Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


18 feb

Kamerbrief over de uitspraken van de baas van Bayer dat een kankermiddel alleen produceert voor de rijken

Brief van minister Schippers (VWS) aan de Tweede Kamer met haar reactie over de uitspraken van de baas van Bayer dat een kankermiddel alleen produceert voor de rijken.

Brief van minister Schippers (VWS) aan de Tweede Kamer met haar reactie over de uitspraken van de baas van Bayer dat een kankermiddel alleen produceert voor de rijken.

Swarte1 20-02-2014 14:46
Nu alle producten van de grootbereiders keurig met prijs en al in de Z-index staan, is het tijd voor preferentiebeleid voor doorgeleverde bereidingen. De fabrieken zullen dan snel hun deuren sluiten.
JH Swarte
Apotheker 19-02-2014 18:04

De Minister:
Het afgeven van een garantie dat een firma geen testresultaten vervalst is echter een andere vraag. Een dergelijke garantie kan niet worden afgegeven.

Het gebruik van geneesmiddelen gaat per definitie gepaard met risico’s.

Met andere woorden, ze wenst u allen veel succes!
ANH JANSEN 19-02-2014 15:07
http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2014/02/19/beantwoording-kamervragen-over-in-opspraak-geraakte-preferente-geneesmiddelen.html

Over misleiding van de Tweede Kamer gesproken.

FDA heeft de grondstoffen fabriek van Ranbaxy te Toansa te toegang tot de USA markt ontzegt. Ranbaxy leverde de grondstoffen aan de generieke fabrikant Ohms lab. Effectief kan Ranbaxy niet meer leveren aan de USA markt. Recall vond niet plaats, maar op=op. En Ranbaxy is in grote paniek. 40% van de omzet komt uit de USA en die is verdwenen.

De Minister suggereert iets totaal anders en verzwijgt de rol van Ohms Lab.

Zijn er meerdere commissies Stiekem?
ANH JANSEN 19-02-2014 13:30
Ondertussen ligt het antwoord van de Minister op kamervragen wel op tafel. De Overheid grijpt in waar noodzakelijk, de rest is aan de "markt".

Budget wordt bepaald door de Overheid. Met name ziekenhuisbudget. Overheveling van 'dure' middelen naar Tweede Lijn/Intramuraal is dan ook een bezuinigingsmiddel: open einde regeling extramuraal wordt ingeruild voor gesloten einde regeling.

Kamervragen zijn vragen naar de bekende weg. Vragen die er toe doen worden niet gesteld.

Robert Vonk, Recht of Schade. Geeft uitleg hoe het zover heeft kunnen komen in dit land en we zijn nog niet geheel terug bij AF. Companje en Vonk. Verplichte leesstof.
Apotheker 18-02-2014 22:56
Column Ruud Coolen, Verbannen

Het is toch wel buitengewoon treurig dat zo'n onnozele column in het PW wordt gepubliceerd. Als je er zo instaat als apotheker ben je toch echt geen knip voor de neus waard. Je zou zo'n iemand kunnen aanklagen als kwakzalver. Maakt u zich vooral geen zorgen, hier heeft u van mij uitstekende tabletjes.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.