Ons laatste Nieuws
31 okt
Tv: Verzekeraars onder de loep - Zembla
Iedereen moet zich op dezelfde manier kunnen verzekeren voor ziektekosten. Verzekeraars zeggen dat ze niemand weigeren, hoe ziek ook. Want dat is namelijk verboden. Maar waarom krijgt een reuma-patiënte dan bij ONVZ niet de polis die ze wil? Het tv-programma Zembla stelt de vraag: kunnen zieke mensen zich net zo goed verzekeren als gezonde mensen? Uitzending gemist
Iedereen moet zich op dezelfde manier kunnen verzekeren voor ziektekosten. Verzekeraars zeggen dat ze niemand weigeren, hoe ziek ook. Want dat is namelijk verboden. Maar waarom krijgt een reuma-patiënte dan bij ONVZ niet de polis die ze wil? Het tv-programma Zembla stelt de vraag: kunnen zieke mensen zich net zo goed verzekeren als gezonde mensen? Uitzending gemist
Transparantie zoals verzekeraars dat graag zien.
En zie sociale media A Rouvoet in antwoord op J Dik mbt 700 apotheken bij de DZF die wel of geen contract krijgen.
'Criterium is niet of met iedereen gesproken of contract gesloten wordt, maar of aan de zorgplicht wordt voldaan'.
Zorgplicht en transparantie zoals burgers het zien gaan niet samen als verzekeraars erover gaan. Die zien dat toch anders. En je zal maar 'laaggeletterd' zijn! De KNMP kan aan de bak met een cursus Excel.
Prima blog over waarde van CQ index en de nuances die daarin niet worden meegenomen door de verzekeraars. Afgerekend worden middels indicatoren zoals de CQ index is wat verzekeraars van het kaliber Achmea graag doen. Logisch. Zij hebben de zorgplicht en het verschil tussen geraamde schadelast en daadwerkelijk uitgekeerde schadelast is hun winst; dat mogen zij houden. Hoe meer klagers, hoe beter. Mits er wordt geklaagd over de zorgaanbieders!
De instinker van dit alles is natuurlijk de zinsnede 'marktconforme tarieven". Met introductie van absolute budgetpolissen zal het gemiddelde tarief omlaag gaan. Zullen de verzekeraars dat vooraf communiceren aan de verzekerden? Wat is het marktconforme tarief?
Geldt voor natura en restitutie polissen. Is de facto geen verschil meer tussen.
Lees : wie rooft de potten leeg.
Nationaliseren is de enige goede optie.
Salarissen kunnen dan onder de Balkenende norm.
Ook interessant was en is de vraag waarom de zorgverzekeraars ( lees : ZBO's ) NIET onder de Balkenende norm vallen.
Een zorgverzekeraar loopt in Nederland geen enkel risico. De markt is in vieren gedeeld en verdeeld.
Waarom moeten Raden van Besturen en Commissarissen zoveel verdienen ?
Ook de extreme regeldruk wordt veroorzaakt door de verzekeraars om zichzelf te legitimeren ( zie het als een rookgordijn om het stelen te verbloemen ).
Gratis en voor niks, krijgen we vanzelf meer geld want de kwaliteit neem toe.
Ja,ja.
Zijn nu de juridische kaders om het functioneren van een apotheek/ apotheker te beoordelen, en staan als dwingende minimum eis in elk contract, ongeacht de kosten.
Eerst fors investeren, betaalt zich vanzelf uit?
Ik zit te lang in dit vak om dit sprookje te kunnen geloven.
Kijk eens wat je extra , in tijd of geld, moet investeren om op hetzelfde niveau te mogen blijven.
De monopolieterreur van de ZN ers breek je alleen met de macht der getallen.
Jarenlang is ons het zelfverzonnen adagium voorgehouden van budgettair neutraal.
Waar blijft dit adagium nu blijkt dat de uitgaven dalen?
In welke bedrijfstak geldt: steeds meer voor minder geld? Eerst geld uitgeven dan krijg je betere contracten? Volgens welke regel of wetmatigheid?
De conclusies uit het Woningcoporatie rapport kunnen 1op 1 worden overgenomen.
Arrogant, zelfgenoegzaam, het creeren van een eigen werkelijkheid en falend toezicht.
Het rijden in een Maserati kan worden vervangen door het Laten rijden in een Maybach.
De overhead uitgaven voldoen aan de zelf vastgestelde norm, die wel ruim 5 x hoger is dan de overhead in bv Denemarken.
Per jaar 3,6 miljard door het putje.
Er schijnen verzekeraars te zijn die zo arrogant zijn dat ze niet wensen te praten met de vertegenwoordigers van 700 apotheken, dus zo' n 40 % van de markt.
Juridisch uiteraard niet houdbaar zoals van Boxtel cs inmiddels hebben ingezien, maar een aantal anderen volhardt nog in dit onnozele standpunt.
Moeten ze vooral blijven doen. Gaan het fluitend verliezen bij de rechter en zitten vervolgens in een lastige " ondehandelingspositie".
Een beter bewijs van de ongelijkheid tussen partijen is niet denkbaar.
Het demonstreert feilloos het monopolie denken van de ZN klonen.
En wat de impact van het schrappen van art 13 gaat worden is voor een volgende uitzending van Zembla. Eerst moet het kalf zijn verdronken en ontbonden, voordat de journalisten wakker zijn geschud. Ook deze rapportage is een flinke portie mosterd na de slecht bekomen maaltijd sinds 2006.
Waar was Zembla voordat werd 'gekozen' voor het systeemmodel Zorgstelsel 2006? Interview met Hannie van Leeuwen?
Weigeren voor een aanvullende polis is de sluwste. Maar ook mikken op hoger opgeleiden, jonge gezinnetjes zijn trucs.
Het is al jaren zichtbaar: oude zieke mensen verkassen niet! En ZN klonen jagen op de leuke klanten met leuke spotjes en leuke prijsjes.
Stoppen, alle reserves confisqueren en naar 1 verzekeraar NS nederlandse staatsverzekeraar. Scheelt heel veel topsalarissen en is veel eerlijker.
Blijf op de hoogte
Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.