Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


04 apr

Beyond Magazine: een nieuw online magazine voor een ieder die een raakvlak heeft met oncologie

Ter ondersteuning van ontwikkelingen bij Boehringer Ingelheim is het oncologie platform Beyond Magazine opgericht. Dit is een interactieve website in de vorm van een magazine, toegankelijk voor iedereen die kennis wil nemen van ontwikkelingen binnen de oncologie. Geïnteresseerden kunnen bestaan uit patiënten, longartsen, ziekenhuisapothekers of oncologen.

Boehringer Ingelheim legt zich in toenemende mate toe op geneesmiddelen die een rol kunnen spelen bij de behandeling van diverse vormen van kanker. Zij verwachten de komende jaren meerdere nieuwe geneesmiddelen te introduceren. Het eerste geneesmiddel is recent geïntroduceerd voor specifieke vormen van niet kleincellig longcarcinoom.

Ter ondersteuning van deze ontwikkelingen is het oncologie platform Beyond Magazine opgericht. Dit is een interactieve website in de vorm van een magazine, toegankelijk voor iedereen die kennis wil nemen van ontwikkelingen binnen de oncologie. Geïnteresseerden kunnen bestaan uit patiënten, longartsen, ziekenhuisapothekers of oncologen.

Het platform heeft als doel kennis te delen door middel van interviews met beroepsbeoefenaren, achtergronden en opiniërende artikelen. Daarnaast kan men ook dagelijks terecht op de nieuwsblog waar actueel nieuws geplaatst wordt. Vier keer per jaar wordt aandacht geschonken aan een speciaal thema.

Inloggen is op de publieke website niet nodig, maar voor iedereen met een BIG-registratie is er toegang tot een speciale omgeving. Binnen deze omgeving zal extra content worden getoond en is er de mogelijkheid om op alle artikelen, interviews en nieuwsberichten te reageren. Hiervoor kunt u via www.beyondmagazine.nl eenvoudig inloggen.

Beyond Magazine is te volgen op Twitter, Facebook en Pinterest.

 

 

 

 

Over Boehringer Ingelheim binnen de oncologie

Boehringer Ingelheim heeft de stap genomen om zich via een omvangrijk onderzoeksprogramma ook toe te leggen op de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen tegen kanker. Het bedrijf kan hierbij voortbouwen op de uitgebreide wetenschappelijke kennis en ervaring die het door de jaren heen heeft opgedaan op het gebied van pulmonologie, hart- en vaatziekten, stofwisselingsziekten, neurologie, virologie en immunologie. Boehringer Ingelheim werkt hierbij nauw samen met de internationale wetenschappelijke gemeenschap en enkele van de meest vooraanstaande kankercentra ter wereld. Het bedrijf heeft zijn toewijding op oncologisch gebied al laten blijken door aan de hand van nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen doelgerichte therapieën te ontwikkelen voor verschillende solide tumoren en hematologische maligniteiten.

Op het moment richt het onderzoek zich onder meer op geneesmiddelen die de volgende drie effecten zouden kunnen bewerkstelligen: remming van de angiogenese, remming van de signaaloverdracht, en remming van celcyclusregulerende kinase.

De oncologiepijplijn van Boehringer Ingelheim wordt steeds verder ontwikkeld en weerspiegelt de niet-aflatende inzet van het bedrijf om ook dit ziektegebied verder vooruit te helpen.

Over Boehringer Ingelheim
De Boehringer Ingelheimgroep is één van de 20 toonaangevende farmaceutische bedrijven ter wereld. Vanuit het hoofdkantoor in het Duitse Ingelheim is het bedrijf wereldwijd actief, met 140 dochterondernemingen en ruim 46.000 werknemers. Sinds de oprichting in 1885 wijdt het familiebedrijf zich aan het onderzoeken, ontwikkelen, vervaardigen en vermarkten van nieuwe geneesmiddelen ter verbetering van de gezondheid en het welzijn voor mens en dier.

 

Een centraal element van de bedrijfscultuur van Boehringer Ingelheim is de belofte om sociaal verantwoord te handelen. Betrokkenheid bij sociale projecten, de zorg voor werknemers en hun gezin en het bieden van gelijke kansen aan alle werknemers vormen de basis van de wereldwijde bedrijfsactiviteiten. Wederzijdse samenwerking en respect, milieubescherming en duurzaamheid zijn intrinsieke factoren bij alles wat Boehringer Ingelheim onderneemt.

 

In 2012 bereikte Boehringer Ingelheim een netto omzet van circa 14,7 miljard euro. De uitgaven voor R&D van receptplichtige geneesmiddelen vormden 22,5% van de omzet.

 

Voor meer informatie kunt u terecht op www.boehringer-ingelheim.nl

Bekijk het Beyond Magazine op: www.beyondmagazine.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.