Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


13 mei

Column carlo Schneider: Geknipt en geschoren

Ook zo genoten van alle aandacht de afgelopen 4 weken? Zelden hebben we zoveel zendtijd gekregen. Een ware tsunami van negatieve apotheekpubliciteit golfde door het land. Wie geschoren wordt moet stil zitten. Die uitdrukking kent u vast wel. Als je niet stilzit kunnen er vreselijke ongelukken gebeuren. (apotheekkennisbank)

Ook zo genoten van alle aandacht de afgelopen 4 weken? Zelden hebben we zoveel zendtijd gekregen. Een ware tsunami van negatieve apotheekpubliciteit golfde door het land. Wie geschoren wordt moet stil zitten. Die uitdrukking kent u vast wel. Als je niet stilzit kunnen er vreselijke ongelukken gebeuren. (apotheekkennisbank)

ANH JANSEN 13-05-2014 23:26
http://www.rekenkamer.nl/Uitgavenbeheersing_zorg/Uitgavenbeheersing_in_de_zorg:18036/Conclusies_uitgavenbeheersing_in_de_zorg/Conclusies/Nog_onvoldoende_aandacht_voor_controle

Wij constateren dat de prikkel voor zorgverzekeraars om declaraties te controleren gering is.

Die onvoldoende aandacht betekent namelijk dat de NZa bij haar toezicht op de uitvoering van de Zvw maar beperkt kan steunen op de controles door de zorgverzekeraars.

En lees de NZa rapportage eens! NZa volstaat met rondje bellen bij diezelfde verzekeraars en gelooft ze op de blauwe ogen.

Tja, Theo Langejan zegt het zelf: 36 urige werkweek en na 16.30 de boel de boel laten. Dan moet je het simpel houden.
ANH JANSEN 13-05-2014 23:22
http://www.rekenkamer.nl/Uitgavenbeheersing_zorg/Uitgavenbeheersing_in_de_zorg:18036/Conclusies_uitgavenbeheersing_in_de_zorg

Zie hier de krankzinnigheid in beeld.

Wat is hier nu de toegevoegde waarde van de private verzekeraars?

En dan nog durven VVD'ers en CDA'ers en D66'ers met droge ogen te beweren dat verzekeraars voor eigen rekening en risico opereren! Yes, Minister.

Het is de vijfde macht die bepaalt en het is de burger die betaalt!

Maak er direct een Scandinavisch systeem van zoals nu ook A Klink en P Hasekamp voorstellen; "dan hebben we al deze onzin niet meer".
ANH JANSEN 13-05-2014 18:14
Ab Klink, die bij de zorgverzekeraar aantrad op 1 januari 2014 valt wel onder de nieuwe wetgeving.
Wet Normering Topinkomens

De maximale beloning van Klink ligt dus niet boven de 300.000 euro. Dit is inclusief belastbare vaste en variabele onkostenvergoedingen vermeerderd met de voorzieningen ten behoeve van beloningen betaalbaar op termijn (werkgeversdeel van de premie voor het reguliere pensioenpakket van het pensioenfonds en indien van toepassing de vut-premie). Een eventuele beëindigingsvergoeding is gemaximeerd op één jaarsalaris met een absoluut maximum van 75.000 euro.

Zo ga je met de WNT om. Waar zit het lek?
ANH JANSEN 13-05-2014 18:10
http://www.zorgvisie.nl/Personeel/Nieuws/2014/1/Plasterk-Zorgbestuurder-hoort-nederige-dienaar-te-zijn-1453780W/?dossier=83767&widgetid=0

Minister Plasterk trekt zich niets aan van de kritiek op de verdere verlaging van topsalarissen. De zorgbestuurder als nederigste dienaar noemt Plasterk ‘hartstikke goed’.

De bestuurders kunnen duidelijk zichzelf niet in de hand houden, zegt Plasterk,

En daarom vallen bestuurders van verzekeraars niet onder de WNT. Die kunnen zich wel in de hand houden. Eerlijke lui. Hartstikke goed.
ANH JANSEN 13-05-2014 18:04
http://www.zorgvisie.nl/PageFiles/85427/001_1399985002007.pdf

Infographic van de zorghervorming. De klant staat centraal.

Zoek de apotheek.

Ga je UB 40 maar halen.
entrepeneur 13-05-2014 16:51
Omdat de zorgverzekeraar geen aandeelhouders heeft, komt “de winst altijd ten goede aan de verzekerden”, zegt VGZ.

