

Ons laatste Nieuws
Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl
27 sep
Preferentiebeleid UVIT ondergraaft zorg opnieuw
Het door zorgverzekeraars UVIT gevoerde preferentiebeleid leidt opnieuw tot ondergraving van de kwaliteit van zorg. Volstrekt onvergelijkbare geneesmiddelen worden in één groep geplaatst en kunnen zonder tussenkomst van de behandelend arts worden gewisseld. (Nefarma)
Kees zwaan
28-09-2010
07:45
Nog even, en we gaan over naar het Cubaanse 'schappenplan': je hebt recht op gratis brood, ook als het er niet is (zelf betalen dus).
De macht van Chavez is tanende, niet zo verwonderlijk als grote vriend van Castro en het Cubaanse Staatscasino model.
Wat bij uiterst linkse èn uiterst rechtse clubs vergeten wordt, is investeren in toekomst. Met brood en spelen kom je er niet.
ANH JANSEN
27-09-2010
22:34
De Minister heeft de positieve lijst van geneesmiddelen afgeschaft. Stukken liggen al bij de Tweede Kamer. Gaat in eerste instantie op de bekende 5 grote groepen. In principe is het aan de zorgverzekeraars om de te vergoeden geneesmiddelen in de polissen op te nemen. Van rechtswege toewijzen van alle in Nederland geregistreerde geneesmiddelen is dan van de baan. Precies zoals de Zorgverzekeringswet het graag wil hebben. UVIT is de eerste die dat gaat doorvoeren. Mag allemaal. Dat is het systeemmodel waarvoor "wij" hebben gekozen volgens Henk van Vliet. De Zvw gaat nog verder; ook medische diagnoses en behandelingen kunnen door de zorgverzekeraars worden beschreven en vergoed. De zorgverzekeraars gaan op de stoel zitten van de medici en de apothekers. Is allemaal eerder uitgeprobeerd in de USA jaren 70 - 80 vorige eeuw. "Managed Care Hell" periode. Nadien afgezwakt en meer keuze gelaten aan verzekerden. Hier is er echter het Budgettair Kader Zorg en de paniek bij Kamerleden en ambtenaren dat de schadelast Zorg in 2040 14% van het BNP opslokt. 14%! In 2040!. Duitsland, België, Frankrijk en Zwitersland zitten daar nu al op en zijn zeer zeker niet failliet. Schaffen echter o.a. geen JSF aan en dat zegt wat over de prioriteitsstelling bij die landen. Belang van de bevolking gaat daar voor het belang van de Lidstaat en dat is in Nederland tegengesteld; A Klink in de Eerste Kamer tijdens het AO Grensoverschrijdende Zorg: Belang van de Lidstaat gaat in Nederland voor het belang van de burger.
Afrikaans model komt op het netvlies: WHO lijst en afhalen bij de poli-apotheken van de provinciale ziekenhuizen.
henricop
27-09-2010
20:46
ANH Jansen schreef: Uvit gaat als eerste verzekeraar farmacotherapeutische substitutie doordrukken: per indicatie 1 geneesmiddel vergoeden. AT2 groep: Diovan, Micardis, Aprovel of losartan? ACE idemdito, Tryptanen idemdito, PPI's, Statines enz.enz.
Onzin! Is tegen de wet, zie besluit zorgverz art 2.8:
De aanwijzing door de zorgverzekeraar geschiedt zodanig dat van alle werkzame stoffen die voorkomen in de bij ministeriële regeling aangewezen geneesmiddelen ten minste een geneesmiddel voor de verzekerde beschikbaar is.
Dan kan hetgeen u debiteert dus nooit! Geloof nooit in Nefarma is mijn devies, dankzij hen hebben wij te maken met preferentiebeleid! ik heb de hh zorgverzekeraars gehoord en mn de zogenaamde pseudoinnovaties waren reden eerste uitbreiding pref beleid, met dank aan BOGIN die ze op t idee bracht en lijstje leverde. FTAB, Zydis, bruis
ANH JANSEN
27-09-2010
17:43
Neoral en ciclosporine is wat anders dan wat UVIT nu gaat doen. Uvit gaat als eerste verzekeraar farmacotherapeutische substitutie doordrukken: per indicatie 1 geneesmiddel vergoeden. AT2 groep: Diovan, Micardis, Aprovel of losartan? ACE idemdito, Tryptanen idemdito, PPI's, Statines enz.enz.
De KNMP, LHV en NPCF doen er goed aan nu te starten met een voorlichtingscampagne richting verplicht verzekerden om juist dit jaar zeer goed de aangeboden ziektekostenpolissen door te nemen op welke zorg nog wordt vergoed en of de verplicht verzekerden daarmee uit de voeten kunnen. Zonder enige sturing. Het is nog afwachten wat VWS en ZN, ZN-leden, gaan doen met de Restitutie Polissen. Krijgt de verplicht verzekerde dan nog alles bij gecontracteerde zorgaanbieders vergoed of wordt er verwezen naar het farmaceutische reglement met de clausules die ook gelden voor de In Natura verplicht verzekerden?
henricop
27-09-2010
17:28
Ik kan UVIT wel begrijpen, Achmea is ze voorgegaan met de ciclosporine en er is wat nijd tussen die twee!
Nefarmaleden kunnen ook zelf hun prijzen verlagen en preferent bij UVIT worden lijkt mij. Dus Nefarma kan haar leden adviseren zelf de laagste prijs te bieden en daarmee de veiligheid dienen. Hadden ze deze brief niet hoeven schrijven!
Zou dat niet de bedoeling van UVIT zijn?
entrepeneur
27-09-2010
17:02
Zijn er nog echte apothekers in dienst van de zorgverzekeraars?
Blijf op de hoogte
Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.