Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


19 jan

Huisartsen voelen wurggreep zorgverzekeraars

Een ruime meerderheid van de huisartsen voelt zich gedwongen de contracten te tekenen die ze van de zorgverzekeraars voorgelegd krijgen. Dat blijkt uit een enquête die de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) heeft gehouden onder haar achterban: 92 procent van de deelnemers aan de enquête zegt het contract niet te durven afwijzen.

Een ruime meerderheid van de huisartsen voelt zich gedwongen de contracten te tekenen die ze van de zorgverzekeraars voorgelegd krijgen. Dat blijkt uit een enquête die de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) heeft gehouden onder haar achterban: 92 procent van de deelnemers aan de enquête zegt het contract niet te durven afwijzen.

henricop 20-01-2015 19:51
Omzetplafond = wachtlijst!!!!
Als een ziekenhuis aan zijn omzetplafond komt, stopt het met alle zorg behalve de acute. Volgend jaar bent u de eerste.
Kan me nog de ziekenfondstijd herinneren. Fysiotherapeuten hadden een behandelingenplafond. Ofwel na oktober waren de eerste al klaar voor dat jaar. Deden ook alleen nog de trieste gevallen.
Kamerleden laten zich weglullen door de a,btenarij.
Kees zwaan 20-01-2015 18:55
'Merkwaardige gedachtegang':
De betere clubs prijzen zichzelf uit de 'markt' of gaan failliet aan geleverde kwaliteit.
Het 'systeem' kan zo ogenschijnlijk, zoals veel 'systemen' nog even goed genoeg lijken.

Gedachte: de gezondheids zorg in NL is goed, dat kan best een tandje of wat minder. Een zesje is (voorlopig) goed genoeg als doelstelling en past uitstekend in de huidige bestuurs cultuur.

ANH JANSEN 20-01-2015 17:08
7
Deze stelling is mijns inziens onjuist omdat meerdere aanbieders aan dezelfde kwaliteitseisen kunnen voldoen. Inkoop van verschillende aanbieders van goede kwaliteit geeft de verzekerden meer mogelijkheden. Zonder omzetplafonds zouden echter ofwel de kosten omhoog lopen ofwel de keuzevrijheid afnemen.

--Merkwaardige gedachtegang; zonder omzetplafonds zouden de goede zorgverleners door hun betere kwaliteit of toegankelijkheid meer klanten aantrekken ten koste van zorgverleners die dat niet doen. Dat is marktwerking.

Blijkbaar wil VWS daar niet aan. Wat wil VWS nu?
ANH JANSEN 20-01-2015 17:02
http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2015/01/19/beantwoording-kamervragen-over-omzetplafonds-in-de-zorg.html

Overigens merk ik op dat omzetplafonds een belangrijk instrument zijn voor zorgverzekeraars bij de contractering van zorgaanbieders. Daarmee dragen ontzetplafonds bij de betaalbaarheid en het van hoge kwaliteit blijven van de zorg.

Immers – zoals ik bij mijn antwoord op vraag 2 en 3 al aangeef – voorkomen omzetplafonds dat er teveel zorg wordt ingekocht en maken omzetplafonds een breed en divers zorgaanbod mogelijk.

--Logica van VWS. Ook huisartsen gaan daar enorm veel last mee krijgen.
schuiringa 20-01-2015 14:05
Laten we ons vastklinken aan de huisartsen en fysiotherapeuten.
Alleen wanneer we alle drie tevreden wordt er getekend.

Solidariteit is onze enige redding.
Meijer Apeldoorn 19-01-2015 20:48
Huisartsen vechten net als alle andere Zorgverleners tegen de overheidswindmolen.
De Zorgverzekeraars voeren het door Schipper gewenste sloopwerk uit.
En dat tegen een riante vergoeding.
Harde eindpunt is gewoonweg: het budget mag niet stijgen.
Meer dan 90% voelt zich gedwongen te tekenen bij het kruisje.
Welkom in de Zorgwereld anno 2014 en 2015.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.