Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


31 jul

Mediq onderzoekt toekomst apotheken

Mediq onderzoekt sinds kort 'alle strategische opties' voor de apotheken van het concern in Nederland. Dat heeft een woordvoerder donderdag bevestigd na berichtgeving van de Telegraaf.

Mediq onderzoekt sinds kort 'alle strategische opties' voor de apotheken van het concern in Nederland. Dat heeft een woordvoerder donderdag bevestigd na berichtgeving van de Telegraaf.

Meijer Apeldoorn 08-08-2014 22:20
Alle goodwill inmiddels afgeboekt. Zoveel mogelijk personeel eruit. Op papier ziet het er waarschijnlijk wel gezond uit.
Het is voor Mediq te hopen dat de potentiele koper nooit met een recept naar een Mediq apotheek gaat.
Dit is niet bedoeld als een disqualificatie voor apothekers en medewerkers van deze apotheken, maar wel voor het gevoerde beleid de afgelopen jaren.
Een Mediq apotheek is de beste concurrent die je je kunt wensen.

Meijer Apeldoorn 01-08-2014 22:14
Verkopen die hap aan ZN, die sluiten vervolgens al die apotheken en voila, het grootste deel van de gewenste apotheekreductie is een feit.
Geld zal het probleem niet zijn.
ANH JANSEN 01-08-2014 16:59
En hoe komen de verzekeraars erbij om zorgaanbieders zo te wantrouwen dat zij bij voorbaat als criminelen moeten worden benaderd, en behandeld?

Dit krijg je als een Master scriptie als absolute waarheid en wetenschappelijk verantwoord beschouwd:

Verzekeraars worden door een groot deel van de burgers namelijk beschouwd als sociaal geaccepteerde doelwitten van fraude, daar zij als groot, rijk en anoniem worden gezien. De gedachte is dat de gevolgen van zorgfraude voornamelijk voor zorgverzekeraars zijn (Clarke, 1989; Hyman, 2001; Sparrow, 1998).

Melanie van Gulik leest wat, vindt wat en publiceert wat. Maakt niet uit in welke context, welk land of welk jaar het betreft.
cynicus 01-08-2014 16:59
250.000 inwoners die hun verzekeringspremie niet betalen.
dat is zorgfraude.
ANH JANSEN 01-08-2014 16:21
Bedenk dat ZN-leden in 2013 voor 9.4 miljoen 'echte' fraude hebben opgespoord op een totale uitgaven pakket van 45 miljard Zvw en 25 miljard AWBZ.

En die 9.4 miljoen is volgens ZN ook nog eens voornamelijk PGB houders.

Over welke fraude spreken we nu?

ANH JANSEN 01-08-2014 16:18
ZN heeft het onderzoek dan ook aangeboden aan de nieuwe programmadirectie Fraudebestrijding Zorg van het ministerie van VWS, zodat het gebruikt kan worden bij beleidsvorming. Ook ZN en haar partners nemen de aanbevelingen ter harte.

--De Mediq directie heeft de scriptie ook gelezen en de reactie van ZN/ZN-leden daarop; Het afschrikwekkend effect van deze scriptie is evident. Mediq kapt ermee. Direct.

'Niet-intentionele regelovertreding kan de voorloper van fraude zijn (OM, 2013).'

Dat is het uitgangspunt van ZN/ZN-leden op gezag van Melanie van Gulik. Master in Right is Right. Right?

--Theory of Justice door John Rawls staat niet in de literatuurlijst van Melanie van Gulik.
ANH JANSEN 01-08-2014 16:10
https://www.zn.nl/nieuws/zn-nieuws/nieuwsbericht/?newsId=7e364a46-596c-4315-b33f-d842de7f4695

In het artikel geeft Van Gulik handreikingen om deze vorm van fraude te voorkomen. Het doel van het onderzoek was nagaan hoe in de praktijk invulling werd gegeven aan wet- en regelgeving, bewustwording en voorlichting, toezicht en afschrikking. Deze vier aandachtspunten zijn herleid uit criminologische theorie├źn die een verklaring kunnen bieden voor fraude door zorgaanbieders.

ANH JANSEN 01-08-2014 13:32
Mediq Direct is best renderende deel van het concern; rechtstreekse leveringen aan instellingen en pati├źnten. Is nu concurrent van Mediq Apotheken Nederland. Kannibalisme.

Er moet 4.2 miljard euro aan goederen worden gedistribueerd. Extramuraal. Scheiding van 'zorg' en distributie zou Mediq best nu eens kunnen gaan doorrekenen.

Zo denken en handelen economen. KISS principe hangen zij aan. No Brains. Wie koopt dan Mediq Apotheken Nederland?

KNMP is voorstander van scheiding van 'zorg' en distributie. Zit op lijn Mediq.
henricop 31-07-2014 23:17
Opmerkelijk bericht. Want wat moet je dan nog met een groothandel? Die bovendien klanten verliest aan de opkopers Brocacef. Die kopen grof marktaandeel. En apotheken heb je niet meer nodig binnenkort. Alles wordt via de Jumbo AH en PKA (voor de spoed) geleverd.
Mediqs problemen zijn nog veel groter bij de hulpmiddelendivisie. Daar worden bij de zorgverzekeraars de messen geslepen.
Mediq maakt 2 keer in korte tijd een dreun mee. Eerst generiek nu luiers, verband en diabetes.
Advent heeft spijt als haren op haar hoofd van de aankoop.
ANH JANSEN 31-07-2014 20:11
"In de afgelopen jaren was de strategie onder andere gericht op het versterken van ons Nederlandse apotheekbedrijf", citeert De Telegraaf Mediq.

"Inmiddels heeft dit tot goede resultaten geleid. Om tot een verdere versnelling van de groei van Apotheken Nederland te komen, zijn we een onderzoek gestart naar alle strategische opties."

- Enige legale methode om tegenmacht te krijgen is fuseren/opkopen. Relevante markt is Nederland. 35% marktaandeel is maximum. Probleem is relevante lokale/regionale markt. ACM ziet toe op belang verzekeraars en de politiek. Wat verzekeraars mogen, mogen zorgaanbieders niet.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.