Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


11 mrt

ZN: meer duidelijkheid van Zorginstituut over vergoeding van geneesmiddelen

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) vindt dat het Zorginstituut Nederland meer duidelijkheid moet geven over de toepassing van de criteria die zorgverzekeraars moeten gebruiken bij de vergoeding van geneesmiddelen.

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) vindt dat het Zorginstituut Nederland meer duidelijkheid moet geven over de toepassing van de criteria die zorgverzekeraars moeten gebruiken bij de vergoeding van geneesmiddelen.

Hasselman 12-03-2015 21:38
Het gevolg van 'value stream mapping' in de zorgwereld -ja, LEAN is 'hot' in zorgverzekeringsland- zou wel eens tot de conclusie kunnen leiden: een zorgverzekeraar heeft weinig tot geen toegevoegde waarde aan de kwaliteit van zorg ondanks alle getoonde pretenties. Beperking tot de core business -zorgadministratie- met weinig bemoeienis richting de zorgverlener zou wel eens tot overall kostenbesparing kunnen leiden wegens krimp van de administratieve lasten bij alle zorgpartijen. Daar moet VWS ten bate van de zorgconsument toch gevoelig voor zijn!
Meijer Apeldoorn 12-03-2015 20:02
Er kan altijd nog een machtiging worden aangevraagd. GV....
Weer extra, niet betaald administratief werk met als dank een boze patient.
Wanneer ,KNMP , komt er eens een vergoeding voor al deze bullshit?
Hasselman 12-03-2015 17:32
2016: voor middelen buiten de WHO-lijst essentiƫle geneesmiddelen zal per zorgverzekeraar een geheel eigen, niet-uniforme machtigingenadministratie van de voorschrijvende en afleverende zorgverlener worden gevergd!
ANH JANSEN 11-03-2015 17:44
Perfecte samenwerking tussen de Koepel ZN en de onafhankelijke ZN-leden. De ZN-leden kunnen door ZN niet worden gebonden en gaan dan ook hun gang; roven de kas leeg, rollen de zakken en gaan er met de buit vandoor.

Vervolgens vraag ZN naar het advies van het ZiNL of de ZN-leden terecht de zakken hebben gerold.

Feit blijft immers dat verzekerden nu 100 miljoen euro duurder uit zijn dan hen was voorgespiegeld door ZN en ZN-leden en VWS; Doorgeleverde Bereidingen zaten ook in verzekerde pakket 2014 en zijn doorberekend in de premie voor 2015. Vorig jaar de truc met de verbandmiddelen, dit jaar de truc met de DB's; wat wordt de truc voor 2016?

Balletje, balletje voor gevorderden.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.