Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


19 dec

BENU nieuwe naam voor Escura Apotheek en LLOYDS Apotheken

Escura Apotheek en LLOYDS Apotheken, onderdeel van Brocacef Holding NV, krijgen volgende jaar een nieuwe Europese naam: BENU (spreek uit: Beenuu). De nieuwe naamgeving is een initiatief van Phoenix group, meerderheidsaandeel-houder van Brocacef Holding.

“Met het apotheekmerk BENU wil Phoenix internationale naamsbekendheid en merkenvoorkeur opbouwen. Tevens biedt een Europese naam mogelijkheden om eigen producten en services te ontwikkelen. De schaalgrootte zal hierbij zorgen voor synergie-effecten”, aldus Frank Groβe-Natrop, bestuursvoorzitter van Brocacef Holding NV.

 

“Er is gekozen voor de naam BENU omdat het een korte en krachtige naam is, die gemakkelijk is uit te spreken in verschillende talen. Onderzoek heeft aangetoond dat Nederlandse consumenten bij het zien van de naam en het logo de associatie leggen met een organisatie in de gezondheidszorg”, voegt Bart Tolhuisen, groepsdirecteur Retail toe. De vogel in het BENU logo vormt een link naar Phoenix. De vogel staat symbool voor leven, energie en vernieuwing.”

 

Nederland is het eerste land waarin het merk BENU Apotheken geïntroduceerd wordt. In het tweede kwartaal van 2012 zal de eerste BENU Apotheek geopend worden. Eind 2012 zullen de namen Escura Apotheek en LLOYDS Apotheken uit het farmaceutische landschap verdwenen zijn en zijn vervangen door BENU Apotheken.

 

BENU Apotheken wordt in grootte de tweede apotheekketen van Nederland met 180 apotheken en circa 1,7 miljoen klanten.

 

BENU Apotheken is onderdeel van Brocacef Holding, waarvan ook Blockland, Brocacef, Medithuis, Pack4U en ZALV deel uitmaken.

 

Over Brocacef Holding

Brocacef Holding NV bestaat uit een groep van ondernemingen, actief op het gebied van de gezondheidszorg. Naast de distributie van geneesmiddelen en medische producten, ontwikkelt en implementeert Brocacef Holding retail- en zorgconcepten. Bij Brocacef Holding werken 1.600 fte’s. Brocacef Holding is onderdeel van Phoenix group, met vestigingen in 23 landen en ca. 23.000 medewerkers en van Celesio AG, gevestigd in Stuttgart. Celesio is actief in 27 landen en heeft ca. 47.000 werknemers. Zoals Phoenix als Celesio zijn internationaal leidende dienstverleners op het gebied van de gezondheidszorg.

proconsul 20-12-2011 20:58
BENU blij met de nieuwe naam?
BENU ook bezig met rijmen?
BENU ervan overtuigd dat je leuke dingen kunt doen met die naam?
BENU ook naar de febo gelopen voor een frietje?
BENU ook een kerstmuts rijker?
BENU ook nog aan het wennen?
BENU maar blij dat je zoveel leuks met deze naam kunt doen!
Ex-ketenapotheker 19-12-2011 20:47
Brocacef lijkt geld over te hebben, een duidelijker signaal dan deze kapitaalvernietiging kan niet afgegeven worden aan de NZA en de zorgverziekeraars.

Nomen est omen, het personeel neemt er de Benu, niet alleen apothekers maar ook assistentes en de cliƫnt volgt het goede voorbeeld. Obscura zou een betere naam zijn gezien de schimmige zaakjes die er plaatsvinden.
henricop 19-12-2011 19:55
Mij zijn 3 dingen duidelijk:
1. Brocacef smijt met geld. 180 apotheken ombouwen kost veel geld, ze nemen allemaal Mosadex (met de DSB inleggelden constructie, die steeds minder apothekers kunnen en durven aanhouden), Alliance en Mediq klanten over met giga kortingaanbiedingen en ze hebben lagere inkomsten dan vorig jaar.
2. Deze naam zal niet werken. Ik heb maar 1 associatie: ze bezorgen volgend jaar niet meer: Uw benen moet u zelf gebruiken ofwel Beenuuuh
3. De kosten en uitgaven die Brocacef doet, zijn een gevaar voor de groothandel Brocacef. Ik kan maar 1 ding bedenken: zorg dat je je korting per maand krijgt.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.