Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


28 mrt

Verzekeraars spelen nu doktertje, dat is heel duur

De administratiekosten in de gezondheidszorg exploderen en er blijft ook weinig keuze of marktwerking over, meent Mathieu Weggeman. (NRC Handelsblad)

De administratiekosten in de gezondheidszorg exploderen en er blijft ook weinig keuze of marktwerking over, meent Mathieu Weggeman. (NRC Handelsblad)

Meijer Apeldoorn 01-04-2014 14:38
Is wellicht een 1 april grap?
Meijer Apeldoorn 28-03-2014 22:18
In de administratieve sector ,bij de Zorgverzekeraars dus ,ligt het geld voor het oprapen.
Daarom ook zeer aantrekkelijk voor ambtenaren en ( ex ) politici.
De inkomsten zijn afhankelijk van de hoogte van de omzet. Hoe gemotiveerd is men dan om diezelfde omzet terug te dringen?

Het blijft een pervers systeem met heel veel verkeerde prikkels. Het terugdringen van de administratieve lasten levert een bezuiniging die voldoende is om alle bezuinigingen op de werkelijke zorg terug te kunnen draaien.. Alle van boxteltjes, klinkjes, wiegeltjes ,de graves etc bij elkaar hebben nog nooit een patient genezen.
ANH JANSEN 28-03-2014 16:05
http://www.bmg.eur.nl/fileadmin/ASSETS/bmg/Onderzoek/Onderzoeksrapporten___Working_Papers/2014/Eindrapportage_Evaluatie_Zorgstelsel_en_Risicoverevening_Amcham-Clingendael_project_maart2014.pdf

Zeggen hetzelfde, maar willen niet aan het alternatief dat veel doelmatiger is. De Belgen laten het zien.

Kernministeries VWS in Denemarken en Finland hebben 250 man op kantoor. Kernministerie VWS in Nederland is 5.000 man sterk. En daar komen de regionale centra nog bovenop. En alles wordt nog eens dunnetjes overgedaan door de verzekeraars.
Administratieve last is een 15 tot 25% van de uitgaven zorg in Nederland. In de Scandinavische landen is dat 0,5%.

Tel uit je winst.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.