Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


09 mei

DZF: Apothekers bundelen krachten!

De Zorgmakelaar Farmacie is een nieuw samenwerkingsverband van niet-concurrerende apotheken dat de onderhandelingen met de zorgverzekeraars efficiënter maakt en een positieve bijdrage wil leveren aan de kwaliteit van de farmaceutische zorg in ons land. Alle apotheken die zijn aangesloten bij Pact, Alphega of BENU kunnen deelnemen.(Farmamagazine)

De Zorgmakelaar Farmacie is een nieuw samenwerkingsverband van niet-concurrerende apotheken dat de onderhandelingen met de zorgverzekeraars efficiënter maakt en een positieve bijdrage wil leveren aan de kwaliteit van de farmaceutische zorg in ons land. Alle apotheken die zijn aangesloten bij Pact, Alphega of BENU kunnen deelnemen.(Farmamagazine)

ANH JANSEN 16-05-2014 00:32
En de zorgmakelaar kan niet onderhandelen over prijzen, wel over kwaliteit en voor de kwaliteit kan een verzekeraar wat over hebben! Kan. Het hoeft niet.

Opstelling van Menzis in deze is om meer dan 1 reden terecht.

Wachten is op de reactie van de NZa zelf.

Mag een ex-NZa medewerker zeer vertrouwelijke en afgedwongen informatie op deze manier te gelde maken?

Wat staat er in de stukken van A Gotlieb? Inmiddels tot geheim verklaarde stukken!

De democratische rechtsstaat Nederland ten voeten uit.
ANH JANSEN 16-05-2014 00:29
http://www.linkedin.com/groupItem?view=&gid=59007&type=member&item=5872689540266758144&commentID=5872795588281532416&qid=dbe8204f-616b-48d6-a1ee-f486a35150b3&trk=groups_guest_most_popular-0-b-cmn&goback=.gmp_59007#commentID_5872795588281532416

Zie de NZa en ACM richtlijnen voor de Zorg en de mogelijkheden van een zorgmakelaar in het rollenspel. Verzekeraars hoeven niet te onderhandelen. Het aangeboden contract is altijd redelijk en billijk. Een zorgmakelaar mag optreden namens een groep zorgaanbieders die van elkaar niet weten welke zorgmakelaar hen bedient.
ANH JANSEN 13-05-2014 20:39
Een zorgmakelaar mag onderhandelen namens zorgaanbieders die van elkaar niet weten welke zorgmakelaar namens hen onderhandelt. En die zorgmakelaar mag niet onderhandelen over prijzen, maar wel over kwaliteit en het is aan de verzekeraar of die er wat voor over heeft.

Dat zeggen ACM en NZa.

DZF is alleen voor PACT, BENU en Alphega apotheken. Op voorhand weten die dus wie namens hen onderhandelt. Ook verzekeraars weten dat. Dan kan je de markt verdelen in 5 mandjes, maar deze groep zorgaanbieders kan daarop anticiperen en zo de markt verstoren.

Ex.NZa medewerker Diederik heeft wat uit te leggen.
ANH JANSEN 11-05-2014 17:49
http://www.krapuul.nl/overig/blog/155083/apothekers-praten-niet-gratis/

Samengevat komen de reacties van de apotheker en de directeur-bestuurder erop neer, dat ik niet zo moet zeuren, dat ik blij en dankbaar moet zijn dat ze bestaan. -

Dat is enerzijds te wijten aan allerlei systemen die onwerkbaar zijn en anderzijds aan overenthousiast declaratiegedrag. Het is al veel vaker gezegd dat het huidige zorgstelsel wemelt van de perverse prikkels. Daarnaast zijn er allerlei volstrekt overbodige maar peperdure bestuurslagen ontstaan. Een directeur-bestuurder die zich mengt in een kwestie met een financieel belang van € 6,29 kan beter chef vleeswaren in de buurtsuper worden.

ANH JANSEN 09-05-2014 15:39
In ZN-dialoog geeft de bestuursvoorzitter van Z en Z al een schot voor de boeg: als je overgaat naar wijkgerichte/regiogerichte zorginkoop is onderhandelen met 700 apotheken geen uitgangspunt; dat schiet zijn doel voorbij.

Marco Varkevisser en Stephanie van der Geest kunnen wellicht vertellen of wijkgerichte/regiogerichte zorg patienten in de gelegenheid stelt om te kunnen kiezen tussen verzekeraars: per verzekeraar een eigen wijk? Met eigen zorgaanbieders? Of alle verzekeraars eenzelfde zorgaanbieder tegen verschillende prijzen en kwaliteiten?

Geen enkele zorgmakelaar krijgt in het kerngebied van Z en Z ook maar 1 teen tussen de deur.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.