

Ons laatste Nieuws
Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl
08 aug
Penta is buying Mediq pharmacies in Poland
Penta Investments (Penta) is going to acquire pharmacies being operated by ACP Pharma group (Mediq Apteka). The transaction is a part of ACP Pharma S.A. selling process, where Penta has been cooperating with Neuca S.A. After the closing of the transaction Penta's pharmacy business will become the 2nd largest player in Poland, operating around 300 pharmacies.
Penta Investments (Penta) is going to acquire pharmacies being operated by ACP Pharma group (Mediq Apteka). The transaction is a part of ACP Pharma S.A. selling process, where Penta has been cooperating with Neuca S.A. After the closing of the transaction Penta's pharmacy business will become the 2nd largest player in Poland, operating around 300 pharmacies.
Doel : met de huidige contracten aantonen dat de Nederlandse apotheker in loondienst is bij de zorgverzekeraars.
Wanneer de rechter dit maar voor 50 % onderkent kunnen we reeël gaan onderhandelen.
Ik roep de KNMP en Napco op om ook dergelijke proefprocessen op te starten.
NapCo, ASKA, LOA, SOA, WSO, KNMP, NVZA e.a. gaven vervolgens niet thuis. Eerst eind 2012 trok BenU aan de bel en kwamen partijen met een non oplossing.
ACM durft niet in te grijpen: ja wel, algehele uniforme prijsverhoging is strijdig met Mededingingsregels en ja wel, blijvend met verlies af moeten leveren is strijdig met EU Wet en Regelgeving, maar jullie apothekers maken toch nog zeer veel winst op de parallel en NL specialites? U hoort nog van ons..... Een NL toezichthouder die ingrijpt? Tegen de financiele belangen van de Minister in?
Doorgegeven aan KNMP, NapCo en zorgmakelaars en die weigeren ook nu nog in te grijpen!
Gelijk hebben, gelijk krijgen van de toezichthouders, maar geen geen gelijk kunnen halen bij de Rechter!
Moet er werkelijk in dit land een apotheker-Bosman opstaan om de hele beroepsgroep van de ondergang te redden? 500.000 euro kost de rechtsgang.
Zullen we crowdfunding gaan doen?
Wat is toegevoegde waarde van een zorgmakelaar en de NapCo nu nog? Aan 1 KNMP hebben we toch genoeg?
Argument van KNMP, NapCo en Zorgmakelaars: 'we willen aan tafel blijven zitten, als wij gaan procederen krijgen we ruzie en sturen ze ons van tafel......."
Nu is het God zegene de greep en kijken zorgverzekeraars alleen naar afknijpen vergoedingen. En spelen ze het spel op twee borden: hulpmiddelen afknijpen en steeds meer bureaucratische eisen en geneesmiddelen idem.
Dat gaat fout en vandaar mijn oproep terug naar oude receptregeltarief, liefst van vóór 2008. All in en dan echt all in.
Ik stop steeds meer met de hulpmiddelen. Laat Achmea en Menzis de luiers zelf maar brengen. Kijken of zij het voor de dagprijzen kunnen! Zij de zorgplicht en de sores.
Zie ook Achmea halfjaarcijfertjes: Mensen betalen minder premie en raad zelf maar wie dat merkt: de apotheker.
Schippers praatte met ziekenhuizen, GGZ en huisartsen....
Rik zat breeduit aan het bier, Jean Hermans en Leon Tinke zorgden voor de bieraanvoer. Bij het belangrijkste evenement om je gelden veilig te stellen, zaten zij in de kantine.
Wat nu:
1) We willen terug naar oude tarief.
2) We moeten als KNMP NU een onderzoek eisen naar kosten en inkomsten van apotheken door NZa. Juist ook door de regiobekostiging (geld voor de huisartsen in ruil voor bezuiniging zal zich in de apotheek laten voelen door minder recepten, goedkopere geneesmiddelen.)
3) Er zullen mede door de overheveling van medicijnen , het uit patent gaan van de laatste middelen die wij nog mogen leveren, gewoon apotheken dicht moeten. Dan maar landelijk saneringsplan.
