

Ons laatste Nieuws
Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl
03 feb
KNMP dient klacht in over Thuisapotheek
De KNMP heeft een klacht ingediend over de Thuisapotheek bij de Reclame Code Commissie. De internetapotheek zou misleidende reclame maken. (PW)
De KNMP heeft een klacht ingediend over de Thuisapotheek bij de Reclame Code Commissie. De internetapotheek zou misleidende reclame maken. (PW)
ANH JANSEN
04-02-2011
18:52
Asterix en Obelix hebben zich weer bijgeschoold de afgelopen twee dagen. LUMC Boerhaave cursus. Zeer goed deze keer. Zeer aan te bevelen. Harde kern collegae volgt dit al 22 jaar. Evidence based is leidend voor behandelingen. Richtlijnen en standaarden blijven aanpassen aan nieuwe inzichten. Kennis van nu is morgen achterhaald. Goed te vernemen dat de TNFalfa blokkers aanbesteding door de medisch specialisten kritisch wordt beoordeeld en dat men daar tegen gaat strijden. Jammer dat de KNMP het ook hier laat afweten; apothekers worden geacht geneesmiddelen deskundige bij uitstek te zijn en blijven. De KNMP laat ook bij de TNF alfa blokkers de hete kolen door anderen uit het vuur halen. Gelijk de substitutie praktijken bij anti epileptica; KNMP omhelst het IDEA pakket, stimuleert het van alle kanten en laat de neurologen en patiëntenverenigingen te hoop lopen tegen de substitutie; "de KNMP steunt deze activiteiten".
Onderling vervangbaar is minder dan de KNMP denkt; dat krijg je als je uitsluitend beleid maakt op basis van DDD's.
Boodschap van de medici: Nederland loopt achter en is een lage middenmotor. In Europa zijn Zweden, Denemarken en Zwitserland leidend. Dat krijg je met koepels als de KNMP en organisaties als het CBG. Ook Bert Leufkens was paraat: registraties moeten volgens de regels verlopen. In de handel brengen van niet geregistreerde middelen is niet toegestaan. Off label gebruik levert een "spanningsveld" op. Boeiend. De juiste man op de juiste plaats. Registraties worden doorgehaald, Kinidine retard e.d. De cardiologen missen meer en meer niche producten: "is daar geen oplossing voor"? Volgende keer Fagron directeur uitnodigen en al deze middelen op de markt brengen als Doorgeleverde Bereiding. Mag allemaal in dit land. IGZ en KNMP gaan daarover en niet CBG van Bert Leufkens. Wat niet weet, wat niet deert. Bert "weet" van niets: Z-index nummer is niet gelijk aan het RVG nummer. RVG nummer kost de registratie houder 20.000 euro per jaar.
ANH JANSEN
03-02-2011
23:24
De IGZ zal toch eens langs moeten gaan bij de Thuisapotheek. Inkijkje is te zien op 50plusTV==op 50plus.nl te zien. De ThuisApotheek: een interview met oprichter Gerard Berwald==•
Werk & ondernemen (74 artikelen) In een nieuwe serie interviews bezoeken wij succesvolle ondernemers. Nu waren wij gisteren voor een campagne op 50plusser.nl bij ThuisApotheek.nl. De uitgelezen kans om oprichter Gerard Berwald meer over zijn onderneming te vragen. Hij vertelt over hoe hij is gestart en geeft een rondleiding door zijn bedrijf.==== Lijkt mij dat de IGZ eens met een spoed een bezoekje aan die "apotheek" zal moeten brengen. In ieder geval kan de Thuisapotheek nimmer de certificering halen. Rommelig is nog zwak uitgedrukt. 20.000 vaste klanten per jaar. Per 3 maanden 5.000. Per werkdag 250 - 200 "recepten" a 3 maanden voorraad. Daar zijn 65 man, waarvan 3 apothekers full time mee bezig. Geen wonder dat daar een externe financier voor is aangetrokken. Nu de IGZ nog. De zaak van de KNMP bij de RCM is kansloos; misleiding zit hem in telefonische acquisitie met de duidelijke suggestie dat zij dezelfde apotheek zijn als de huidige, vaste, apotheek van de potentiële klant. == De nood bij de Thuisapotheek moet hoog zijn om zo laag te zakken om klanten te werven. === En hoe zit dat met de preferentie? Hard lopers per verzekeraar? Gezien de chaos in het "magazijn" wordt er vermoedelijk wel eens misgepakt. Alles gaat handmatig. Uvit, CZ, Menzis, Achmea/Agis, ZenZ doen er goed aan hun declaraties nog eens na te kijken. De eigenaar werkte tot voor kort 100 uur per week. Viel buiten de KNMP poll. Lidmaatschap van de KNMP zegt niets over de kwaliteit. Webcast Witboek.
henricop
03-02-2011
21:01
Mensen geven hun gegevens zelf weg. Je vult een enquete in op internet om een prijs te winnen. Een van de vele vragen is: gebruikt u medicijnen? en zo ja zou u ze thuis bezorgd willen krijgen?
Onderaan kun je afvinken dat je niet benaderd wil worden, maar dat doet niemand. Dan verkoopt het internetbedrijf de gegevens aan Jan en alleman en de Thuisapotheek.
Die belt mensen op, neemt contact op met arts en de oude apotheek en weg is een gezin/klant. Ze synchroniseren de hele handel en eenmaal per drie maanden komt een compleet pakket naar je toe.
Als ik het zo lees is het weer een domme klacht. Want gratis is gratis.
KNMP zou mensen moeten waarschuwen op internet geen testen/enquetes in te vullen, maar ja voor een spiegel en een kraal doen we dat allemaal...
Blijf op de hoogte
Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.