Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


26 mei

Bladel krijgt eerste medicijnrobot met communicatiesysteem van Nederland!

Bladel krijgt de eerste volledig geïntegreerde uitgifte-automaat voor farmaceutische spoedzorg van Nederland. Tijdens de Dutch Technology Week (23 mei t/m 28 mei) start de Centrale Dienstapotheek Eindhoven met een pilot.

Bladel krijgt de eerste volledig geïntegreerde uitgifte-automaat voor farmaceutische spoedzorg van Nederland. Tijdens de Dutch Technology Week (23 mei t/m 28 mei) start de Centrale Dienstapotheek Eindhoven met een pilot. De uitgifteautomaat voor farmaceutische spoedzorg staat bij de huisartsenpost in Bladel. Daardoor kunnen patiënten voortaan ook buiten openingstijden van de apotheek terecht voor spoedmedicatie. Dit is uniek in Nederland; de uitgifteautomaat is een voorloper op de technische zorgmogelijkheden in de nabije toekomst. Met name voor patiënten in landelijke gebieden is dit een praktische en betaalbare oplossing. Een slimme oplossing als deze sluit goed aan bij de ambitie van de regio; maatschappelijke uitdagingen oplossen door middel van techniek.

Safety first
Via een beeld- en geluidverbinding met de Centrale Dienstapotheek in Eindhoven is het mogelijk medicatie op te halen met behulp van de uitgifte-automaat. Alle farmaceutische handelingen vinden plaats in Eindhoven bij de Centrale Dienstapotheek. De medicijnrobot pakt het juiste medicijn uit de voorraad in de machine en vervolgens gaat het medicijn via een lopende band naar het uitgiftebakje. Door interne bewaking en fotocontrole wordt altijd het juiste medicijn aan de juiste persoon afgegeven.

Handige dienst
De overleg- en afgifteterminal met medicijnrobot van de firma Rowa® Technologies by BD wordt in Bladel in werking gesteld naast de huisartsenpost. De huisartsenposten in Bladel en Eersel hebben een verzorgingsgebied van ± 75.000 inwoners. Patiënten kunnen buiten de openingstijden van de normale apotheek bij de uitgifte-automaat terecht voor persoonlijk advies, afgifte van medicijnen op spoedrecept en voor afgifte van zelfzorgartikelen op advies van de arts/apotheker.

Feestelijke opening
Na de start van de pilot tijdens de Dutch Technology Week, vindt op vrijdag 3 juni van 17.00 tot 19.00 uur de officiële opening plaats bij RSZK ZorgProfessionals, locatie Floriaan in Bladel. Tijdens deze feestelijke gelegenheid voor partners, huisartsen, apothekers en andere betrokkenen wordt de automaat gedemonstreerd. Betrokkenen lichten de werking van de pilot toe en er is ruimte voor vragen.

De pilot is onderdeel van een samenwerkingsverband tussen verschillende partners: Centrale Dienstapotheek Eindhoven (CDE), Stichting Huisarts Organisaties Kempen en Omstreken (SHOKO), Rowa® Technologies by BD, CompuGroupMedical (CGM), Regionaal Zorg Communicatie Centrum (RZCC), Coöperatie Slimmer Leven 2020 en de zorgverzekeraars CZ en VGZ. RSZK ZorgProfessionals heeft de ruimte ter beschikking gesteld.

ANH JANSEN 31-05-2016 12:21
120 verschillende geneesmiddelen, inclusief sterkte verschillen. 1.400 doosjes. En dat voor de ANZ uren en voor 75.000 verplicht verzekerden.

Wat vermelden de polisvoorwaarden van die verzekerden?

En als dit goed gaat in de ANZ, wat gaan de betreffende verzekeraars dan uitproberen tijdens de kantooruren?

Dit wordt nergens anders in de wijde wereld vertoond.

Zelfs de WHO hanteert een lijst van 200 geneesmiddelen!
Garmt Boonstra 30-05-2016 10:19
Bijzonder om te lezen hoe kort van memorie iedereen is: de eerste robotapotheek met volledige communicatiemodule hebben wij al in 2011! geopend in onze nieuwbouwwijk Almere - Poort. Google maar eens op robotapotheek en Vizier.
schuiringa 26-05-2016 22:44
Der Apotheker schafft sich ab.

Waarom nog mensen in een apotheek ?
De robot kan ons vervangen.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.