Denk alleen niet dat de KNMP dat aandurft, die kijken naar 2023. Visieloos en reddeloos
Invoering prestatie bekostiging met de verschillende prestaties is budgettair neutraal doorgevoerd; SFK heeft eraan meegerekend. Vandaar de prijs van de EU uitgifte; kosten van de apotheken zouden worden gedekt, het tekort zou worden aangevuld middels de K&B.
We zijn nu 4 jaar verder en de K&B zijn verdwenen. Prijsbevriezing en onderhandse prijsstelling en preferentie hebben de K&B doen vloeien naar de zakken van de verzekeraars.
De herschikking en aanscherping van de EU moet dan gepaard gaan met een verhoging van de resterende prestaties! Temeer daar na 4 jaar de K&B niet meer aanwezig zijn om de tekorten aan te vullen. Vrije prijzen per 2012 hebben de nekslag gegeven.
We zien de persberichten van beide belangenorganisaties in vertrouwen tegemoet.
En waar blijft de Rechtszaak tegen Achmea e.a. preferente verzekeraars die apothekers willen dwingen met verlies te verkopen? Het blijft wel heel erg stil bij KNMP, NapCo e.a. , NFZg en e.a. zorgmakelaars?
Last van geknepen billen?
Almere is Achmea gebied. 20 minuten wachten aan de telefoon vindt Achmea prima. Is korter dan door VWS aangegeven grens van 45minuten om acute zorg te bereiken: telefonisch of fysiek. Regio bekostiging wordt in Almere als eerste uitgetest. Er zit nog rek in.
Ook bij Zorggroep Almere, waar 21 apotheken onder vallen, is men op de hoogte van de lange wachttijden. Volgens woordvoerster Corien de Boer speelt dit probleem niet alleen bij de Binder. Ook andere Almeerse apotheken kampen met verminderde bereikbaarheid. ,,Het is zelfs een landelijk probleem'', stelt De Boer. Ze wijt de oorzaak aan alle bezuinigingen waarvan de gevolgen nu zichtbaar worden. ,,De apotheken zijn van alle vet ontdaan. Ze hebben flink op hun personele bezetting moeten inleveren. Normaal is de bezetting al lager in de vakantieperiode, maar nu veel apothekers hebben moeten snijden in de bezetting kan dat tot langere wachttijden leiden'', aldus De Boer.
Volgens De Boer is het terugbrengen van de personele bezetting voor apothekers de enige manier om het hoofd boven water te kunnen houden.
...En de reactie van de belangenbehartiger KNMP laat nog even op zich wachten. Woordvoerder is Jean Hermans. Valt in voor de communicatie deskundige: vakantie tijd en Jean Hermans heeft hart voor de zaak. Ex-VWS. Dus hij gaat ervoor. Sinds zijn aantreden hebben apotheken 1.5 miljard euro ingeleverd, prestatie bekostiging zoals verwacht een sigaar uit eigen doos en de vrije prijzen een vestzak, broekzak operatie waarbij de broekzak van de apothekers is en de vestzak van de verzekeraars. Het horloge hangt nu rechts. Waar het komt te hangen na doorvoering van laatste ingrepen, de EU grapjasserij, wordt besproken bij ZN.
Groeibeperking is geen budgettering, zegt Andre Rouvoet. Groeibeperking moet naar 0% en de verzekeraars moeten dat gaan regelen. Dat is hun taak. Befehl ist Befehl.
Private contracten en publieke budgettering? Vierkante cirkel. Dan krijg je EU discussies. Is geen oplossing voor de vierkante cirkel. Is bekend, maar zolang de KNMP mee blijft buigen gaan VWS en ZN/ZN-leden stug door.
Laat Walgreens maar Mediq RE overnemen.
Door Redactie Gepubliceerd op 07 augustus 13, 10:50
ALMERE / MICHEL VAN DEN BERGH - De combinatie van bezuinigingen en de vakantieperiode zorgt ervoor dat de apotheken in Almere telefonisch moeilijk bereikbaar zijn.
