Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


03 jan

Regenboog Apotheek verliest zaak van Achmea

orgverzekeraar Achmea hoeft de 8 vestigingen van Regenboog Apotheek geen nieuw contract aan te bieden voor 2014. Dat is de uitkomst van een kort geding. Regenboog gaat tegen deze uitspraak in hoger beroep. (Gederlander)

orgverzekeraar Achmea hoeft de 8 vestigingen van Regenboog Apotheek geen nieuw contract aan te bieden voor 2014. Dat is de uitkomst van een kort geding. Regenboog gaat tegen deze uitspraak in hoger beroep. (Gederlander)

henricop 07-01-2014 21:34
Harder heeft probleem en gaat op 2 manieren failliet.

2 miljoen ophoesten is lastig in deze tijd maar geen contract ook.

Is er nog redelijkheid en billijkheid? Kun je na x jaar contract afpakken? en heeft hier in 2 apotheken Achmea niet de AMM? Breskens revisited maar dan anders!
ANH JANSEN 07-01-2014 17:27
https://www.zn.nl/nieuws/pers/persbericht/?newsId=e2176d50-030a-47ae-92d8-e3e4c03230f6

Ook dat is onderdeel van het systeem. Zorgverzekeraars hebben hun rol te spelen en realiseren zich, dat ze daarbij niet altijd vrienden maken. Wel vind ik dat daarbij een aantal spelregels in acht genomen moet worden. Van de zorgverzekeraars mag verwacht worden dat zij een open, transparant en evenwichtig inkoopbeleid voeren, zodat zorgaanbieders tijdig weten waarop zij kunnen rekenen, en verzekerden een weloverwogen keuze kunnen maken.”, aldus de ZN-voorzitter.

--Andre Rouvoet; De schaamte allang voorbij.
ANH JANSEN 07-01-2014 14:47
http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RVS:2013:BZ9066&keyword=REGENBOOG+APOTHEEK

Hier staan uitspraken in die gevolgen kunnen hebben voor de hele beroepsgroep en voor de gehele 'markt'.

Gedoogbeleid en Geneesmiddelenwet. Dat probleem stipt de Rechter aan. Daar zit spanning op.

We zien de publicatie van de uitspraak van het Kort Geding wel verschijnen. Idem KNMP, NapCo/Aska/Vkan tegen NZa.

Wellicht dat die laatsten kunnen aanschuiven bij Paul Harder?
capsule 07-01-2014 13:32
“Ik heb uitdrukkelijk aangeboden de levering van methylfenidaat retard Regenboog voor Achmea-verzekerden te staken."
Harder spreekt zich tegen: wel willen staken met de levering maar anderzijds ontkennen dat er iets aan de hand is.
“Het aantal recepten groeit omdat de artsen het voorschrijven. “Als je de enige bent in Nederland die een bepaald geneesmiddel maakt, dan is het logisch dat je afwijkt van het landelijk gemiddelde.”
Maar zijn die patiënten uit heel NL bij hem ingeschreven? En waar halen zij hun andere medicatie? En hoe staat het met de uitwisseling van gegevens met de eigen apotheek van de geneesmiddelgebruikers?
ANH JANSEN 07-01-2014 11:58
http://www.pw.nl/nieuws/nieuwsberichten/rechter-achmea-mag-regenboog-apotheken-contract-weigeren

2 miljoen wordt er geeist van Paul Harder. Declaraties van 2 jaar eigen bereidingen met terugwerkende kracht.

Voer voor juristen. Dit gaat boven de pet.

Hoe is het met de eis van CZ e.a. Menzis jegens RvdM?

Ook voer voor juristen?
ANH JANSEN 04-01-2014 11:03
Halfwaardetijd van methadon is 12 tot 48 uur. Persoonsafhankelijk. Toegevoegde waarde van een retard tablet van methadon anders dan voor de bottom line van de apotheek/apotheker/Paul Harder is dan niet te bedenken.

Rationele therapie is het niet. En daar zal Achmea het op steken. Verder staat het de verzekeraar vrij te contracteren wie zij noodzakelijk acht om te voldoen aan de zorgplicht die zij als enige heeft.

Menzis heeft AMM voor apotheken aangetoond.

Achmea gaat nu de afwezigheid van Contractrecht en plicht aantonen.

Tack-Team Match in lucha libre termen.

Zorgaanbieders met de neus in de "feiten" drukken.

Swarte1 03-01-2014 21:21
Die methadon wordt zonder waarneembericht ( en niet op naam gesteld ) door de Verslavingszorg verstrekt. Zo gaat het tenminste in het noorden van het land.
Slechts bij hoge uitzondering weet ik nog of mensen methadon gebruiken.
Farmavic 03-01-2014 19:28
Het is niet alleen methylfenidaat maar ook en vooral methadon mga.Heeft Paul heel slim gedaan. Zijn nl geen mga-producten van geregistreerd.
En zijn baxtertjes worden door het hele land via de post vervoerd. Dus ik vermoed dat als Paul slim is, al die Baxtertjes zijn ingeschreven bij de producerende apotheek. Niks doorleveringen, productie-ellende etc. Gewoon draaien. Pillen en omzet. Ik weet nog zo niet of ie dat gaat verliezen...
henricop 03-01-2014 14:59
Vraag is waarom IGZ deze bereiding gedoogt?
Er zijn toch geregistreerde alternatieven? Is dit alleen ontduiken GVS bijbetaling Concerta etc? Daar lijkt het verdacht veel op.
Dan zou IGZ bereiden op zo grote schaal moeten verbieden.
Anders hoeven fabrikanten nooit meer een geneesmiddel te registreren!

Vraag twee is waarom andere verzekeraars wel betalen. Of hebben die dit nu ook ontdekt? Dan is binnenkort Harder zijn apotheken kwijt. Zeker in de Achmea gebieden kan ie dan sluiten.
ANH JANSEN 03-01-2014 14:32
Begrijp dat Methylfenidaat retard eigen bereiding is voor de eigen patienten van een Regenboog Apotheek. Mag volgens de Raad van State niet anders worden gezien. Mag niet worden doorgeleverd. Moet voldoen aan Geneesmiddelenwet. Industriele bereiding. Tevens wordt dit product gebaxterd aangeleverd aan patienten. In 2010 20.000 stuks per maand.

Dat tikt aan. Geen wonder dat Paul Harder in hoger beroep gaat.

Maar dat gaat hij verliezen.

Voor de Rechter geldt de Geneesmiddelenwet en Rechters houden niet van gedogen als het de kosten van de zorg verhoogt. Eurocept is geen Achmea.
ANH JANSEN 03-01-2014 14:25
we zien de uitspraken wel verschijnen. Verzekeraars hebben als enigen de zorgplicht. Contractrecht en Contractplicht zijn afgeschaft. AMM is bewust aan de verzekeraars gegeven.

Hele Methylfenidaat retard verhaal is merkwaardig. Wat doen de andere verzekeraars? Is het een doorgeleverde bereiding? Wat zegt de Raad van State daarover? Zie eerdere uitspraak in zaak van Eurocept tegen Regenboog en in hoger beroep.

Eurocept is geen verzekeraar en verloor.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.