Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


16 jun

Tweede Kamer: de NZa heeft gezagsproblemen

In de Tweede Kamer wordt getwijfeld aan het functioneren van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dat gebeurt op het moment dat de Kamer op het punt staat zorgverzekeraars meer macht te geven bij de inkoop van zorg en de NZa de cruciale rol krijgt te voorkomen dat dit tot machtsmisbruik leidt.

In de Tweede Kamer wordt getwijfeld aan het functioneren van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dat gebeurt op het moment dat de Kamer op het punt staat zorgverzekeraars meer macht te geven bij de inkoop van zorg en de NZa de cruciale rol krijgt te voorkomen dat dit tot machtsmisbruik leidt.

Meijer Apeldoorn 17-06-2014 06:54
De NZa valt onder de ministeriele verantwoordeljkheid van Schippers.
Langejan weg, dan ook Schippers weg.
Zal wel weer een lange neus worden richting tweede kamer en burger.
Uit alles blijkt: bij VWS en NZa nemen ze het niet zo nauw.
henricop 16-06-2014 20:50
Langejan is een omhooggevallen ambtenaar, gesteund en benoemd door Minister Schippers.
Is zijn morele kompas als hij dat al had geheel kwijt.
Pakken wat je pakken kan, onafhankelijk hoef ik niet te zijn, nee ik ben het! ik pak geld van iedereen, dan blijf ik onafhankelijk. Afvloeien. Hopelijk houdt Nza dit jaar 1 euro over. mooie premie voor deze man, o ja en vooruit ook 1 euro voor zijn vriendin.
Hasselman 16-06-2014 20:40
Mogelijk gezagsproblemen bij NZa maar van Theo kunnen we toch zeker zeggen dat het gedragsproblemen zijn. En omdat we waar voor onze euro willen hebben, 'vliegt' Theo eruit met eigen Airmiles en niet met een (deel van het) dreigend budgetair overschot.
Allez, vooruit dan! Een kleine bijdrage voor de reparatie van het moreel kompas? Wel vooraf checken of recidive er niet te stevig in is verankerd! Dat wordt Pieter Baan ipv NZa-baan! Hoef je zelf ook niet 's avonds de deur achter je dicht te trekken!
ANH JANSEN 16-06-2014 18:48
http://www.telegraaf.nl/gezondheid/22746046/___Stop_met_borstimplantaten___.html

De Inspectie voor de Gezondheidszorg had eerder bepaald dat juist de stichting met wetenschappelijke bewijzen moest komen alvorens behandelingen te schrappen. Volgens advocaat Tom Barkhuysen van de SvS is dat de omgekeerde wereld. „Laat de Inspectie maar aantonen dat behandelingen veilig zijn”, stelt hij.

---Tja. En wat te denken van de Q-koorts en Antibiotica gebruik in de Intensieve veeteelt?

Ministerie van Economische Zaken en Landbouw is leidend in dit land, met het Ministerie van Financiën als toezichthouder.
ANH JANSEN 16-06-2014 18:24
Gedrag van NZa is niet afwijkend van andere Overheidsinstellingen, Ministeries of ZBO's. Als in vierde kwartaal dreigt dat het budget niet wordt gehaald, wordt gezocht naar creatieve mogelijkheden om het op te maken. Er kan bij deze bureaucratieën geen sprake zijn van teruggave aan de schatkist, laat staan aan de burger.

Macrobeslag van de NL Overheid op het BNP is 60.3% en dat moet ergens vandaan komen. Een wereldrecord.

De rot is al jaren bezig.
ANH JANSEN 16-06-2014 18:21
Bijzonder is nog steeds dat een voorzitter van de NZa er een bijbaan mag aanhouden als adviseur van bijvoorbeeld PwC. Wellicht ook nog andere. Dat is allemaal - nog - geheim. Staat in klokkenluider pdf van A Gottlieb.

En deze bijzonderheid geldt ook voor overige werknemers van de NZa en voormalige werknemers. Geen verbod op klussen. Geen wachttijd. Inhuur van externe adviseurs om beleid te maken en dat beleid vervolgens tegen vergoeding uit te leggen aan andere veldpartijen? Geen probleem voor de NZa.

De rot begint bij de kop. De NZa bewijst het.
ANH JANSEN 16-06-2014 18:18

http://www.nza.nl/104107/141819/20100419_Huisarts_in_Praktijk_-_interview_Theo_Langejan.pdf

Zijn docent beloofde hem het tentamenbriefje met de woorden: "je krijgt van mij een voldoende als je met de hand op het hart belooft nooit bij de overheid te gaan werken".

Theo Langejan beloofde dat en kwam hem vervolgens niet na.

"ik had best interesse in een verzekeraar, maar daar bekroop me al snel te veel het gevoel van The Firm: je bent 24 uurper dag van ons. "Bij de Overheid kun je 's avonds echt de deur achter je dichttrekken"

Maar u grijpt niet in als er niets terechtkomt van prestaties zes tot en met elf?

“ Nee.”

--Logisch; Inspannen en verwennen gaan niet samen.
schuiringa 16-06-2014 18:16
Logopediste in FD.

De NZA zegt 38 euro.

De zorgverzekeraar geeft 29 euro. De logopediste kan de deuren sluiten.

De zorgverzekeraars hebben overal lak aan. Zeker aan de NZA.

Uit betrouwbare bron hoorde ik dat de NZA doodsbang is, voor de monopolistische zorgverzekeraars.

Reden de NZA wordt gewoon niet binnengelaten bij de verzekeraars om de boeken te controleren.

Pure arrogantie van de macht.

Politiek nationaliseer de zorgverzekeraars.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.