Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


04 dec

Nederland betaalt te veel voor dure kankermedicijnen

Nederland betaalt vaak te veel voor dure kankermedicijnen. Dat blijkt uit een vergelijkend onderzoek naar de prijs van negen van die middelen in vijftien Europese landen. Voor zeven van die middelen horen de prijzen in Nederland tot de hoogste drie.(NOS)

Nederland betaalt vaak te veel voor dure kankermedicijnen. Dat blijkt uit een vergelijkend onderzoek naar de prijs van negen van die middelen in vijftien Europese landen. Voor zeven van die middelen horen de prijzen in Nederland tot de hoogste drie.(NOS)

henricop 06-12-2015 15:33
zeker een idee. Scheelt heel veel raden van bestuur, blijft er 1 landelijke verzekeraar over.
scheelt ook mega administratieve lasten enna 10 jaar zorgverzekering mar er sowieso wel eens een evaluatie komen.
Nl is de gekke Gerrit van de EU
schuiringa 06-12-2015 14:28
Nationaliseer de zorgverzekeraars.

Begin met de Balkenende norm voor de bestuurders van de verzekeraars.
henricop 05-12-2015 14:59
Intussen is de Minister de risee van ons land als de Kamerleden nu eens doorpakken.
NEFARMA is erin geslaagd haar te doen geloven dat Huibje effectief is met de inkooparrangementen. Hoop dat ze nu inziet dat ze door de medeliberalen flink verneukt is. Met korting betalen we nog steeds hel veel te veel.

Maar ja als je aan de heroïne bent zie je de dingen niet meer zo scherp.
henricop 05-12-2015 14:58
Nou begreep ik dat je als ziekenhuis wel korting/genadebrood krijgt aangeboden van Nefarmaleden, maar verder onderhandelen kan niet! 3% op TNF in die grootte orde. Daar zijn ze heel blij mee. Dat kan er ook wel vanaf.

De meeste middelen zijn voor gemiddeld 3-6 maanden levensverlenging bij kanker (of is het palliatief rekken van een doodzieke patiënt?) tegen 50.000 euro.
Stoppen met die onzin is dus ook snel verdiend.

Overigens ben ik van oordeel dat Coll. Jansen ook geheel gelijk heeft dat 10 ziekenhuizen sluiten (de hele beddenhoek ex poliklinieken) de snelste weg is naar doelmatige zorg.

henricop 05-12-2015 14:53
Deze Minister is de grote held van NEFARMA!
Ze heeft heel bewust de industrie alle kansen gegeven.
Haar ambtenaren hebben geoefend met scherp inkopen heroïne in het ziekenhuis waar haar man zijn geld verdiend. Resultaat 25% eigen vermogen Slotervaart kwam uit heroinehande.

Nu blijkt dat andere landen wel hard onderhandelen en wij niet. Over de rug van individuele patiënten wordt nu door ene ziekenhuis wel en door andere niet de goede behandeling gegeven.

Trouwens: het is ook het complete demasqué van de ziekenhuisapothekers. Dat waren toch nog veel betere onderhandelaars dan wij openbare sukkels??!! Nu is het tegendeel gebleken; prutsers zijn het

ANH JANSEN 05-12-2015 14:20
http://www.telegraaf.nl/binnenland/24836040/___Kwestie_van_onderhandelen___.html?

Volgens minister Schippers (Volksgezondheid) trekken nog te vaak ziekenhuizen in hun eentje ten strijde tegen de verkopers, waardoor ze het onderspit delven. De minister merkt evenwel dat al steeds meer ziekenhuizen samenwerken. "Maar als ze gezamenlijk zouden zeggen: we laten ons niet langer uit elkaar spelen, dan zou ik dat een heel goed iets vinden."

--Welkom in Nederland. ACM kijkt de andere kant uit en de markt laten we even rechts liggen. Centraal inkopen wil de Minister niet, maar vindt het wel goed dat ziekenhuizen gezamenlijk inkopen?
ANH JANSEN 04-12-2015 23:27
https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-volksgezondheid-welzijn-en-sport/documenten/brieven/2015/12/04/brief-over-klacht-apotheken-op-zondag-regio-den-haag

Miljoenen over de balk gooien in de Tweede Lijn, maar snijden in de Eerste Lijn en dan met name de extramurale farmacie.

Link is naar de 'u kunt de boom in' brief van de Minister.

Er zijn geen normen voor dienstapotheken en die maken wij, Overheid, dan ook niet. Natuurlijk niet. Dat is niet de taak van de Overheid. Waar is de schutting en daar is de boom!
ANH JANSEN 04-12-2015 11:12
Landen waar de Overheid centraal inkoopt via het single payer model, sociaal verzekeringsstelsel/ziekenfondsmodel, betalen de laagste prijs. Voor alles!

Nederland heeft bewust gekozen voor het marktmodel. Geen rol van de Overheid anders dan toezien hoe het uit de klauwen loopt. En dan zoeken naar de oorzaak en heel lang nadenken over de oplossing.

48% van de kosten van de zorg gaat op aan ziekenhuiszorg. Dat is in België nog geen 28%. En kosten in België zijn al veel lager dan in Nederland.

Waar zou nu het lek zitten?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.