Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


10 mrt

Proefberekeningen Geneesmiddelenvergoedingssysteem

In dit onderzoek zijn proefberekeningen uitgevoerd met een drietal alternatieve vergoedingslimieten. (VWS)

In dit onderzoek zijn proefberekeningen uitgevoerd met een drietal alternatieve vergoedingslimieten. (VWS)

ANH JANSEN 11-03-2015 00:38
'De maximumprijs is vastgesteld op basis van het gemiddelde van de prijzen van vergelijkbare geneesmiddelen in de referentielanden België, Bondsrepubliek Duitsland, Frankrijk en Verenigd Koninkrijk'.

-Zie de berekeningswijze in Nederland van de WGP prijzen en stel vast dat Ape het bij het verkeerde eind heeft: VWS corrigeert de prijzen uit de vier landen voor een geraamde of een onderbouwde vergoeding voor de apotheken; wat resteert is een prijs voor een geneesmiddel af Groothandel! En dan het gemiddelde van de twee goedkoopste.

Strikt gereguleerd in geval van Engeland en België en Duitsland.

In Nederland doen we aan aannames en nemen we aan; het zal wel;apotheker-moneymaker.
ANH JANSEN 11-03-2015 00:15
Als iets slecht wordt gevonden door alle Stake Holders, dan is het een goed plan. Zo denkt en handelt de Overheid.

Dit gaat dus gewoon door.

Ape dekt zich op alle pagina's in en begint direct met het grote voorbehoud: 'Ceteris Paribus'; overige omstandigheden gelijk blijvend. De NPCF, niet uitgenodigd, want het zijn de patiënten en die nodig je dus niet uit, stipt het even aan: je kan er vergif op innemen dat door deze doldrieste plannen de overige omstandigheden niet hetzelfde zullen blijven!

Gone Ape.

Rammstein; Feuer Frei.
Meijer Apeldoorn 10-03-2015 23:33
Zelfs bij de " milde" variant moeten 4 miljoen mensen, boven hun eigen risico een extra gvs bijdrage gaan betalen. Kan alleen verminderd worden door farmacotherapeutische substitutie binnen de cluster.
De enigen, maar dan ook de enigen die blij zullen zijn, zijn de ADHD bijbetalers voor Concerta etc.
henricop 10-03-2015 22:49
In de negentiger jaren verlaagden de fabrikanten de prijs en werd er niets afgewenteld op de gebruikers. Daarna kwamen de terugbetaalformulieren.
Op zich zullen gerbukkers bij het krankzinnig hoge eigen risico niet tegen prijsverlaging zijn.
Maar dan niet de afbraakvariant.
Meijer Apeldoorn 10-03-2015 22:18
Met bijzondere dank aan Kuzu, ook pvda, voor de veroorzaakte kostenpost, tengevolge van een aantal intelligente kamervragen, die op zich ook al handenvol geld kosten. Als de Kamer zelf ook eens zou handelen volgens het doelmatigheidsprincipe waarmee de zorg regelmatig wordt lastiggevallen, zouden er veel onnodige kosten kunnen worden vermeden. En dit dan zonder dit af te wentelen op de individuele burger.
Meijer Apeldoorn 10-03-2015 22:14
In de berekende modellen worden besparingen voorgespiegeld die voor een groot deel ten koste gaan van hogere eigen bijdrage voor de patient. Waarbij deze eigen bijdragen ook nog eens ongelijk verdeeld zijn. Het " leed" is slechts te verzachten middels therapeutische substitutie binnen een cluster.
De bak ellende die dat op gaat leveren is voorspelbaar. Bovendien is bij de besparing geen rekening gehouden( ook niet in het commentaar van KNMP en Napco ) dat verlaagde limieten en dus inkoopprijzen uiteraad ook gevolgen zullen hebben voor de claw- back, al heet die niet meer zo, en dus ten koste gaan van de besparingen. Al met al volstrekt onuitvoerbaar.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.