

Ons laatste Nieuws
Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl
06 dec
Antwoorden op kamervragen over het preferentiebeleid van zorgverzekeraar UVIT
De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport stuurt de Tweede Kamer de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Van Gerven (SP) over het preferentiebeleid van zorgverzekeraar UVIT
De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport stuurt de Tweede Kamer de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Van Gerven (SP) over het preferentiebeleid van zorgverzekeraar UVIT
Harry
08-12-2010
14:43
De "politieke doodzonde" dat de Tweede Kamer verkeerd geïnformeerd, is al lang staand regeringsbeleid en wordt kamerbreed zonder morren geaccepteerd.
Het illustreert, hoe de Tweede Kamer een opstapje biedt naar het ministerschap om daarna in het bedrijfsleven of bij de zorgfiscus (Roger van Boxtel, Frank de Grave) als drop-out op de bankjes van de Eerste Kamer te belanden.
Hoe lang "geloven" de koepels nog in deze nepdemocratie?
Of profiteren ze juist van het afglijden naar de corporatistische staat? Een echte vertegenwoordigende organisatie zou categorisch NEE moeten zeggen tegen elke poging van de staat en zijn handlangers om tot een "akkoord" te komen. Met de staat ontbreekt per definitie een gelijk speelveld.
Het zoethoudertje van € 100 miljoen van Edith Schippers om "de rust te herstellen" is niets anders dan de zoveelste sigaar, hetzij uit eigen doos, hetzij uit die van de belastingbetaler. In elk geval niet uit de prive-beurs van Edith zelf.
Maar ja, in de politiek is het -eveneens per definitie- sowieso dief en diefjesmaat.
Kees zwaan
06-12-2010
21:49
'Het beëindigen van het preferentiebeleid onder couvert zou de gunstige effecten daarvan voor de patiënten en de concurrentieverhoudingen tussen zorgverzekeraars te niet doen':
Dit is gewoon niet waar, de Minister staat bijna te liegen.
Immers het grootste voordeel hebben de verzekerden die niets mankeren: minder premieverhoging. Onrendabele verzekerden, de gebruikers dus, betalen hiervoor (wisselende doosjes, slechte kwaliteit, couvert: veel te dure doosjes(clopidogrel). Onder druk van publieke opinie mbv ingewikkelde rekensommen, komt een deel van het teveel betaalde terug bij de gebruiker.
Ziek zijn: 'eigen schuld dikke bult'.
ANH JANSEN
06-12-2010
20:36
Eelke van der Veen heeft ook kamervragen gesteld en wel over ziekenhuizen met vooral de vraag hoe het kan dat ziekenhuizen meer omzetten in een tijd dat het BBP daalt.
Vragen laten zien hoe dom deze man is en hoe geduldig de ambtenaar omgaat met deze materie; het blijft een volksvertegenwoordiger. ==== Antwoorden op kamervragen over het verschil tussen ziekenhuisomzet en economische groei
Antwoorden op kamervragen over het verschil tussen ziekenhuisomzet en economische groei
PDF document | 5 pagina's | 87 KB
Kamerstuk: Kamervragen | 06-12-2010 | Defensie
Download
De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport stuurt de Tweede Kamer de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Van der Veen (PvdA) over het verschil tussen ziekenhuisomzet en economische groei.
Bijlagen
Overzicht ziekenhuizen op basis gegevens Nederlandse Zorgautoriteit (2009)
Overzicht ziekenhuizen op basis gegevens Nederlandse Zorgautoriteit (2009).
