Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


13 aug

NZa actief bemoeit zich met de Culemborgse apothekerskwestie

Apotheek Culemborg heeft het kort geding waarin onvoorwaardelijke toegang tot de patiëntendossiers van apotheek de Fonteijn en apotheek Parijsch werd geëist afgewezen. Wel heeft de rechter bepaald dat er op korte termijn een samenwerkingsovereenkomst moet komen, omdat deze ontbreekt.(Culemborgse Courant)

Apotheek Culemborg heeft het kort geding waarin onvoorwaardelijke toegang tot de patiëntendossiers van apotheek de Fonteijn en apotheek Parijsch werd geëist afgewezen. Wel heeft de rechter bepaald dat er op korte termijn een samenwerkingsovereenkomst moet komen, omdat deze ontbreekt.(Culemborgse Courant)

ANH JANSEN 14-08-2015 11:25
Dit soort situaties zijn elders al eerder gebeurd. Is allemaal bekend. Participatie protocol e.d. kan zo uit de lade worden getrokken. Maar gratis aanschuiven is er echt niet bij. Dat vond de Rechter, vond de Arbitrage Commissie en vond de NZa; dat is ook redelijk en billijk. De nieuwkomer profiteert van de inspanning gedaan door zittende partijen om een databank en een cluster in de lucht te houden. Kost wat, dan heb je ook wat.

Zittende partijen moeten zich niet rijk rekenen. En de aanschuivende partij zal moeten slikken. Tijdig verlies nemen is zeer goede optie.

Wat moet je met 1 apotheek en 1 arts? Zie de openingstijden van de concurrentie. Zie de bereikbaarheid. Tel je knopen.
ANH JANSEN 14-08-2015 11:21
Allemaal bekend. Ook elders in het land zo agressief gespeeld. Lemmer. Sassenheim. Kan nog erger; Kort Geding met als eis de helft van de bevolking op postcode verdelen onder de nieuwkomer en de zittende apotheek. Vragen is krijgen was en is het adagium van die eisende partij. De Rechter maakte er zeer korte metten mee. Niets is gratis en vecht er maar om.

Concurrentie en samenwerking? Die gaan echt niet samen. Tenzij je zit in een groei/Vinex wijk. Maar in stabiel/krimp is het vragen om dit soort problemen en geef je als beroepsgroep een totaal verkeerd signaal af; financieel ruimte genoeg voor dit soort vechtpartijen!

Ieder land heeft zijn eigen krankzinnigheid
Swarte1 14-08-2015 08:57
'Apotheek Culemborg heeft direct na de uitspraak een aangetekende brief gezonden naar de twee andere Culemborgse apotheken met de sommering om binnen zeven dagen een overeenkomst aan te gaan.'

Fijne samenwerking, verloren en dan toch direct sommeren.
Brutaal.
ANH JANSEN 13-08-2015 17:01
Bekend verhaal en gezien de vestigingsplaats van de nieuwe apotheek een verloren zaak. Vandaar waarschijnlijk de druk op de ketel. Onbegrijpelijk en natuurlijk een totaal verkeerd signaal richting verzekeraars!

Hele protocol tot samenwerking met concurrentie is al bekend; ladekast vol. Waar het om gaat is de vergoeding die de nieuwe apotheek moet betalen aan de huidige 'eigenaren' van de data set. De nieuwe apotheek moet niet denken dat zorg geleverd door apotheken gratis is. In de opbouw van de bestanden en data set zit tig uren werk en dat moet worden betaald. Ook de NZa en ACM gaan hierin mee. Gaat om de hoogte van de vergoeding. Toegang staat vast. Voorlopige regeling?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.