Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


20 feb

Beantwoording Kamervragen over in opspraak geraakte preferente geneesmiddelen

Antwoorden van minister Schippers (VWS) op vragen van het Kamerlid Van Gerven (SP) over het bericht dat geneesmiddelen van fabrikant Ranbaxy in opspraak zijn, maar in Nederland nog steeds als preferent middel worden voorgeschreven.

Antwoorden van minister Schippers (VWS) op vragen van het Kamerlid Van Gerven (SP) over het bericht dat geneesmiddelen van fabrikant Ranbaxy in opspraak zijn, maar in Nederland nog steeds als preferent middel worden voorgeschreven.

schuiringa 25-02-2014 00:19
Het is tegenwoordig heel modern om failliet te gaan en vervolgens door te starten.

Ik heb een shortlist van mensen bij de KNMP waar we niet verder mee moeten gaan.
ANH JANSEN 24-02-2014 12:17
Verdienmodel apothekers verdampt? Switchen naar ander model? Follow the money:

http://news.efinancialcareers.com/uk-en/164312/morning-coffee-pay-for-new-graduates-in-banking-rises-to-100k-worlds-largest-fund-is-hiring-20-portfolio-managers/

Wees snel, er staat al een rij gevuld met ex-notarissen, medisch specialisten die de bui zien aankomen en artsen die al druppels hebben gevoeld van de bui van 2015; 25% daling in inkomsten.

Morning Coffee pay; Dat is het verschil met de farmacie, extramuraal. Idem huisartsen, idem specialisten. Winst voor verzekeraars, verlies voor zorgverleners. "Shared savings'?
ANH JANSEN 24-02-2014 12:02
http://mobile.bloomberg.com/news/2014-02-21/first-u-s-testing-of-generic-drugs-is-unveiled-by-fda.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

FDA laat de generieke fabrikanten zelf betalen voor onderzoek naar de kwaliteit van hun producten. Die kosten worden gewoon doorberekend in de prijs zodat de verzekerden het alsnog betalen. Verzekerden die deze middelen moeten gebruiken van hun verzekeraars.

Is dit een rechtvaardige oplossing voor een door de verzekeraars/Overheid gecreëerd probleem?

Maar onderzoek is hard nodig. Onafhankelijk en niet bang zijn voor de consequenties en laat de consument het wel weten!
Apotheker 22-02-2014 10:46
Het PW wordt al jaren gebruikt voor politieke propaganda.
Ze laten zich nu wel heel erg kennen.
ANH JANSEN 22-02-2014 10:34
Er is altijd nog ex HB lid Bart Smals die in het PW van heden doodleuk beweert dat apothekers verbandmiddelen met verlies afleveren, maar dat dat niet erg is omdat verbandmiddelen maar een klein deel van de omzet uitmaken. Bart Smals geeft daarmee aan dat op geneesmiddelen, zijn kernactiviteit, er voldoende geld wordt verdiend om de verliezen, hij weet eens hoeveel en op welke verbandmiddelen, te compenseren.

Wat gaan de verzekeraars nu doen voor 2015? Dalen de tarieven voor materiaalkosten en zorgkosten of zullen nog meer dalen?

Hoe dom kan je blijven als ex-HB lid? Vergeet niet, deze lui onderhandelen namens de KNMP voor de hele beroepsgroep
adiyaman 21-02-2014 17:28
Deze hele kwestie stinkt en dat is al veel langer.

"De pillen en het verpakkingsmateriaal zijn vaak zo vakkundig nagemaakt dat alleen experts kunnen zien of het om een vervalste variant gaat. De farmaceutische industrie heeft wel pogingen gedaan hun middelen te markeren om zo het onderscheid zichtbaarder te maken, maar in de praktijk levert dit niet veel op. Bannenberg: ‘Nadat de farmaceutische industrie was begonnen met het aanbrengen van hologrammen op de medicijnverpakkingen om echtheid te garanderen...."

Zie ook Artikel uit 2007: http://medischcontact.artsennet.nl/archief-6/tijdschriftartikel/20130/onnodige-sterfte-door-namaakmedicijnen.htm
ANH JANSEN 21-02-2014 14:15
Laat de KNMP en KNMP 2.0 nu maar eens het goede voorbeeld van de IGZ volgen en eisen dat de Geneesmiddelenwet wordt nageleefd. Stipt volgens de regels. Geheel conform gedachtengoed van de IGZ en de Wetgever.

