Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


04 sep

Nieuwsuur: Dure geneesmiddelen: kunnen de prijzen omlaag?

Volgend jaar start een pilot waarbij ziekenhuizen en zorgverzekeraars gezamenlijk een groep kankermedicijnen inkopen. De samenwerking moet leiden tot een sterkere onderhandelingspositie tegenover farmaceutische bedrijven. Een videoreportage van Nieuwsuur

Volgend jaar start een pilot waarbij ziekenhuizen en zorgverzekeraars gezamenlijk een groep kankermedicijnen inkopen. De samenwerking moet leiden tot een sterkere onderhandelingspositie tegenover farmaceutische bedrijven. Een videoreportage van Nieuwsuur

ANH JANSEN 04-09-2017 14:07
Bedenk dat de netto netto prijs van een Mercedes Benz een 15.000 euro bedraagt. Dat zijn de materiaalkosten, ontwikkelings en bouwkosten. AF lopende band. ALB prijs.

Verkoopprijs? Opslag voor imago? Toegevoegde waarde voor de patient? Dan krijg je de Consumenten Advies Prijs. CAP.

En vergeet de BTW niet. 6 of 21?

Daar maakt de KNMP zich enorm druk over. Kwestie van prioriteitsstelling. Kosten moeten omlaag! KNMP is vergeten dat kosten voor verzekeraars, inkomsten van zorgaanbieders zijn. Voor wie werkt de KNMP? Die vraag is nu beantwoord.
ANH JANSEN 04-09-2017 14:00
Onderhandelaar van Rijnstate Ziekenhuis slaat met zijn opmerking van 17% winstmarge voor de industrie bij deze 'dure' middelen toch de plank flink mis. Teva e.d. halen al 20% netto marge op de generieken.

Innovatieve Industrie, ook een leuke vondst, weet alles van creatief boekhouden en als multinationals alles van doorschuiven kosten en baten. Waar vallen de kosten? Waar vallen de winsten. Dan kan je Rijnstate directeur voorspiegelen dat het met winst wel meevalt; 17%!

Verkoopprijs is inclusief toegevoegde waarde voor de pati�nt!

Willingness to pay? Qaly? Daar zitten heel goede wiskundigen en speltheoretici!
ANH JANSEN 04-09-2017 13:56
In het PW staat een link naar een onderzoek over substitutie bij biologicals. Samenvatting klopt niet met inhoud, logisch, want het is de kNMP en het PW. Maar via Pubmed kan je artikel helemaal zelf lezen. Doen.

Andere landen, behalve Nederland, kopen dure middelen centraal in via de Rijksoverheid. Dan heb je onderhandelingsmacht. Dit Nederlandse model schiet niet op en als het schiet is het in eigen voet.

Prijs op basis van toegevoegde waarde voor pati�nt is een leuke vondst van de industrie. Daar kunnen onderhandelaars mee uit de voeten. Kortingen 25 tot 75% haalbaar. Netto netto prijs komt dan in de buurt van productie, onderzoek en winstmarge.

Niet afgaan op NIP KNMP prijzen!

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.