Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


02 apr

Apotheekscan moet medicatieveiligheid vergroten

Om kosten te besparen en de kans op complicaties door verkeerd medicijngebruik te verkleinen, heeft apotheekketen Mediq een zorgprogramma genaamd Medicijnmonitor ontwikkeld. (Medisch Contact)

Om kosten te besparen en de kans op complicaties door verkeerd medicijngebruik te verkleinen, heeft apotheekketen Mediq een zorgprogramma genaamd Medicijnmonitor ontwikkeld. (Medisch Contact)

henricop 03-04-2012 09:40
Als de INSPECTIE nou vandaag zijn leven eens gaat beteren en invallen gaat doen in Mediq apotheken dan vinden ze:

Huilende assistentes, die het werk niet aankunnen.

In de helft van de tijd geen apothekers

Geen patienten in de wachtruimtes (die lopen waar ze kunnen massaal weg)

Patienten, die goed ingesteld zijn, die omgezet worden op andere middelen, waar dat niet nodig is en dit alles niet op basis van de klinische gegevens en de werkelijke gebruikte medicijnen, maar op basis van een wrak dossier, want dat konden de laatste assistentes niet bijwerken!

Als dat geen veroordelingen worden dan weet ik het ook niet meer. Maar ja de IGZ doet niets.


adiyaman 03-04-2012 00:51
Uit onderzoek blijkt dat computerprogramma's in meer dan de helft van de gevallen geen soelaas bieden voor filteren van fouten (zoals bijvoorbeeld onwenselijke en gevaarlijk interacties). Priska Vonbach (Zurich, Zwitserland) heeft dit al reeds onderzocht in 2007.

Dat een organisatie voor een dergelijke scan opteert en dat dit door de beroepsgroep en/of autoriteiten voor als veilig wordt aangezien is op zijn minst merkwaardig te noemen.
capsule 02-04-2012 23:23
Het computerprogramma vergelijkt de medicatie met richtlijnen en wetenschappelijke inzichten, let op de therapietrouw en beveelt een eventueel goedkoper alternatief medicijn met dezelfde werking aan.

Vooral dat laatste:
een eventueel goedkoper alternatief medicijn met dezelfde werking:LEES: goedkoper voor Mediq
Ex-ketenapotheker 02-04-2012 19:23
Geweldige vinding van MedIQ, wellicht uit nood geboren omdat hun apothekers hele dagen veel te druk zijn met assistentenwerk en doosjes over de toonbank smijten ?

Ketenapothekers hebben door chronisch personeelstekort geen tijd voor medicatiereviews en medicatieveiligheid. Volgende stap is voorspelbaar, weer een geweldige vinding: ketenapothekers zijn overbodig, de nachtelijkse scan neemt het over en een apotheker op het hoofdkantoor of assistente overlegt zelf met de arts, zeg maar dag naar je slavenbaan !

Leuker kunnen we het niet maken...

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.