Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


03 okt

Overeenkomst Menzis en NFZ farmaceutische zorg 2015-16

Verzekerden van Menzis kunnen ook in 2015 en 2016 blijven rekenen op uitstekende en toegankelijke farmaceutische zorg dankzij de overeenkomst die de Nederlandse farmaceutische Zorggroep (NFZ) en Menzis deze week voor 2 jaren sloten.

Het is de eerste, brede overeenkomst voor 2015 én 2016 tussen zelfstandige apothekers en een zorgverzekeraar en betekent een nieuwe impuls voor de kwaliteit van de farmaceutische zorg.

In de overeenkomst zijn onder meer concrete afspraken vastgelegd waarmee apothekers de kwaliteit van de farmaceutische zorg voor hun patiënten kunnen verbeteren. Zo ontwikkelde NFZ een zorgprogramma, gericht op het verbeteren van goed medicijngebruik volgens de laatste richtlijnen van artsen.

 

Dit past in de gezamenlijke visie van NFZ en Menzis waarbij de belangen van de klant centraal staan en de kennis en kunde van de apotheker optimaal worden benut. In deze visie neemt de apotheker lokaal een duidelijke positie in op het gebied van kwaliteit, vernieuwing en betaalbaarheid van de zorg.

De overeenkomst geeft onze klanten nu al de zekerheid dat ook in 2015 en 2016 uitstekende farmaceutische zorg voor hen beschikbaar blijft.

Daarom hoopt Menzis dat apothekers die zijn aangesloten bij NFZ optimaal gebruik gaan maken van deze overeenkomst. Voor Menzis is de overeenkomst een belangrijke nieuwe stap om de apotheek als zorgverlener te belonen voor goede betaalbare farmaceutische zorg, in het belang van onze verzekerden.

 

NFZ is de grootste contractpartij voor zorgverzekeraars in Nederland.

Op dit moment is NFZ hoofdaannemer voor ongeveer 650 zelfstandige apotheken. Naar verwachting zullen ook in 2015 weer veel apotheken intekenen op de contracten van NFZ.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.