Het is de Minister die uiteindelijk beslist, maar advies aan de collegae is toch om stipt volgens de regels te werken en erop toe te zien dat papierwerk 100% op orde is.

Succes.

Even doorpakken dus, en trek die prijslijst in of wijzig de juridische betekenis; AIP is niet de AIP van voor 2006. Prijs is indicatief en moet juridisch zo worden gezien. Prijs met marge van 50% plus en min? Bandbreedte aanpassen? Kom op KNMP.
henricop 21-02-2014 14:14
IGZ werkt volgens regels??? Hou nou op!!!

IGZ zou dan gisteren alle collegiale bereiders hebben moeten sluiten. Heb ik niet gemerkt.

IGZ zou alle ziekenhuizen moeten sluiten wegens slechte overdracht. Interne procedures naleven praat ik nog niet eens over.

IGZ: Parlementaire enquete!
ANH JANSEN 21-02-2014 14:09
IGZ laat niet met zich sollen. Houdt verscherpt toezicht en stuurt brieven met niet mis te verstane inhoud. Alle apotheken worden gelijk behandeld. Weest voorbereid.

Opiaten; Bewaren gescheiden van andere recepten, gerangschikt op naam van voorschrijver, naam substantie, sterkte, datum van aflevering. Inkoop ontvangstbrieven op naam middel, chronologische volgorde naar datum van ontvangst. IMM recepten per kwartaal 1ste dag kopieen opsturen naar IGZ. Voorraad opiaten moet stipt kloppen; PC liegt niet. En alle opiaatrecepten voorzien van handtekening van arts! Geen paraaf. Geen PC code. Handtekening! Dan pas afleveren.

IGZ: Werken volgens de regels en stipt volgens de regels.
schuiringa 21-02-2014 13:29
Er dienen bij alle overheidsorganen zoals de IGZ,ACM,NZA,AFM,etc een raad van commissarissen te komen met daarin mensen uit het veld.

De incompetentie van deze clubs kan dan sneller worden aangepakt.
henricop 21-02-2014 08:09
Interessante brief vol leugens. Maar Kamerleden zijn ook mar mensen. We citeren de baas van de FDA:

http://www.bloomberg.com/news/2014-02-18/india-drugmakers-carry-onus-of-knowing-rules-u-s-fda-head-says.html

oftewel ze kennen de regels niet!

en er is dus ook gewoon een tweede Indiaas bedrijf dat niet in USA mag leveren: Wockhardt. Nooit van gehoord, maar vast zitten hun grondstoffen ook in onze tabletten. IGZ heeft lijst producten andere leveranciers met Ranbaxygrondstoffen nog steeds niet gepubliceerd. Ze zijn nu al 3 weken ruim bezig. Zegt iets over IGZ en ons land. Enquete naar IGZ is meer dan ooit nodig
schuiringa 21-02-2014 00:47
Indien het goedkoper wordt voor de klant is het goed.

Dit is de visie en het beleid van VWS , ACM, en ZN.

Kwaliteit en vertrouwen zijn begrippen die men bij deze instellingen niet kent.

Lees over het communisme en je zult een aha Erlebnis hebben.
Kees zwaan 20-02-2014 21:55
De minister geeft dat de complexiteit toegenomen is. Ze ziet echter geen aanleiding om het toezicht te verscherpen.
Als er dan toch wat fout gaat krijgen de toezichthouders de schuld en de werkvloer daaronder de schuld. De betrokken patiënten zoeken het maar uit.

De minister geeft m.i. toe dat ze geen flauw idee heeft over de kwaliteit van geneesmiddelen. Stelt daarmee vast dat het onbeheersbaar is en daarom maar accepteert.


Apotheker 20-02-2014 18:28
180 rijden op de snelweg wil nog niet zeggen dat je ongelukken veroorzaakt.
Apotheker 20-02-2014 18:27

De Minister:
Het afgeven van een garantie dat een firma geen testresultaten vervalst is echter een andere vraag. Een dergelijke garantie kan niet worden afgegeven.

Het gebruik van geneesmiddelen gaat per definitie gepaard met risico’s.

Met andere woorden, ze wenst u allen veel succes!

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.