Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


29 nov

Aanbesteding Achmea gewonnen, toch naar de rechter

Farmaceut Brocacef wil onder een contract uit met zorgverzekeraar Achmea. Het bedrijf won de aanbesteding voor leverantie van diabetesmaterialen aan Achmea-verzekerden, maar Brocacef zegt nu toch niet voor de geoffreerde prijs te kunnen leveren. (FD)

Farmaceut Brocacef wil onder een contract uit met zorgverzekeraar Achmea. Het bedrijf won de aanbesteding voor leverantie van diabetesmaterialen aan Achmea-verzekerden, maar Brocacef zegt nu toch niet voor de geoffreerde prijs te kunnen leveren. (FD)

ANH JANSEN 01-12-2014 13:49
Bedenk dat Mosadex openbare apotheken gebruikt als afhaalpunten. De kosten gemoeid met logistiek,opslag, balie werk, zoekwerk e.d. komen voor rekening van het afhaalpunt.

VGZ, Achmea, CZ gaan voor Chinese prijzen onder Chinese condities. Vanaf China prijs is declaratie prijs in Nederland.

Gun de winnaar zijn verlies.


En de koepels, KNMP, ASKA, NapCo moeten met spoed, met de andere Koepels, de verzekerden klip en klaar informeren wat er speelt! Inco, Diabetes, Stoma, Verband e.d. allemaal niet meer om de hoek verkrijgbaar, maar u moet wachten op de postorderaar. Wachten in eigen tijd. Geen flexibiliteit meer, geen eigen keuze.

Wat is daar nu zo moeilijk aan? Gewoon doen!
ANH JANSEN 01-12-2014 13:43
Verzekeraars besteden zorg aan: tekenen bij het kruisje of niet. Meer smaken zijn er niet, tenzij je tegenmacht hebt weten te realiseren; grote maatschap!

Raymond Salman @RaymondSalman ยท 28 nov.
41.965 inwoners vd Bollenstreek hebben een zorgverzekering bij Z&Z. Samenwerkende Apotheken Bollenstreek is in 2015 niet gecontracteerd!
Inwoners van #Noordwijk #Noordwijkerhout #Katwijk en #Voorhout moeten dan naar apotheek in #Rijnsburg of de portemonnee opentrekken! 2/2

--Dit wordt een testcase. SAB en DZF houden de poot stijf!

De Prijs is altijd redelijk en billijk?

henricop 30-11-2014 23:16
Brocacef jaagt de marge uit de apotheken door met dit soort zaken mee te doen.
Nu kun je nog kiezen........
ANH JANSEN 30-11-2014 22:23
De Lobby van de NVZ is de beste lobby van alle koepels. Sinds 2006 worden ziekenhuizen budgettair neutraal betaald voor hun productie op basis van de aloude beddenprijs budgettering! Hoe gek wil je het hebben? 26 miljard euro kost de NVZ. Zonder inzicht in kostprijs per product, kwaliteit per product, productie per specialist e.a. variabelen die bij echte zorg inkoop wel voorop staan. Verzekeraars lopen totaal geen risico op 'zorg' inkoop ziekenhuizen.

Extramurale farmacie is prijs per lancet, strip, DDD, dagprijs. profiel leidend. Zorg is gratis.

Economische prikkel voor verzekeraars werkt pervers.
ANH JANSEN 30-11-2014 22:15
Dat Brocacef meegedaan heeft aan deze aanbesteding zegt al wat. Dat Brocacef de aanbesteding heeft gewonnen zegt al wat, maar dat Brocacef achteraf het contract wenst terug te geven zegt nog meer: hoe betrouwbaar is Brocacef als leverancier? Als contract partner?

De prijzen die Achmea (maar ook de overige Big Four) de zorgaanbieders wenst op te leggen zijn productie prijzen uit China. China is niet Nederland. Welke variabelen zijn er tussen China en Nederland?

Brocacef e.a. hadden niet eens moeten meedoen aan deze aanbesteding, maar Achmea moeten voorlichten over de gang van zaken achter de voordeur van Achmea verzekerden!

En die spreken en verstaan geen Chinees.
schuiringa 29-11-2014 14:16
Het aanbesteden is een zieke manier om de kwaliteit naar beneden te krijgen.

Dat Brocacef de aanbesteding heeft gewonnen zegt ook iets over Brocacef.

De enige weg zal zijn. Per werkgebied van de verzekeraar een maatschap vormen van openbare apotheken.
ANH JANSEN 29-11-2014 14:15
Kunnen we nu een ingreep van Andre Rouvoet verwachten ten aanzien van de bijzonder onduidelijke informatie voorziening door verzekeraars? Neen.

http://nos.nl/artikel/2006331-branchevereniging-zorgverzekeraars-berispt-dsw.html

'Als voorbeelden van onderwerpen waar DSW niet de goede lijn volgt noemt hij de spoedeisende zorg, de vrije artsenkeuze en de uitlatingen over "onmaatschappelijke hoge winsten bij andere zorgverzekeraars".

Vrije artsenkeuze is ook vrije keuze van hulpmiddelen!

2015 jaar van de transparantie? Neem DSW als zorgverzekeraar? Wat is marktconforme vergoeding? Wat is de marktprijs bij geheime prijsvorming? Laat Chris Oomen het ons maar vertellen.
ANH JANSEN 29-11-2014 14:07
Verzekerden en toekomstige verzekerden van Achmea krijgen nergens te lezen waar zij volgend jaar recht op hebben, bij welke leveranciers en onder welke condities. Het is op de websites van Achmea (maar ook andere verzekeraars) niet terug te vinden. En dan wordt je geacht als verzekerde je eigen verantwoordelijkheid te nemen en blind te kiezen?

Laten de Koepels, ook de KNMP, hier direct werk van maken!
2015 jaar van transparantie? Nu even niet blijkbaar.

DSW of ONVZ (tot juli 2015). Na juli 2015 gaat ook ONVZ over op dagprijzen en profielen.
Krankzinnig voor een Restitutie verzekeraar. Krankzinnig.

Transparantie is als Restitutie in Nederland; we doen alsof.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.