Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


30 apr

Menzis trekt LSP-eis in

Zorgverzekeraar Menzis haalt de eisen over het landelijk schakelpunt uit de contracten voor farmaceutische hulp in 2015. Apothekers krijgen een nieuw contractvoorstel. (Medisch Contact)

Zorgverzekeraar Menzis haalt de eisen over het landelijk schakelpunt uit de contracten voor farmaceutische hulp in 2015. Apothekers krijgen een nieuw contractvoorstel. (Medisch Contact)

schuiringa 05-05-2014 18:11
NSA-Menzis.
Kees zwaan 30-04-2014 21:33
'Geef arts en patiƫnt eigen dossier terug': NRC 300414
Vereniging praktijk houdende artsen stapt naar rechter.

Conclusie: Bij Opt-in ja, geef je dossier inzage aan iedere zorgverlener en 'per ongeluk' wellicht ook aan anderen (NZa).
Lezenswaardig stukje.
ANH JANSEN 30-04-2014 17:04
Argument van Menzis is tekenend voor een 'zorg'verzekeraar: "ons contractvoorstel blijkt achteraf in te druisen tegen met de KNMP gemaakte afspraken".

Geen woord over wet en regelgeving. Die verbiedt dit soort dwangmaatregelen. Die verbiedt de gedwongen opt in voor burgers in dit land.

En diezelfde Menzis is een van de grootste pleitbezorgers van schrappen van art 13.

Dat belooft wat te worden als deze verzekeraars vrij spel krijgen.

Respect! Daar hebben 'zorg'verzekeraars een broertje dood aan.
ANH JANSEN 30-04-2014 17:01
Prima, maar dit is niet genoeg. Menzis erkent nu dat de verzekerde zelf moet beslissen, zonder dwang of prikkel voor zorgaanbieders. KNMP e.a. koepels denken daar landelijk en regionaal nog steeds anders over: perfide en perverse prikkel te over; UZI pas voor x euro, tenzij je 15 - 50% inclusie hebt? Wat voor prikkel is dat?

Laat Menzis e.a. verzekeraars nu eens open kaart spelen, met de Koepels en het LSP/EPD in de ziektekosten polis opnemen. De vergoeding via VWS. Die heeft dit gewild. Laat VWS dan maar de rekening betalen. Zonder dwang voor de zorgaanbieders.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.