Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


10 apr

Wanorde bij NZa: medische gegevens onveilig, klokkenluider genegeerd

Medische gegevens en concurrentiegevoelige informatie van zorgverzekeraars en zorgverleners zijn niet veilig bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De toezichthouder op de zorgsector schendt daarmee al jaren de eigen regels over informatiebeveiliging en de Wet bescherming persoonsgegevens. (NRC Handelsblad)

Medische gegevens en concurrentiegevoelige informatie van zorgverzekeraars en zorgverleners zijn niet veilig bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De toezichthouder op de zorgsector schendt daarmee al jaren de eigen regels over informatiebeveiliging en de Wet bescherming persoonsgegevens. (NRC Handelsblad)

Meijer Apeldoorn 11-04-2014 20:28
Nu nog een klokkenluider die het gesjoemel met de onderzoekscijfers bij de NZa bloot legt.
Uitkomsten produceren die passen binnen het financiele kader van VWS.
Bende geleid door ex politici.
Parlementaire enquete en de onderste steen boven.
Betekent dan het einde van de NZa.
ANH JANSEN 11-04-2014 18:47
http://www.skipr.nl/actueel/id18055-vws-billijkt-link-borstlap-met-nza-topman.html

“De vraag is of de keuze voor Borstlap vanuit het oogpunt van onafhankelijkheid verstandig is”, reageert een anonieme insider. “Nu ademt het onderzoek naar de NZa sterk de sfeer van de rijksdienst. Het was misschien verstandiger geweest om iemand van buiten de kring van voormalig directeuren-generaal te kiezen.”

--Borstlap en Langejan zijn als twee handen op 1 goed gevulde buik. 36 urige werkweek en om 16.30 de deur achter je dicht trekken. Dat kan nog bij de Overheid.
schuiringa 11-04-2014 15:30
Dit is de tweede zelfmoord waar Schipper de eindverantwoordelijke is ( Tuitjehorn was 1 )

Wordt het niet tijd dat deze mevrouw opstapt ?
henricop 11-04-2014 11:05
The juicy details komen nog wel naar buiten.
Wat ik onbegrijpelijk vind is dat de NZa begin januari dit verhaal krijgt en er alleen mee naar buiten komt omdat de familie naar de NRC is gestapt. Dan kan de directie in mijn ogen maar 1 stap zetten en dat is aftreden. maar ik vrees dat de VWS cultuur identiek is!
2 boevenklieken van ambtenaren die elkaar de bal toespelen.
hoe zeker is het dat NZa informatie, die vertrouweliijk was bij VWS is terechtgekomen?

De werkelijkheid zal zijn dat er bij de NZa sprake is van angstcultuur, een raad van bestuur die alleen naar buiten kijkt en medewerkers die allemaal na 1-2 jaar een baan bij een zorgaanbieder vinden.
Enige conclusie: Opheffen!
ANH JANSEN 11-04-2014 10:21
Geen wonder dat A Klink op het Clingendaal Health forum 2014 er zo enorm vermoeid uit zag en de zaal doodleuk vertelde dat Nederland moest stoppen met dit onzinnige systeemmodel Zorgstelsel 2006.

2000 filmpjes en boeken en cd's stonden erop de V Schijf van de NZa. Allemaal illegaal tijdens werktijd gedownload en wellicht bekeken. Werkdruk is enorm bij de NZa.

De benoemde onafhankelijke onderzoeker komt ongetwijfeld met de lijst. "the longest day"? Je moet die dag toch doorkomen? SAW serie? Om ervan te leren? Cath22? Citizen Kane? In een zwak moment van zelf reflectie?

Pijnlijk is nog zwak uitgedrukt.
ANH JANSEN 11-04-2014 10:14
Bruce Willis als rolmodel. Dan krijg je dit soort dingen.

Theo langejan heeft zijn straatje al schoongeboend: 'jammer dat onze Key-user niets aan ons heeft gemeld', 'we gaan dit onderzoeken om te zien of we ervan kunnen leren'.

Dat NZa medewerkers direct na vertrek bij de NZa in dienst kunnen treden van partijen waarop zij eerder toezicht hebben gehouden is opzienbarend. Wellicht dat Henk van Vliet ons wat meer hierover kan vertellen.

In andere landen geldt een wachttijd van 2 tot 5 jaar gezien de vertrouwelijke informatie die toezichthouders in vertrouwen krijgen of afdwingen, ook van concurrenten.

Concurrentie en marktwerking? De NZa houdt toezicht.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.