Zorgverzekeraar VGZ (Univé, Zekur) was vorig jaar acht ton kwijt aan de bestuursvoorzitter Rob Hillebrand. De bestuurder, die eind juni van dit jaar vanwege gezondheidsredenen uit dienst zal treden, krijgt 330.000 euro vertrekpremie boven op zijn beloning van 472.000 euro.

Ach, ja....
ANH JANSEN 13-05-2014 16:33
Het knippen is wel gedaan. Het scheren gaat nog wel even door. Eerst nog wat meer inzepen. De Minister houdt van nat scheren.

http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2014/05/13/kamerbrief-over-maagzuurremmers.html

Ook is in de motie verzocht om te onderzoeken wat de besparing is van de maatregel om maagzuurremmers niet meer te vergoeden in het basispakket en wat de kosten van zorg zijn voor aandoeningen die ontstaan zijn door het niet gebruiken van maagzuurremmers.

Alhoewel ik niet vooruit kan lopen op mijn keuze ben ik op dit moment positief gestemd over de mogelijkheden die de onderzoeksbureaus zien om deze vragen te onderzoeken.

ANH JANSEN 13-05-2014 16:15
VGZ weet eerst nu de winst over heel 2013. De premies voor 2014 zijn berekend 4de kwartaal 2013. Dus ruim voor het bekend zijn van de winst. Er kan dus geen sprake zijn van teruggave van de helft van de winst. Wat wel bekend is dat het pakket verder is uitgekleed, vergoedingen VB en BWMG en opschoning Doorgeleverde Bereidingen en de verhoging van het verplicht eigen risico. Die 510 miljoen blijft dan ook gewoon bij VGZ.

De economische prikkel werkt wonderwel voor verzekeraars.

Maar petje af voor de spindoctors van ZN en ZN-leden. Daar kan de KNMP nog heel wat van leren. Maar ja, die intrinsieke goedheid he, die hebben verzekeraars niet.
Meijer Apeldoorn 13-05-2014 15:53
Toen vorig jaar de maatschappelijke discussie rond de walgelijke winsten van de ZN klonen goed op gang begon te komen, toverden diezelfde ZN-Klonen met succes een enorm fraudeschandaal in Ziekenhuizen uit de hoge hoed. Daarna nooit meer iets van gehoord.
Welke truuk gaan ze dit jaar bedenken om de aandacht af te leiden?
Meijer Apeldoorn 13-05-2014 15:49
Kom kom Carlo, soms is er ook goed nieuws.
Zoals vanmorgen. De krant van wakker Nederland meldt dat de winst van VGZ over 2013 gestegen is tot boven het half miljard.
Daarvan is, volgens de krant, het grootste deel teruggegeven middels een premieverlaging van 85 euro. Denkfoutje?
De verlaagde premie werkt door in de winst over 2014. De genoemde 290 miljoen blijft dus gewoon in de tas bij VGZ.
Gaan ze komend jaar de tarieven voor farmaceutische zorg dramatisch mee verhogen.Om geen ophef te veroorzaken zetten ze dat natuurlijk niet in de krant.
Ben benieuwd hoe Schippertje en haar mannekes dit nu weer aan Jan met de Pet gaan verkopen.
ANH JANSEN 13-05-2014 14:53
Van de KNMP zal je het niet moeten hebben.

https://twitter.com/rikvandermeer

Tweets

Rik van der Meer ‏@rikvandermeer 11 mei

Hoe zou verdwijnen vrije keuze van big geregistreerde zorgverlener zich verhouden tot europa en europees recht, item voor EP verkiezingen?

--Neen, Dat is geen item voor de verkiezingen, maar een zaak voor de KNMP om aan te vechten! Naar de rechter dus! Kost 5 jaar, maar dan heb je ook wat. Vecht het hele systeemmodel aan. Dat stelt de Landsadvocaat notabene zelf voor. Waarom doet de KNMP dat dan niet?

Dit is weer bijzonder laf gedrag van de KNMP.
Hasselman 13-05-2014 12:50
En als deze 'taal' niet meer helpt, rest ons alleen nog maar drieletterige schuttingtaal.
Stilaan tijd voor een medische verklaring voor het hebben van een hersenbeschadiging, dat maakt wat vrijer en meer expliciet reageren aan de balie richting het 'zeurgpubliek' mogelijk zonder wettelijke brokken die je nagedragen kunnen worden.
Een indicatie -naar de huidige maatstaven en makkelijk voor de vaststeller/verklaarder- voor een hersenbeschadiging is er gelukkig al; je bent openbare apotheker geworden!

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.