Almeerder Peter Milovic had enkele maanden geleden schoon genoeg van de lange telefonische wachttijden bij apotheek Het Duyfken en besloot de overstap te maken naar apotheek de Binder in Almere Buiten. Deze apotheek valt onder de paraplu van Zorggroep Almere. Milovic ging er vanuit dat de bereikbaarheid bij een dergelijk grote organisatie beter was geregeld. Hij kwam van een koude kermis thuis. Tot zijn grote verbazing kampte ook de Binder met lange wachttijden aan de telefoon. ,,Kennelijk is het vandaag de dag gebruikelijk bij meerdere apothekers in het Almeerse, dat zij hun patiënten afwerken op een manier zoals Nuon dat doet, of een verzekeraar: middels een telefonisch antwoordapparaat. Daar is op zich niks mis mee, tot op het moment dat je meer dan twintig minuten in de wacht moet staan. Je zal maar dringend je apotheek moeten bereiken'', aldus Milovic, die meerdere keren met dit probleem werd geconfronteerd.
20 minuten wachttijd aan de telefoon; dus keuzemenu en 1 euro per minuut. Meerdere lijnen, en de tekorten verdwijnen als een apotheker voor een zorgverzekeraar.
En dan moet de bezuiniging wegens ingrepen op EU nog komen!
Ingrepen! De KNMP, ASKA en NapCo/Service/NFZg/Mosadex blijven er stil van. In het Technisch Overleg goedgekeurd door deze partijen en nadien is het muntje gevallen?
Macro budgettair neutraal? Dan gewoon de tarieven weer gelijk maken zoals voor het experiment prestatie bekostiging en vrije prijzen het geval was en dat eeuwen lang. Of is het verschil in wereld tussen de macro wereld van de verzekeraar, 400.000 tot 5.5 miljoen verzekerden, en de individuele apotheek, 8.500 verzekerden (en dan nog verdeeld over 6 verzekeraars) weer eens zichtbaar?
Die 20 minuten gaan oplopen naar 45 minuten. Dat is de grens om acute zorg te bereiken. De NZa ziet dan ook geen problemen bij de bereikbaarheid van apotheken.
En verder is het aan de regierol van de verzekeraars. Ook daarmee hebben ASKA, KNMP, NapCo/NFZg/Mosadex/Service mee ingestemd.
Menu kaart model van Sebastiaan Wegman. Heerhugowaard is een goed voorstel. De KNMP wil er echter niet aan!
KNMP in het betreffende PW: "bedenk wel dat je er alleen voor staat".
Rik vd Meer strijdt momenteel om het resterende THS tarief nog verder op te splitsen. Bronapotheek tarief, Abonnementstarief, en een Postzegeltarief.
Dan heb je wat op school gemist.
nieuwe prestaties, die niet kunnen worden waargemaakt en nieuwe prestaties, die niet in de basisverzekering zitten.
Tel uit je winst!
Enige optie is terug naar de all in receptregel, maar dan echt all in!
60.000 euro loonkosten minder. Per Persoon. Accountant blij. Bank blij.
Zo wordt de EU bezuiniging gecompenseerd. Automatische snij machine. Moderne slagerij is er niets bij in vergelijking.
En het wordt letterlijk stiller in de apotheek: patienten mogen eerst wat zeggen en vragen als zij vooraf hebben getekend voor betaling. De telefoon krijgt een bandje en keuze menu. Dit ter voorkoming van geen EU willen afnemen, maar wel telefonisch e.a. willen navragen. Die vlieger gaat niet meer op.
Waarom KNMP, ASKA en NapCo/NFZg/Mosadex akkoord gegaan zijn met deze bezuiniging is een raadsel; ze zullen toch niet weer in de valkuil zijn getrapt dat ZN/ZN-leden hebben beloofd, op het graf van hun ouders, schoonouders, grootouders, kinderen en kleinkinderen, dat zij de zorg die apotheken leveren gaan vergoeden? Prestatie bekosting? Loon naar werken? Materiaalkosten loskoppelen van de zorgkosten?
Jan Smits: er zal niets veranderen, niemand is gebaat bij onrust. KNMP is akkoord gegaan met vrije prijzen. Tegen de zin van de verzekeraars in!
Zelfs Fred Snijder heeft nu zijn koffers gepakt en is na 13 jaar vertrokken naar de huisartsen.
De Phoenix gaat meer en meer lijken op een verbrande kip. Maar ze kopen nog wel apotheken op. Wat loopt als een kip, wat kakelt als een kip, wat eruit ziet als een geblakerde kip; dat moet een Phoenix/Feniks zijn.
