Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


14 jan

Column Carlo Schneider: Utopia

Eindeloos geluk of wordt het een complete chaos. In onze achtertuin in Laren is vorige week het nieuwe reality programma Utopia, van Talpa-SBS6, van start gegaan. Laren of all places. Wordt 2014 het jaar van de waarheid? (Apotheekkennisbank)

Eindeloos geluk of wordt het een complete chaos. In onze achtertuin in Laren is vorige week het nieuwe reality programma Utopia, van Talpa-SBS6, van start gegaan. Laren of all places. Wordt 2014 het jaar van de waarheid? (Apotheekkennisbank)

Meijer Apeldoorn 16-01-2014 17:03
Coll. Jansen heeft volkomen gelijk.
Zolang wij de door Zorgverzekeraars en Politiek veroorzaakte problemen (gratis) blijven oplossen, schieten we geen meter op.

De genoemde partijen maken al jaren misbruik van het gegeven dat velen "in het belang van de patient" oplossingen blijven zoeken.
Dat dit uiteindelijk in het totaal niet in het belang van de patient is, beseffen de meesten echter niet.
Verlaging van de kosten door uitholling van de kwaliteit is alleen goed voor het imago van de minister.
De patient gaat er uiteindelijk aan dood.
ANH JANSEN 15-01-2014 13:57
In de ambtelijke stukken en tijdens de kamerdebatten wordt steeds besproken tot hoever politiek, ambtenarij en verzekeraars een beroep kunnen blijven doen op de 'intrinsieke goedheid' van de zorgaanbieders.

Hoezo dus lafheid? Moral Hazard is het vanuit de zijde van politiek, ambtenarij en verzekeraars.

Zorgaanbieders moeten dus aangeven dat de bodem is bereikt en dat de Algemene Beginselen van Behoorlijk Bestuur in dit land weer moeten worden doorgevoerd. Ook in de Zorg.

Afschuiven doen we niet. Strepen trekken is wat anders. Strepen schuiven niet. Die staan!
Apotheker 15-01-2014 13:19
Als je je verantwoordelijkheden afschuift op de politiek, KNMP, verzekeraars, VZVZ etc., blijft er van je professionele autonomie niets meer over.

De maatschappij heeft weinig aan apothekers als marionettenpoppen.

Failliet gaan we toch wel, op deze manier is het wel heel erg laf. Angst en lafheid overheerst binnen de beroepsgroep, ook bij mij. Communisme kent geen dapperheid.
ANH JANSEN 15-01-2014 12:23
De verzekerden mogen zelf kiezen, maar de keuze wordt gemaakt; verzekeraars dwingen zorgaanbieders verzekerden tot opt in. Geen opt-in van verzekerden, dan geen contract.

Waarom dan niet direct de knop omzetten? Iedereen regionaal opt-in? Alle data worden toch al automatisch 's avonds geupload naar de centrale databanken van SFK/Vektis e.a.

Utopia? Nederland. Gidsland.

Op skipr pleit ZN Pieter Hasekamp om het simpel te houden. Aanhanger van het KISS principe. Cynisme zit diep bij ZN.
ANH JANSEN 15-01-2014 12:21
http://www.zorgvisie.nl/ICT/Nieuws/2014/1/Ketenzorg-wordt-aangesloten-op-LSP-1444564W/

Concrete plan

Nieuw is het plan niet. In november zijn de handtekeningen gezet, zo meldt Medisch Contact. VZVZ heeft gekozen om pas te communiceren over de plannen als de concretisering verder is uitgewerkt. Een onderdeel van het plan is dat verzekeraars bij een goede implementatie een vergoeding zullen uitkeren. Zorgverzekeraars Nederland zal bij haar leden aandringen dat de elektronische informatie-uitwisseling in de ketenzorg in de contracten wordt opgenomen vanaf 2016.

-Utopia.
ANH JANSEN 15-01-2014 09:51
Ook hier heeft de apotheek de CZ verzekerden ruim van tevoren ingelicht over de veranderingen. Aanvullende verzekeringen houden CZ verzekerden vast bij CZ. Ruime Tandartsverzekering is niet over te dragen naar een andere verzekeraar en blijven bij CZ voor de aanvullende en de basis elders ging niet. Dus diabeet moet over op andere meter en dat gaat niet goed. Geen meter, geen strookjes.

Geen probleem voor de openbare apotheker; u bent gewaarschuwd, u bent gebleven bij deze verzekeraar en uw verzekeraar heeft als enige de zorgplicht. Even te woord gestaan, uitgelegd, toegelicht en terug naar de verzekeraar.

We werken volgens de regels. Dat wil men in Den Haag.

Laat het vastlopen.
Meijer Apeldoorn 15-01-2014 00:01
Het klinkt hard, maar misschien is het goed als er een aantal mensen door het CZ beleid in het ziekenhuis terecht komen of zelfs overlijden.
En dan de publiciteit zoeken en een rel veroorzaken.
Dat is helaas de enige manier waarop er iets gaat veranderen.
Oudkerk zei het al: frappez ,frappez toujours.
De manier om iets in Den Haag gedaan te krijgen. Beleid is gebaseerd op incidenten.
Apotheker 14-01-2014 22:42
Blinde diabetespatiënten van 80+, die moeten wisselen van meter zijn het eerste slachtoffer. Moet een humanistische apotheker zich verantwoordelijk voelen voor de gevolgen van het CZ-beleid? Kennelijk wel dus. Hulde aan Carlo. Grote klasse.

In het parlement zijn regels belangrijker dan mensen.
Trieste vertoning.
Apotheker 14-01-2014 22:35
CZ probeert diabetespatiënten te pesten, zodat ze overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Het lukt ze redelijk, in mijn apotheek zijn 2 van de 9 CZ-diabetespatiënten overgestapt.
Landelijk gezien kan dat een mooie besparing opleveren voor CZ.

Is de patiëntenvereniging onwetend of corrupt?
Ook in Den Haag blijft het in ieder geval smerig stil hierover.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.