Kamerstuk | 06-12-2010 | VWS
ANH JANSEN
06-12-2010
20:26
De NZa doet niets? De NZa is van mening dat de opbrengst aan Claw Back achter blijft bij de ramingen. Ondanks de verhoging naar 8.53% komt er minder binnen. De 36 urige werkweek van de NZa medewerkers breekt zich op. 8.53% is in hun ogen toch 8.53%? Wat hen moet worden uitgelegd is dat 8.53% van 25 euro meer opbrengt dan 8.53% van 2.50. Hoe gaat dat bij IDEA? Bij CZ Click? Bij Achmea/UVIT onderhands? Claw Back over de AIP declaratie prijs, over DDD prijs of geheime prijs? === Geen wonder dat de opbrengst aan Claw Back volgens de NZa cijfers achterblijven bij de ramingen. Spijtig voor ons heeft de NZa, de Rekenmeester bij uitstek, het Ministerie van Financien de geraamde opbrengst laten inboeken in de begroting van VWS 2010. De claw back zal omhoog moeten of de wmg navenant omlaag om de achter gebleven opbrengst te compenseren. Dat is de Zalm Norm: ieder ministerie moet zijn eigen onderbroek op houden. Rekensommen van de NZa zijn terugrekensommen, staan los van de realiteit, maar hebben zuiver betrekking op de begroting van VWS. En die is voor de ambtenaren de enige realiteit waarop zij worden afgerekend. En de NZa is naar eigen zeggen niet meer dan een uitvoerend orgaan van het Regeringsbeleid. Theo Langejan heeft een heel simpele baan; moet alleen de telefoon opnemen en het cijfer doorgeven aan Henk van Vliet, die weet er wel Raad mee.
henricop
06-12-2010
19:48
De nieuwe Minister is niet goed geinformeerd . ook Achmea voert couvert preferentiebeleid.
45% van allle Nederlanders krijgt onjuiste prijzen voor de kiezen met Idea en couvertbeleid!
Wij betalen 1000 DEN euro's teveel claw back. niemand doet iets, ook niet bij de Nza
ANH JANSEN
06-12-2010
19:45
Hugo Hurts was heel trots over zijn vondst hoe de artsen zover te krijgen dat zij gingen voorschrijven wat hij wil; je neemt ze gewoon 60 miljoen euro af met de toezegging dat zij die na 1 jaar terugkrijgen mits zij prestatie indicator substitutie nexium, pariet, crestor en lipitor behaalden.
=== Zo zal het ook gaan met de Medische Noodzaak verklaring van de verzekeraars. De verzekerden hebben contractueel het recht op het door de huisarts/specialist voorgeschreven middel, mits M.N. op het recept. De apotheekhoudenden wordt op voorhand gekort met 2 euro per WMG regel en krijgt die terug als hij de M.N. regel weet ongedaan te maken. Prestatie indicator via SFK te monitoren. Zorgverzekeraars zijn de vragende partij in het zorgstelsel en weten zich door de Overheid daarin gesteund. Een spel van nieten voor de verzekeraars en de zorgaanbieders zijn de gebeten hond; contractueel recht respecteren gaan zij financieel het schip in, claw back blijft intact, en kopje onder, contractueel recht negeren en het beroep kan worden geschrapt; je bent zuiver distributeur geworden. Waarom zouden verzekerden dan nog gaan wisselen van verzekeraar? En waarom zouden de apotheekhoudenden nog posters ophangen met de tekst: "Medicatiebewaking bezuinig je toch niet weg? Vuistregel: nimmer het woordje niet in een poster. "niet' kent de mens niet en men leest: " ....bezuinig je toch weg'?
Vuistrege"l: geen jargon in een publieksposter. Wie weet wat "medicatiebewaking" betekent?
Vuistregel: tegen een imago probleem is niet op te posteren.
Degenen die te maken hebben met goede apotheken weten wat goede apotheken doen en waarom zij bestaan. Degenen die nimmer te maken hebben met apotheken of uitsluitend met slechte apotheken zijn in de meerderheid. 80/20 regel.Vuistregel: Nederland is een oerconservatief land en is nimmer sociaal geweest; Ieder voor zich en God voor ons allen zit in de genen van de Nederlanders.
Vuistregel: "lantaarnopstekers" worden toch ook niet gemist?
Kees zwaan
06-12-2010
18:43
Binnenkort:
Contractueel verplichte (Pharmaco)Therapeutische substitutie wordt voor de apotheekhoudende wordt de norm. De dokter kan voorlopig nog op al zijn recepten Medische Noodzaak gaan drukken/schrijven(?). De individuele risico's zijn voor de patiënt/Bigger: zorgverlener.
Dus: gewoon eten wat de pot schaft, indien beschikbaar, in het door uw verzekeraar aangewezen restaurant.
Blijf op de hoogte
Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.