Contrair handelen heet dat. Prima.
Impact van bezuinigingsmaatregel door opsplitsing EU en TU en verplichting EU pas te declareren na expliciete toestemming van de patient en EU alleen maar te declareren als het "echt' een EU is volgens de ZN/NZa definitie is een 50.000 euro per norm apotheek minder! Reken het zelf maar door.
Vermoedelijk zijn KNMP, ASKA, NapCo e.a. akkoord gegaan na de geruststelling door ZN dat de zorgverzekeraars deze besparing macro budgettair neutraal gaan verevenen: ze gaan die 50.000 euro als 'zorg' inkopen, mits de apotheek zijn toegevoegde waarde kan aantonen middels harde uitkomsten en vermindering van kosten in de Tweede Lijn en daling van kosten per resterende wmg regel.
Leon Tinke en Jean Hermans zijn ongetwijfeld direct akkoord gegaan, ook omdat de KNMP meent dat de zorg goedkoper moet. Linksom of rechtsom, als het verdienmodel van de KNMP zelf maar intact blijft.
En NapCo/Mosadex en ASKA? Die gaan uit van centrale informatie voorziening. Apotheken uitsluitend als distributie punt. Woordeloos doosjes schuiven. Info via een 1 euro per minuut telefoon. Call Centre praktijken.
Zou zomaar kunnen in dit land.
Dat wordt snijden Henricop. Diep en snel, zo blijft het allemaal nog halal ook.
Je moet alleen ook durven snijden in verlieslatende zaken als inco(ze zoeken het maar uit)
Zal in ieder geval in 2014 weer minder zijn of het verlies nog groter!
medsen??
Ze hebben er zo in personeel geknepen dat er alleen snel huilende dames over zijn, die het niet meer aankunnen. Patienten lopen dagelijks weg. Als je dan gewoon netjes werkt gaat het oke.
Verwacht dat de ketenapotheek het niet lang meer volhoudt in heel Nederland.
Brocacef is bloednerveus, BENU zit in grote ellende en ook Medsen is hopeloos, maar de heren van Lanschot kunnen er geen afscheid van nemen.
De 400 apotheken van Hurts en Broeren sluiten wel! Niet in 2013 dan in 2014.
Kan markttechnisch gezien BENU wel overnamepartij zijn?
Of stuurt ook de Phoenix Group aan op lossen van de Nederlandse apotheken? Of misschien Alliance/Walgreens ook weg van de Nederlandse apotheekbodem?
Zijn er wel eigenaren van de laatste schakel in de farmaceutische zorg die wat vrolijks te melden hebben? We zijn er allemaal zo verschrikkelijk aan toe!
Die apothekers, die destijds accoord zijn gegaan met de beursgang, zien nu het effect van hun kortetermijn hebzucht.
Ik tip Mosadex 1 en Brocacef / Benu als twee.
De rest krijgt de kruimels
Prima dat verzekeraars alle kortingen en bonussen willen hebben, maar vervolgens alle risico's toch nog willen afwentelen op de zorgaanbieder is enige stappen te ver.
Contractvoorstel met aanbod bevriezen van prijzen op peil maand X en jaar y, maar waarbij prijsdalingen toch moeten worden doorgegeven aan de verzekeraar en prijsstijgingen voor rekening van de zorgaanbieder komen is er zo een waarbij de eigenaar van Mediq RE zegt;.........
ACM zegt bij klacht: u kunt de verliezen toch compenseren met de zeer grote kortingen op Ned specialite? U heeft gelijk, maar wij grijpen niet in!
NZa: U heeft gelijk, maar wij grijpen niet in: wij wachten op de KNMP! Die moet dit aankaarten. Het is immers een systeemovertreding!
Hoe zot wil je het hebben? De kanarie piept in Polen voor het laatst. Nu nog in Nederland.
Wachten is op persbericht tav Apotheken Nederland.
Gezien de binnnenkomende berichten van de zorgmakelaars en het gedrag van de KNMP als belangenbehartiger van zichzelf ligt het in de lijn der verwachtingen dat Mediq RE orde op zaken gaat stellen.
Het investeringsfonds dat nu Medi
Blijf op de hoogte
Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.