Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


20 mrt

Hugo Hurts nieuwe directeur/secretaris College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

Per 1 juni 2014 is de heer drs. H.R. (Hugo) Hurts (59) benoemd tot directeur/secretaris van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Op dit moment is de heer Hurts directeur Geneesmiddelen en Medische Technologie bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Per 1 juni 2014 is de heer drs. H.R. (Hugo) Hurts (59) benoemd tot directeur/secretaris van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Op dit moment is de heer Hurts directeur Geneesmiddelen en Medische Technologie bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

ANH JANSEN 21-03-2014 11:52
Diac/Rijnland/LUMC/Activite worden genoemd in de proeftuinen. Lopen al vooruit op ontwikkelingen; sluiten potentiele concurrenten buiten. Die zorgaanbieders krijgen geen toegang tot patienten woonachtig in tehuizen, aanleunwoningen e.d. die van 'zorg' worden voorzien door Proeftuin deelnemers. Buurtzorg is de dupe. Zoals ook andere zorgaanbieders, bijvoorbeeld apotheken die vooraf al niet mee mochten doen met dit experiment.

NZa en ACM kijken nu werkelijk de andere kant op en VWS gaat maar door. Met steun blijkbaar van de KNMP.

Dossierhouderschap en concurrentie gaan niet samen.

Laat de KNMP, NapCo en ASKA toch maar aan de bel trekken.
ANH JANSEN 21-03-2014 11:47
Hugo Hurts had bedenkingen tegen opname van farmacie zorg en farmacie materiaalkosten in de populatie bekostiging. Zie de opzet van de proeftuinen: allemaal monopolie gebieden waar de concurrentie is uitgebannen. Geen woord daarover in de rapporten. Collegae die hun medewerking verlenen aan deze vorm van oneigenlijke proeftuinen benadelen op deze manier enorm hun collegae in gebieden die meer overeenkomen met de realiteit en naar de wens van de ACM: concurrereren om de gunst van de verzekerden!

Met vertrek van Hugo Hurts op deze post is de weg vrij om monopolisten en insiders verder te beschermen tegen de marktwerking die de KNMP zegt te willen.

Noordwijk, Alphen en Stevenshof.
Meijer Apeldoorn 20-03-2014 20:05
Is er een openbare sollicitatie procedure geweest?
henricop 20-03-2014 19:12
Waar het Apollonetwerk niet goed voor is! Nefarmavriend op poleposition gebracht. yes Minister leg dit maar eens uit.
ANH JANSEN 20-03-2014 17:00
http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2014/03/20/kamerbrief-over-stand-van-zaken-proeftuinen-populatiekenmerken-en-uitkomstbekostiging.html

Voila. Inclusief rapport. Verplichte leesstof ter overdenking. En lees ook even het advies huisartsenbekostiging.

Gaat allemaal versneld door.
ANH JANSEN 20-03-2014 16:15
Kom er maar in JCK.

Opvolger van HR Hurts is? Van vader op zoon?

--Mooie promotie. In plaats van terugduwen aan de uitgang is het doelmatiger de ingang af te knijpen is de gedachte.

En ja, zeg nu zelf; werk van Hugo H is nu toch wel klaar: het farma land ziet er mooi afgebrand uit; daar gaat de komende jaren echt niets meer op groeien.

Overheveling van dure middelen gaat versneld door. Dat zit er nu heel dik in.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.