Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 

10 mei

Boots apotheek opent uitleenpunten hulpmiddelen Medipoint

De samenwerking tussen Boots apotheek en Medipoint zorgt ervoor dat zorghulpmiddelen voor iedereen makkelijk en snel toegankelijk zijn. Consumenten kunnen naast geneesmiddelen en beautyproducten nu ook bij diverse Boots apotheken terecht voor het ophalen en terugbrengen van zorghulpmiddelen van Medipoint. De eerste uitleenpunten zijn inmiddels geopend, de komende maanden komen er tientallen uitleenpunten door heel Nederland bij.Aanleiding voor de samenwerking
René Martens, Commercieel Directeur van Medipoint: “Het toegankelijk maken van persoonlijke en snelle zorg voor iedereen is een gezamenlijk doel van Boots apotheek en Medipoint.” De ligging van Boots apotheken vergroot de bereikbaarheid in woonwijken voor het ophalen en terugbrengen van zorghulpmiddelen. Giselle Tak, Operations Manager Boots apotheken: “Doordat de zorg steeds dichter rondom de patiënt georganiseerd wordt en het streven is om mensen langer hun zelfstandigheid te laten behouden, past deze aanvullende service goed bij de behoefte van onze klanten.”

Het Medipoint Care Team is als schakel intensief betrokken bij de samenwerking met zorgprofessionals zoals Boots. “Wanneer iemand met een zorgvraag naar de apotheek komt, kunnen we gelijk meedenken en voorzien in zorghulpmiddelen als daar behoefte aan is,” aldus Giselle Tak. “Het Medipoint Care Team benaderde ons op zoek naar manieren om klanten nog verder te ontzorgen en de uitleenpunten in de apotheek passen hier perfect bij. Een uitgelezen kans om de handen ineen te slaan.”

Toekomst
Bij de uitleenpunten in de apotheek is een geselecteerd aanbod zorghulpmiddelen beschikbaar zoals elleboogkrukken, rolstoelen, kraamproducten en douche- en toilethulpmiddelen. Naast het eerste uitleenpunt in Etten-Leur zijn er uitleenpunten geopend in Amsterdam, Houten, Den Haag, Apeldoorn en twee in Groningen. Voor komende maanden staan er tientallen openingen op de planning, onder andere in Leiden, Hilversum, Krimpen aan de IJssel, Boxtel, Oldenzaal, Velp en Schijndel. Voor het uitgebreide assortiment en advies van experts kunnen klanten terecht bij reguliere Medipoint-winkels te vinden op medipoint.nl/locaties.


 

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.