigendomsapotheken en 16 franchise apotheken. Voor de activiteit bereidingen van Brocacef Ziekenhuisfarmacie werken 72 mensen. Zij komen in dienst bij Ceban Compounding.

 

Het goedkeuringsproces door de NZa is inmiddels gestart en de verwachting is dat de goedkeuring binnen enkele weken gerealiseerd is. Daarna start Brocacef Groep het goedkeuringsproces voor de overname van de Medsen apotheken bij de ACM. De verwachting is dat dit gehele proces ongeveer vier maanden duurt zodat in het laatste kwartaal van dit jaar de daadwerkelijke overdrachten plaats kunnen vinden.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.