Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


04 okt

AD Ziekenhuis Top 100

De jaarlijkse AD Top 100 heeft groot effect op ziekenhuizen. Ook bij de ziekenhuizen die onderaan de lijst eindigen. Het is een stimulans om goede prestaties te blijven leveren of om deze te verbeteren. Feest is het in Dordrecht, treurnis overheerst in Dokkum.

De jaarlijkse AD Top 100 heeft groot effect op ziekenhuizen. Ook bij de ziekenhuizen die onderaan de lijst eindigen. Het is een stimulans om goede prestaties te blijven leveren of om deze te verbeteren. Feest is het in Dordrecht, treurnis overheerst in Dokkum.

ANH JANSEN 05-10-2014 17:52
Laat het AD de methodiek van Mayo Clinic overnemen en die opleggen aan de ziekenhuizen. Dan krijg je data die wat zeggen over de kwaliteit van een ziekenhuis in Nederland.

De directeur van het Dordrechtse Ziekenhuis Albert Schweitzer kijkt na 2x op 1 te zijn geëindigd naar de oliebollen index van dezelfde krant. Daar is een kraam die 9x op 1 is geëindigd. Die score wil ASZ overtreffen.

Oliebollen en ziekenhuizen? Kan allemaal in dit land.

Laat die geheime info maar zien en volg Mayo Clinic methodiek. Op naar de pannenkoeken index.
ANH JANSEN 05-10-2014 17:48
Koop die krant en neem de lijst door en vraag je af hoe het bestaat dat heroperaties kunnen voorkomen in 30% van de patiënten? Dan doe je als ziekenhuis toch wat verkeerd?
En tumoren na borstsparende operaties? Die mogen niet voorkomen en zie; 0% is schaars in dit land.

Volume zegt niets over kwaliteit. AD snapt dat niet en de lijst laat het zien.
Laat maar eens zien de grootte van de ziekenhuizen, de aantallen medisch specialisten per specialisme, de aantallen ingrepen per specialist, de aantallen verpleegkundigen, de ligdagen, de poli-kliniek bezoeken en laat maar eens zien waar het probleem werkelijk zit.

ANH JANSEN 05-10-2014 17:43
Nietszeggende lijst. Praat eens met thuiszorg en wijkverpleging over welke ziekenhuizen mensen ontslaan met wondinfecties, doorligwonden e.d.? De IGZ heeft deze indicator geschrapt omdat alle ziekenhuizen dit hadden opgelost.

De werkelijkheid is totaal anders. Verschrikkelijk.

Maar ja, in dit land ontkent de Minister en met haar de Tweede Kamer het bestaan van Grootbereiders en Doorgeleverde Bereidingen. DMB? DCB? Farmaline? Z-index? Neen. Die kennen we niet. Nooit van gehoord. Nooit gezien. Nooit iets over gezegd. IGZ en KNMP? Idemdito.

We vragen KPMG Plexus en Zorgvuldig Advies wel om een rapport. Subsidie heet dat in Nederland. Corruptie in andere landen.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.