Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


30 aug

Medicijnregistratiebalies Radboudumc bewijzen nut

De medicatieveiligheid in het Radboudumc is toegenomen dankzij de vijf medicijnregistratiebalies die daar sinds drie jaar in gebruik zijn. De balies worden bemand door apothekersassistentes die ervoor zorgen dat specialisten direct beschikken over actuele medicatieoverzichten in het epd. (Zorgvisie)

De medicatieveiligheid in het Radboudumc is toegenomen dankzij de vijf medicijnregistratiebalies die daar sinds drie jaar in gebruik zijn. De balies worden bemand door apothekersassistentes die ervoor zorgen dat specialisten direct beschikken over actuele medicatieoverzichten in het epd. (Zorgvisie)

Johan Kortekaas 30-08-2017 17:52
Er is een groot complot van de Alexanderstraat, startende met het weigeren van de miljarden van het Transitieakkoord, om de openbare farmacie tot de grond toe af te branden.

IGZ gaat op inspectie op Bonaire, als echte kolonialen.
De misstanden in de Nederlandse Ziekenhuizen worden niet onderzocht.

Te kinderachtig voor woorden, beetje het straatarme Bonaire onderzoeken terwijl er jaarlijks tienduizenden doden in de steenrijke Nederlandse Ziekenhuizen vallen.

https://www.knmp.nl/nieuws/districtsledenbijeenkomsten-in-teken-van-medicatieveiligheid

ANH JANSEN 30-08-2017 17:02
Dit betreft de opname. 90% wordt gescreend. De resterende 10% trekt een lotje op hoop van zegen. Rooms ziekenhuis. Dan krijg je dat.

De ontslagen hebben geluk dat zij voor de 100% terecht kunnen bij de openbare apotheek! MBO en actuele medicatie overzichten moeten toch worden nagekeken en uitgevraagd. En dat doen wij 100%. En gratis. Verzekeraars contracteren uitsluitend de poliklinische apotheken. Die snappen het spel beter dan KNMP en Collectieven.

Declaratie door Poli-klinische apotheek. Werk door de openbare apotheek. Zo kom je uit met 46.000 gesprekken. Dubbel tarief.
Johan Kortekaas 30-08-2017 10:39
Medsen apotheek Lagaay-Westblaak moet binnen vier weken aantoonbaar structurele verbeteringen doorvoeren. Per direct dient Medsen apotheek Lagaay-Westblaak te gaan werken met het nieuwe apotheekwerksysteem waarmee de medicatiebewaking goed kan worden uitgevoerd. De inspectie zal de vorderingen nauwlettend volgen door aangekondigde en onaangekondigde bezoeken . Het verscherpt toezicht geldt voor vier weken. Als de instelling na afloop van de vier wekentermijn onvoldoende maatregelen heeft genomen, kan de inspectie bestuursrechtelijke maatregelen nemen.

2012 Openbare apotheken worden keihard aangepakt, ziekenhuizen melden trots al 90% op orde te hebben.

Johan Kortekaas 30-08-2017 10:31
https://www.igz.nl/zoekresultaten.aspx?q=medicatiebewaking

Koloniaal optreden in wingewest Bonaire, de Trump-dollar is er wettig betaalmiddel en de sociale zekerheid is 50% van het Europese deel. De Z-index in euro wordt er verplichtend opgelegd.

En het ziekenhuis in Nijmegen komt weg met 90%..

Inmiddels wordt medicatieverificatie bij bijna 90 procent van alle klinische opnames en duizenden poliklinische pati�nten uitgevoerd (in 2016 46.300 gesprekken). De volgende stap is het uitvoeren van verificatie bij elk poliklinisch bezoek van hoog-risicopati�nten en het verruimen van de openingstijden naar de avonden en weekenden.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.