Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


21 mrt

Besparing preferentiebeleid loopt op tot 600 miljoen euro

Het patent van het geneesmiddel Lipitor verloopt, zo berichtten diverse media onlangs. Zorgverzekeraars VGZ, CZ en Menzis hebben aangegeven dat zij het geneesmiddel opnemen in hun preferentiebeleid. Dit levert naar schatting een extra besparing op van 100 miljoen euro per jaar. (ZN)

Het patent van het geneesmiddel Lipitor verloopt, zo berichtten diverse media onlangs. Zorgverzekeraars VGZ, CZ en Menzis hebben aangegeven dat zij het geneesmiddel opnemen in hun preferentiebeleid. Dit levert naar schatting een extra besparing op van 100 miljoen euro per jaar. (ZN)

Meijer Apeldoorn 22-03-2012 20:36
13 procent verdwijnt in overhead, waarvan 8 zichtbaar in de boeken, rest is kwestie van creaiviteit.
Het begrotingstekort is voor een groot deel op te lossen door 2 kabinetsperiodes elk jaar 1 procent per jaar op de overhead te korten. Levert over een kabinetsperiode al 6,5 miljard op!
Zelfs dan blijft er uiteindelijk een riante 5 procent over.
ANH JANSEN 22-03-2012 17:20
http://www.socialevraagstukken.nl/site/2012/03/19/wat-mag-de-zorg-kosten/

Prima stuk van een promovenda van de Erasmus Universiteit.

Fixatie van verzekeraars op de kosten en dan vooral de prijsdalingen van de geneesmiddelen is merkwaardig in het licht van hun uitgangspunt bij de afgedwongen contractering dat budget 2011 gelijk zou zijn aan budget 2012. Die honderd miljoen zou dan moeten worden geïnvesteerd in farmaceutische zorg. Gebeurt niet en de premies zijn ook niet gedaald. Waar blijft dit geld dan? Prijsdalingen verdampen in de creatieve boekhouding van de verzekeraars, prijsstijgingen zakken door de rekening courant van de apotheekhoudenden neerwaarts. Transparantie in de zorg in Nederland zoals Overheid en Verzekeraars het graag zien.
ANH JANSEN 22-03-2012 15:52
Laat de KNMP een voorbeeld nemen aan de PR en Spin van de Zorgverzekeraars. VGZ Coop, Achmea/Agis/DFZ/DSW en CZ vertellen niets over de extra "besparingen" die zij bereiken via de schending van de "good contracting practices', de richtlijnen opgesteld door nota bene de partijen in gezamenlijkheid en bewaakt, in theorie, door de MarktMeester NZa. Anti inflatie contracten leveren een besparing op waarbij de prijsval van de lipitor in het niets valt. Zo gaat dat in Nederland waar toezichthouders worden geselecteerd op kwaliteit van het wegkijken.

Prijsstijgingen komen met de afgedwongen contracten, zelfs Menzis, de Python onder de verzekeraars, stelt dat apotheken geen andere keuze hebben dan te tekenen op straffe van sluiting van de onderneming, voor rekening van de apotheken, prijsdalingen vallen de verzekeraars in de schoot. Maluscontracten fungeren als extra drukmiddel.

Achmea komt met een extra nekschot: 5% toename in regels, dan een extra korting.

Waarom gaan we niet gewoon de ziektekostenpolissen bevriezen? Dan is de stijging in zorgkosten toch van de baan? Probleem opgelost en de verzekeraars zullen dan hun knopen tellen en zichzelf opheffen. Nog een probleem opgelost. Soms moet je dingen simpel houden. JC. "Je ziet het, als je het doorhebt".

Prijsvallen zyprexa en xalatan mogen er overigens ook zijn.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.