Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


14 aug

Schippers: minder regels voor medicijnenmarkt

Nederland zet tijdens het komend voorzitterschap van de Europese Unie onder meer in op het verminderen van het aantal regels op de markt voor geneesmiddelen. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid zei vrijdag dat dat een van de prioriteiten is van het voorzitterschap, dat op 1 januari begint. (Telegraaf)

Nederland zet tijdens het komend voorzitterschap van de Europese Unie onder meer in op het verminderen van het aantal regels op de markt voor geneesmiddelen. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid zei vrijdag dat dat een van de prioriteiten is van het voorzitterschap, dat op 1 januari begint. (Telegraaf)

schuiringa 19-08-2015 20:20
Schipper onder de duim van Big Pharma ?
entrepeneur 17-08-2015 15:20
Schippers heeft 3 dagen spreektijd ingeboekt om uit te leggen hoe simpel zij de markt in NL gereguleerd heeft.
ANH JANSEN 16-08-2015 23:02
http://www.vphuisartsen.nl/analyse/nieuwe-tarieven-nza-zijn-sterfhuis-voor-de-basiszorg/

S1, S2, S3. S3 is onderdeel innovatie en vrije tarieven. Het totale volume aan huisartsenzorg mag niet stijgen. s1 en s2 zijn dan ook verlaagd. Volume in S1 en S2 zal echter autonoom toenemen. Per saldo meer werk voor minder. En s3 zal door de verzekeraars worden ingezet om als wortel te dienen om de stok mbi/mbh te voorkomen.

Preventie in tarieven om de gewenste lumpsum uitkomst te realiseren.

En het gaat om vraaggestuurde zorg. De verzekerde staat centraal! Niet vergeten.

Welke arts gaat nu nog investeren?
ANH JANSEN 16-08-2015 22:50
Minder regels voor de medicijnmarkt betekent meer voor de huisartsenmarkt; De NZa heeft de plannen voor 2016 al klaar.

http://www.nza.nl/1048076/1048090/BR_CU_7146__Macrobeheersinstrument_huisartsenzorg_2016.pdf

Vrije prijzen, tarieven en prestaties op zijn Nederlands.

Als het BKZ huisartsenzorg wordt overschreden, worden alle artsen generiek gekort! Gaan nu alle artsen op hun handen zitten of gaan zij als gekken productie draaien; vraaggestuurde zorg toch? De verzekerden vragen en de zorgaanbieders geven wat verzekerden vragen. Zo is de doelstelling van het Zorgstelsel 2006. Stoppen met aanbodgestuurde zorg. De verzekerde centraal. Toch?
henricop 15-08-2015 22:14
Hoe lang heeft de KNMP nodig? Krijgt Frans Moss maanden vakantie aan de Alexanderstrasse?
Zijn de arbeidsvoorwaarden daar op omze kosten zo goed?
Het kan toch niet anders dan dat er een idee is om binnen 1 jaar de boel om te keren en Fagron met staart tussen de benen te laten verdwijnen?
ANH JANSEN 15-08-2015 16:38
Dat betekent dat de Nederlandse praktijk van 'doorleveren' van de ene apotheker aan de andere mogelijk niet is toegestaan. En doorleveren, dat is precies wat Fagron zegt te doen. Het bedrijf beschouwt zichzelf als een grote apotheker, niet als een kleine fabrikant.

Wat precies de gevolgen zijn van die uitspraak voor Nederland, en voor Fagron, is niet te zeggen. Apothekersorganisatie KNMP bestudeert de uitspraak nog. Ook Fagron heeft nog niet duidelijk gemaakt wat het gevolg van de uitspraak kan zijn voor de bedrijfsvoering.

--En de KNMP moet dit nog bestuderen? Welk gevolg heeft de uitspraak voor de bedrijfsvoering van de openbare apotheek? Er is 1,4 miljard euro beschikbaar! Wat nu?
ANH JANSEN 15-08-2015 16:36
Heb je regels, dan moet je je er wel aan houden; de Geneesmiddelenwet. Het schandaal sijpelt langzaam de openbaarheid binnen;

http://www.volkskrant.nl/wetenschap/ontevredenheid-over-medicijnenfabrikant-fagron~a4121472/?utm_source=linkedin&utm_medium=social&utm_content=free&utm_campaign=shared%20content&hash=8aa174e243b8d5a93cadefbbd5f3eae91d2a6223

Maar het Europese Hof vindt dat een oprekking van het begrip apotheker. Volgens het Hof geldt de uitzondering alleen als het gaat om een individueel medicijn dat aan de hand van een individueel recept wordt vervaardigd voor een individuele cliƫnt. En dan ook nog eens: door zijn eigen apotheek.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.